Cine Astrology: Το Κυνήγι

Έχετε πέσει κι εσείς θύμα μιας φήμης ή λασπολογίας, χάνοντας κάθε έξωθεν καλή μαρτυρία; Έχετε βρεθεί στη θέση να πρέπει να αποδείξετε πως δεν είστε... ελέφαντες;

Cine Astrology: Το Κυνήγι
Η ταινία με τον original τίτλο The Hunt - Jagten συνιστάται ανεπιφύλακτα σε Αιγόκερους, Καρκίνους, Παρθένους, Ιχθύες και Σκορπιούς αλλά και σε όσες ή όσους έχουν στο ωροσκόπιο τους πλούσιο ή ενεργό 12ο οίκο.

Ακόμη, οι Τοξότες, οι Δίδυμοι και οι Ζυγοί μπορεί να βρουν πολύ ενδιαφέρουσα την υπόθεση, ανοίγοντας κουβέντα για διάφορα κοινωνικά και ηθικά ζητήματα.

Αν βέβαια ξέρετε περισσότερες λεπτομέρειες του ωροσκοπίου σας, οι κύριες όψεις ανάμεσα σε προσωπικούς δείκτες (ιδίως τα Φώτα, τον Ερμή ή τη Δήμητρα), τον Ποσειδώνα και τους άλλους δύο «μεγάλους» (Κρόνο και Πλούτωνα) είναι μια εγγύηση πως στην ταινία θα βρείτε κάτι από τον εαυτό σας.

Η υπόθεση

Ένας δάσκαλος αντιμετωπίζει την κοινωνική κατακραυγή και η ζωή του καταστρέφεται εξ αιτίας ενός πειστικού ψέματος.

Το σενάριο βέβαια μας παραπέμπει στον Ποσειδώνα σε συνδυασμό μάλιστα με τους βασικούς δείκτες της κοινωνικής εικόνας (Κρόνο, Ήλιο και Δήμητρα) και έχει αξία να δούμε πως ο σκηνοθέτης αλλά και ο πρωταγωνιστής της ταινία ανταποκρίθηκαν πρωτίστως στον γενέθλιο Ποσειδώνα τους επεξεργαζόμενοι και αποδίδοντας ένα θέμα, που υπάρχει ως «αρχέτυπο» στο γενέθλιο χάρτη τους.

The_Hunt

Ο σκηνοθέτης

Ο Τόμας Βίντεμπεργκ ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου (γεν 19/5/1969), ωστόσο ξέρει να σκηνοθετεί με ρυθμό, ποντάροντας στην γενέθλια αντίθεση Ερμή-Άρη στον άξονα Διδύμων-Τοξότη.

Η θέση του Άρη στον Τοξότη είναι εκείνη που δίνει το στίγμα της ταινίας, με τον πρωταγωνιστή της να αντιμετωπίζει μια προσβολή προερχόμενη από έναν χώρο εκπαίδευσης αλλά και την επιθετική ηθική κρίση των φίλων και συμπολιτών του. Μάλιστα, ο τίτλος της ταινίας αποτελεί μια ευθεία παραπομπή στον συγκεκριμένο Άρη, μόνο που το «σαφάρι» είναι κάπως διαφορετικό.

Ωστόσο, το θέμα μιας φήμης που μπορεί να δώσει μια λανθασμένη εικόνα απεικονίζεται αρχικά στην γενέθλια αντίθεση του Βίντεμπεργκ ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ποσειδώνα του στον Σκορπιό.

Η όψη σχετίζεται βέβαια γενικότερα με την καλλιτεχνική ιδιότητα του Δανού σκηνοθέτη, έχει όμως και μια πολύ ιδιαίτερη τοποθέτηση στον χάρτη του.

Στην αστρική της εκδοχή «πέφτει» επάνω στον γενέθλιο τροπικό Κρόνο του Βίντεμπεργκ στην 2η μοίρα του Ταύρου, δημιουργώντας ένα σχήμα (Ήλιος, Ποσειδώνας, Κρόνος) που μπορεί να περιγραφεί ως «διάψευση», «ίντριγκα», «παρασκήνιο» ή απλά «λάθος», που πλήττει την κοινωνική θέση του ατόμου.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι όμως το «κρυφό» τ-τετράγωνο που σχηματίζεται ανάμεσα στον Ήλιο τον Ποσειδώνα και τον αστρικό Πλούτωνα στο τέλος του Λέοντα. Εδώ έχουμε τον ορισμό μιας κάποιου είδους συνομωσίας που μηδενίζει τη ζωή ενός ατόμου.

Επιπλέον, ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης σε Παρθένο (ο νότιος) και Ιχθύες (ο βόρειος), περιγράφει άριστα το σενάριο μιας αρχικά τακτοποιημένης ζωής που όμως θα πρέπει να δοκιμαστεί μέσα από το Ιχθυακό παρασκήνιο.

Ο πρωταγωνιστής

Ο εξαίρετος στην συγκεκριμένη ταινία Μαντς Μίκελσεν, είναι γεννημένος στο μεταίχμιο Σκορπιού-Τοξότη (22/11/1965), χαρακτηρίζεται όμως κι αυτός από ένα πλανητικό σχηματισμό που παραπέμπει σε μια ανατρεπτική κακολογία, συνδεδεμένη με έναν χώρο εκπαίδευσης.

Ο γενέθλιος Ερμής του στον Τοξότη σχηματίζει ένα τ-τετράγωνο με την Δήμητρα στους Ιχθύες και το δίδυμο Ουρανού-Πλούτωνα στην Παρθένο. Ειδικά το τετράγωνο Ερμή-Πλούτωνα συνδέεται άμεσα με υπονομευτικά λόγια και σχόλια.

Ο γενέθλιος Κρόνος του βρίσκεται λίγο χαμηλότερα στους Ιχθύες, σχηματίζοντας όμως ως αστρικός ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον τροπικό Ποσειδώνα στο Σκορπιό. Κι αυτή η όψη είναι ένα από τα βασικά κοινά στοιχεία μεταξύ σκηνοθέτη και ηθοποιού.

Εντύπωση βέβαια προκαλεί και η θέση του Άρη του Μίκελσεν στον Αιγόκερω, αφού ως αστρικός «μετακομίζει» στον Τοξότη σε... σύνοδο με τον τροπικό Άρη του Βίντεμπεργκ. Και μπορούμε να πούμε πως για τον ίδιο η υπόθεση της κοινωνικής καταξίωσης (Αιγόκερως) περνάει μέσα από το φίλτρο μιας ηθικής αξιολόγησης (Τοξότης), σε σημείο που καλείται να αγωνιστεί για την ίδια την ύπαρξη του (Άρης).

Βλέπουμε δηλαδή ξανά αυτό που είναι κανόνας για μια επιτυχημένη ερμηνεία χαρακτήρα από έναν ηθοποιό: Το να «παίζει» ρόλους που εμφορούνται μέσα του.

Όσο για τον Ποσειδώνα του που είναι... αδύνατον να λείπει από το σκηνικό, βρίσκεται στο Σκορπιό σε σύνοδο με τη Σελήνη και ανοικτή σύνοδο με τον Ήλιο.

Εδώ εκτός των άλλων, ανιχνεύεται ένα ακόμη σημαντικό σημείο επαφής ανάμεσα στον βασικό πρωταγωνιστή και τον σκηνοθέτη της ταινίας, αφού έχουμε να κάνουμε με μια αντίθεση των Φώτων, με κοινό παρονομαστή τον Ποσειδώνα.


*Αν μετά το σινεμά έχετε διάθεση για διάβασμα, ρίξτε μια ματιά εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved