Ο Ουρανός στον Κριό-Ένας κόσμος σε κίνηση

Ο Ουρανός έρχεται μέσα από τον (Άρειο) Κριό να φέρει επαναστάσεις
Παπασταύρου Λίντα
Ο Ουρανός στον Κριό-Ένας κόσμος σε κίνηση

από τον Karl-Heinz Ottinger



Karl Heinz Ottinger


“ Whatever comes out of these gates, we've got a better chance of survival if we work together “

Αυτή η φράση είναι από την ταινία «ο Μονομάχος» και αντικατοπτρίζει μια κατάσταση όπου εκ των πραγμάτων πρέπει να περιμένουμε. Ο Ουρανός στον Κριό συμβολίζει την έναρξη ενός νέου κύκλου επαναστάσεων.

Στο όνομα της Δημοκρατίας έχουν «στηθεί» τα πιο απεχθή καθεστώτα. Ο Ουρανός από την συγκεκριμένη θέση έχει να επιδείξει επαναστάσεις, πολέμους και ουσιαστικά ανόδους & καθόδους υπερδυνάμεων και πολιτικών κινημάτων και πεποιθήσεων. Ουσιαστικά είναι πομπός ξαφνικών γεγονότων ακόμα και μεταξύ χωρών που είχαν άψογες και αγαστές σχέσεις. Είναι γεγονότα που σοκάρουν με το ξαφνικό «χτύπημα» αλλά και την τραχύτητα τους.

Προφανώς και λόγω του ότι όλα έχουν μια φυσιολογική φορά και συνέχεια ο Ουρανός στον Τοξότη έφερε μια άλλη οπτική για την ζωή του ανθρώπου αλλάζοντας το τοπίο στην παγκόσμια επικοινωνία αλλά και σε νομολογίες ή συνήθειες ετών. Από την κατάργηση του κουρέματος με την «ψιλή» στον Στρατό και την αποποινικοποίηση της μοιχείας, μέχρι το διαστημικό λεωφορείο και την Svetlana Savitskaya που έγινε η πρώτη γυναίκα που «περπάτησε» στο Διάστημα. Στο διεθνές οικονομικό και πολιτικό σκηνικό είχαμε την ΕΟΚ να δέχεται στους κόλπους της την Ισπανία και την Πορτογαλία, την δολοφονία του Ολαφ Πάλμε, κ.α., ενώ η Ελλάδα σήκωσε για πρώτη φορά μια κούπα σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Με την διέλευση του Ουρανού από τον Αιγόκερω είχαμε αλλαγές συνόρων, εδαφών, κυβερνήσεων όπως το άνοιγμα της πύλης του Βρανδεμβούργου με την Ανατολική και την Δυτική Γερμανία να συνθέτουν πλέον την Ενιαία Γερμανία. Tην διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, την ανεξαρτητοποίηση των χωρών της Βαλτικής, τη διάλυση της KGB, την εμφάνιση των Σκοπιανών ως «Μακεδόνων» κλπ.

Η επταετής παραμονή του Ουρανού στον Υδροχόο (στο ζώδιο του) έφερε την Κρίση των Ιμίων, την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Βαλκανική, την απόφαση και υλοποίηση της έκδοσης ενός ευρωπαϊκού νομίσματος, του γνωστού σε όλους ευρώ (€), το μεγάλο κραχ του Χρηματιστηρίου.

Με το πέρασμα του Ουρανού από το ζώδιο των Ιχθύων είχαμε τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2004, το τσουνάμι στον Ινδικό ωκεανό, την κατάκτηση του Euro από την Ελλάδα, την οικονομική κρίση ενώ αυξήθηκε ο διεθνής προβληματισμός για την μετανάστευση είτε προς την κατεύθυνση της αμέριστης συμπαράστασης, είτε προς την οριοθέτηση της.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η διέλευση του Ουρανού από ένα ζώδιο συχνά ενεργοποιεί και θέματα του προηγούμενου ζωδίου που ανήκει στην ίδια ποιότητα. Αυτή η κοσμική αλυσίδα συνέδεσε τον Ζυγό με τον Αιγόκερω (παρορμητικά), τον Υδροχόο με τον Σκορπιό (σταθερά) και τον Τοξότη με τους Ιχθείς (μεταβλητά).

Έτσι μετά την παρουσία του Ουρανού στους ονειρικούς Ιχθείς, ο Ουρανός έρχεται να βαρέσει εγερτήριο, ενεργοποιώντας και θέματα Αιγόκερω, οτιδήποτε δηλαδή αναφέρεται στις κυβερνήσεις και τις δομές της εξουσίας. Τέρμα το διάλειμμα ...τα κεφάλια μέσα.

Ό, τι κάνουμε στη ζωή, ηχεί στην αιωνιότητα

Ο Ουρανός έρχεται μέσα από τον (Άρειο) Κριό να φέρει επαναστάσεις, μάχες και ανατροπές ακριβώς γιατί το Εγώ υπερισχύει του Εμείς. Όπως συνήθως γίνεται κάποιος πατά την σκανδάλη και ....το πάρτι αρχίζει. Για παράδειγμα ο Ουρανός ήταν την 1/9/1969 στις 2 μοίρες του Ζυγού όταν ο τότε Συνταγματάρχης Muammar Gaddafi έριξε με πραξικόπημα τον Βασιλιά της Λιβύης Ίντρις. Ομολογουμένως ο Ουρανός έχει ...τρομερή αίσθηση του timing. Η αιματηρή πτώση του Καντάφι ....δεν νομίζω να αργήσει.

Uranus says: At my signal, unleash hell.

Τν λλήνων τν πατρίδα
βάρβαροι τ
ν τιμάζουν!
που νθοπετοσαν ο ρωτες
παραδέρνει
νυχτερίδα.
Στ
νυχτιά μας μι πυγολαμπίδα,
τ
ν ρχαίων μνήμη, ψευτοφέγγει
κ
᾿ εναι μι νυχτι πο δν τ διώχνεις,
το
παντοτινο μας λιου χτίδα!
Κα
πατρίδα κα ψυχ ρουφν
βάρβαροι
π βάθη κα π ψη.
Κι
ταν, μ᾿ να τρίσβαθο χ!
τ
ν λλήνων θεέ, ρωτομε σέ:
«Ε
σ᾿ σ ξανθς πόλλωνας;»
ποκρίνεσαι:-«Εμ᾿ γ Μολώχ!»

K.Παλαμάς

Κωδικός: Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρώπη των 2 ταχυτήτων έγινε πολυμορφική άλλα επειδή αδυνατούν να λειτουργήσουν ως κάτι ομοιόμορφο τελικά είναι ένα πολιτισμικό & πολιτικό έκτρωμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιπλέον να λύσει πολλά οικονομικά ζητήματα. Ο Ουρανός στον χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κυβερνήτης του 5ου οίκου ενώ βρίσκεται στον 6ο οίκο και οδεύει για τον 7ο οίκο. Αντιλαμβάνεστε πως ο Ουρανός στον 6ο έφερε την σταδιακή αλλαγή της καθημερινότητας. Όμως η είσοδος του Ουρανού στον Κριό δεν γίνεται με χάδια και αγάπες. Ξεκινούν και άλλα ζητήματα όπως με τις Διεθνείς σχέσεις με άλλες χώρες ή ενώσεις και κοινότητες. (δείτε τον χάρτη ΕΕ Νο1, στο image gallery).

Το ζήτημα πρέπει να εξετασθεί και από μεριάς Uranian.. H προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυροποίησης της (περισσότερο) θα πετύχει (εν μέρει) πολλά πράγματα αλλά θα μεταλλαχθεί εντελώς η σύνθεση και η δομή της.

Η «απόβαση» του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη είναι πιθανότατα μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που θέλει την Αμερική να αποκτήσει λόγο και στην ανατολική πλευρά του Ατλαντικού. Τελικά αυτό έγινε με την Ελλάδα (ή μάλλον την κυβέρνηση της) όπου λειτούργησε ο άλλος Εφιάλτης στις Θερμοπύλες.

Είναι ίσως χαρακτηριστικό ότι κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2009 μέχρι Απρίλιο 2010 η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε τον Ποσειδώνα στο Μεσοδιάστημα Asc/MC που σημαίνει: Μια εσκεμμένη εξαπάτηση. Προβληματικές συμφωνίες.

Πλέον θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΔΝΤ είναι για το συμφέρον της Ελλάδας. Όμως η Ελληνική Κρίση ίσως δεν είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Πολλά veto θα υπάρξουν και για αυτό θα χρειαστεί να αλλαχθούν πολλά πράγματα. Θα επανέλθουμε στο μέλλον με αποκλειστική ανάλυση επί του θέματος.

USA: Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε μια Υπερδύναμη...

Η Αμερική έχει μπει σε μια διαδικασία οικονομικές αποσύνθεσης μιας και χρωστά υπέρογκα ποσά και ΑΔΥΝΑΤΕΙ να ανταπεξέλθει. Στην διάρκεια της επόμενης επταετίας ο Ουρανός στον 4ο οίκο σκοπεύει να αποσαθρώσει και να πετάξει κάθε τι βρώμικο. Αφού πρώτα βέβαια το βγάλει στην επιφάνεια. Έτσι κοινωνικές ανισότητες και τοπικές αντιπαραθέσεις θα κάνουν την Αμερική να γίνει σαν την Κων/πολη όταν την πολιορκούσε ο Μωάμεθ ο Β΄ και τελικά ....έπεσε. Στον χάρτη της θα καταλάβετε πως εκτός από το οικονομικό, θα έχει έντονο πρόβλημα με εσωτερικές ή και φυλετικές διαμάχες, ενώ ίσως έρθει αντιμέτωπη με τον μεγαλύτερο αντίπαλο ....την ίδια την Φύση. Εμείς ...δόξα τω Θεώ παρά τον τραγέλαφο που ζούμε καθημερινά ....θα είμαστε σε πιο καλή μοίρα.

Τουρκία : Όταν παίζεις επιθετικά ...μπορεί να φας πολλά γκολ

Η Τουρκία ουσιαστικά θέλει να γίνει η Κίνα της Ευρώπης δηλαδή μια ανατέλλουσα υπέρ-δύναμη όπου θα μετεξελιχθεί σε Νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αυτό είναι και κάτι που απορρέει και από τον Ιδρυτικό χάρτη της. Ο Χείρωνας στον Κριό στην 18η μοίρα (θεωρείται μοίρα του κακού) και ως ανάδρομος δείχνει το ιδεολογικό κόμπλεξ που έχει. Ο Ουρανός πλέον μέσα από τον 10ο οίκο θα της δώσει την αίσθηση πως μπορεί να κάνει «κουμάντο» στην περιοχή και ειδικά τώρα με τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου να αποτελούν το μήλον της Έριδος, ....ανοίγει η όρεξη της. Δεν θα κάνει πίσω και δεν αποκλείεται να θελήσει να πάρει μερίδιο από την πίτα δια της βίας. Εκεί όμως είναι το λάθος μιας και μπαίνει σε μια περίοδο κατά την οποία τα μέτωπα θα είναι πολλαπλά και οι διεκδικητές πολύ πιο ισχυροί. Ίσως το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας αποδειχθεί ....φούσκα, μιας και η οικονομική καταπίεση των πολλών υπέρ της πλουτοκρατίας των ολίγων θα φέρει ρήξεις και ανατροπές. Δεν αποκλείω, ίσως και πριν το τέλος του έτους, η σπίθα της επαναστατικής προδιάθεσης των Ισλαμικών χωρών να μεταλαμπαδεύσει στην γείτονα χώρα.

Ρωσία: Προσοχή... Η Αρκούδα ξύπνησε!

Ο Ουρανός είναι στον 9ο οίκο και αυτό δεν αποκλείεται να την σπρώξει να κάνει μια ...ελαφρά επίδειξη πολιτικής, ιδεολογικής και πολεμικής ισχύος. Από αυτήν την άποψη οι στρατιωτικές επεμβάσεις όχι μόνον δεν θα λείψουν αλλά ενδέχεται να πολλαπλασιαστούν.

Η Ρωσία θα επιδείξει επίσης πως είναι σύμμαχος που στέκεται στους φίλους, ενώ κατατροπώνει τους εχθρούς. Επίσης σημαντικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις θα γίνουν στην κατεύθυνση του εθνικού συμφέροντος.

Γαλλία: Allons enfants de la patrie

Ο Ουρανός στον 10ο οίκο έρχεται να κάνει πολλές αντιθέσεις με τους πλανήτες σε πολυαστρία (stellium) εντός του 4ου οίκου. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουμε ολοκληρωτικές αλλαγές-ανατροπές στις πολιτικές και κοινωνικές ισορροπίες. Λαμβάνοντας υπόψη πως οι Γάλλοι ως λαός είναι σωβινιστές, ίσως οι Εθνικιστές με την γυναίκα Πρόεδρο Μαρί Λεπέν (κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν) σημειώσουν μια εκκωφαντική έκπληξη. Αυτό θα φέρει πολιτικές ανακατατάξεις και σε ζητήματα λαθρομετανάστευσης ...μιας και εκεί δεν έχουν κτήριο Υπατία.

Ελλάδα

Σφαλερν δρόμον, θλιε,
διάλεξας· ο λληνες
πο
πρόδωσας θαυμάζονται
π τν οκουμένην
κ
᾿ ρωες καλονται.

Κα καταφρονημένος
Βαρνακιώτης γινε. -
γύρευε
π τν μοραν σου
κρυπτ
ν ν σο χαρίσ
τάφον ε
ς λους.

Ανδρέας Κάλβος

Η Ελλάδα έμελλε να ξυπνήσει κάπως απότομα από το όνειρο της καλοπέρασης. Κατά την γνώμη μου υπάρχουν ακόμη έξι δύσκολα χρόνια, εκ των οποίων τα 2 τελευταία θα είναι πολύ πιο χαλαρά.

Ο Ουρανός θα αλλάξει το τοπίο ιδιαίτερα σε τομείς που είναι μόνιμα ασθενείς (Παιδεία, αξιοκρατία κ.α.), ενώ δίνοντας μια νέα πνοή στην παραγωγή-ανάπτυξη ίσως φέρει τη χώρα σε μια κατάσταση διαρκούς αντεπίθεσης σε όλα τα επίπεδα. Και η ευκαιρία για να χαράξει έναν δικό της δρόμο είναι ουσιαστική.

Επαναστάσεις, αλλαγές αλλά πάνω από όλα ο Έλληνας θα καταφέρουν να ξανακάνουν την Ελλάδα ένα κράτος με υπόληψη. Το πολιτικό σύστημα θα ανανεωθεί (όχι από μόνο του φυσικά) ξερνώντας τα ξένα σώματα που καπηλεύτηκαν αγώνες και ιδεολογίες. Ότι περίπου συνέβη και το 1843 με τον Μακρυγιάννη:

«Διώχνομεν αύριον και τους Μπαυαρέζους... να μην θυμηθή κανένας πάθος από ’μάς να πειράξη κανέναν... όσο να πάνε στην ευκή του Θεού... Αυτά είχα να σάς ειπώ, αδελφοί. Φέραμε και πλοία και μπαρκαρίσαμεν όλους τους Μπαυαρέζους...».

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!

Τέλος Α' μέρους.

Στο Β΄ μέρος θα έχουμε και άλλες χώρες και επιπλέον ανάλυση Uranian για κάθε χώρα, για 2 έτη

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved