Η Μεγάλη Τετάρτη

Φτάσαμε ήδη στην μέση της Μεγάλης Εβδομάδας, στην Μεγάλη Τετάρτη

Η Μεγάλη Τετάρτη

Βρισκόμαστε μόλις δύο μέρες πριν ο Χριστός οδηγηθεί στην μαρτυρική Του Σταύρωση. Σήμερα είναι η καθοριστική ημέρα που ο Ιούδας παίρνει την μεγάλη απόφαση να τον προδώσει!

Σαν σήμερα, ο Χριστός βρισκόταν στo σπίτι του Σίμωνα του λεπρού.

Εκεί όμως εμφανίστηκε ξαφνικά μια γυναίκα που ζητούσε επίμονα να δει τον Ιησού και κρατούσε στα χέρια της ένα μπουκαλάκι που είχε στο εσωτερικό του ένα πανάκριβo μύρο.

Μόλις βρέθηκε μπροστά στον Χριστό, ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ, επειδή στην ζωή της ΗΤΑΝ ΠΟΡΝΗ και στην συνέχεια, άνοιξε το μπουκαλάκι με το μύρο που είχε φέρει και το πρόσφερε στον Χριστό, ρίχνοντάς το στα μαλλιά Του.

Το γεγονός αυτό δυσαρέστησε τους Μαθητές και ιδιαιτέρως τον Ιούδα που ως γνωστόν εκτελούσε και χρέη ταμεία, διότι θεώρησαν ότι αυτή είναι μία σπατάλη. Γνωρίζοντας την φιλανθρωπία του Δασκάλου τους θεώρησαν ότι αν πουλούσαν αυτό το ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΜΥΡΟ, θα μπορούσαν με τα χρήματα που θα κέρδιζαν να βοηθήσουν κάποιον φτωχό.

Προς έκπληξή τους όμως, ο Χριστός πήρε ΑΜΕΣΩΣ το μέρος της γυναίκας και τους εξήγησε ότι αυτό το μύρο του έκανε καλό, διότι τον προετοίμαζε για την ταφή Του που θα επακολουθούσε σε μερικές μέρες, θέλοντας ίσως να επισημάνει εμμέσως στον Ιούδα, ότι γνωρίζει όλα όσα πρόκειται να συμβούν και επομένως είναι σε θέση να γνωρίζει και για την προδοσία που θα αποφασίσει σε λίγο να κάνει εναντίον του.

Ο Χριστός συγχώρεσε την αμαρτωλή γυναίκα και μάλιστα της επισήμανε προφητικά το γεγονός ότι το πρόσωπό της και η πράξη της, πρόκειται να αναφέρονται στο ευαγγέλιο που θα διαδοθεί σε όλον τον κόσμο.

Ως συνέπεια αυτού του γεγονότος το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης τελείται στις εκκλησίες μας το μυστήριο του ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ, όπου κατά την διάρκειά του διαβάζονται 7 ευαγγέλια και 7 ευχές.

Παρατηρούμε ότι υπάρχει και πάλι μια πολύ σημαντική ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ 7.

Ας μην ξεχνάμε, ότι όπως έχουμε αναλύσει στα άρθρα των προηγουμένων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ αποτελείται, όπως ακριβώς και μία ΕΒΔΟΜΑΔΑ, από 7 μέρες ή μέρη, που το κάθε ένα σχετίζεται απολύτως και με τις 7 ημέρες της Δημιουργίας!

Είδαμε επίσης ότι τα πρώτα 4 Μέρη του Ανθρώπου, δηλαδή οι πρώτοι 4 ενεργειακοί του εγκέφαλοι ή «τσάκρας» αποτελούν τον «Κατώτερο Εαυτό» μας.

Σύμφωνα με την Χριστιανική Ορολογία, αυτός ο «Κατώτερος Εαυτός» μας είναι γνωστός ως ΔΟΥΛΟΣ ή ως ΝΥΜΦΗ. Οι έννοιες αυτές σχετίζονται απολύτως:

Με την Αποξηραμένη Συκιά της Μεγάλης Δευτέρας,

Με τις Μωρές Παρθένες και τα Θαμμένα μας Τάλαντα της Μεγάλης Τρίτης,

Με την ΠΟΡΝΗ της σημερινής ημέρας της Μεγάλης Τετάρτης.

Ας προσπαθήσουμε όμως να εξηγήσουμε σύμφωνα με όλα αυτά τα στοιχεία που έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε μέχρι τώρα, αυτήν την περίεργη εμφάνιση της Πόρνης γυναίκας που θέλησε να μετανοήσει και να προσφέρει στον Χριστό το πιο ακριβό μύρο.

Δεν μας είναι καθόλου δύσκολο πλέον να καταλάβουμε ότι η αυτή η ΠΟΡΝΗ γυναίκα, εκπροσωπεί ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ όλες τις προηγούμενες εκδοχές του ΔΟΥΛΟΥ που εμφανίστηκαν από την Αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας και της ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ, η οποία όπως γνωρίζουμε διαρκεί 4 ημέρες. Πρόκειται δηλαδή ακριβώς για τις 4ΜΕΡΕΣ ή τα 4 ΜΕΡΗ του συγκροτούν τον Κατώτερο Εαυτό μας!

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι η ΠΟΡΝΗ η οποία αναγνωρίζει το λανθασμένο τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την μέχρι τώρα ζωή της, παραμένοντας μόνο στις υλικές και τις σωματικές απολαύσεις και αδιαφορώντας παντελώς για την πραγματική απόλαυση της Πνευματικής Αναζήτησης, είμαστε ΕΓΩ και ΕΣΕΙΣ αγαπητοί μου αναγνώστες!

Μέσω της ΠΟΡΝΗΣ γυναίκας που εμφανίζεται μπροστά στον Χριστό, εμφανίζονται μπροστά του όλες οι λανθασμένες εκφράσεις του Κατώτερου Εαυτού μας που διέπουν την καθημερινή μας ζωή.

Όλες οι εκφράσεις της ασθενούς μας Ψυχής, που δεν μπορεί ακόμα να απελευθερωθεί από τα ΠΑΘΗ της, από τα ΜΙΣΗ και τις ΚΑΚΙΕΣ της, ώστε να καταφέρει να ακολουθήσει τον Πνευματικό δρόμο του Κυρίου, που θα την οδηγήσει στην ασφαλή και προστατευμένη Αγκάλη του Πατρός που περιμένει εναγωνίως την επιστροφή της!

Η Πόρνη γυναίκα του σημερινού ευαγγελίου, δεν είναι παρά η ασθενής Ψυχή μας που εκπορνεύεται, όσο σπαταλά Άσκοπα και χωρίς κανένα σημαντικό λόγο την ζωή της.

Έρχεται όμως η στιγμή, που η Πόρνη αυτή, μέσω της κατανόησης της Άγιας διδασκαλίας του Χριστού που σκοπό έχει να την καταστήσει ΚΥΡΙΟ των Παθών της, βρίσκει την δύναμη να σταματήσει τις πάσης φύσεως αμαρτίες της και να ακολουθήσει τον ΣΩΤΗΡΙΟ ΔΡΟΜΟ στον οποίο θέλει να την επαναφέρει ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

Από την στιγμή εκείνη, του προσφέρει ό,τι πολυτιμότερο έχει, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ακριβό Μύρο.

Μόνο σε αυτήν την περίπτωση της ΜΕΤΑΝΟΗΣΗΣ και ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ μπορεί να γίνει η συνάντηση του Κατώτερου Εαυτού μας με τον Ανώτερο, δηλαδή στην περίπτωση που ή Νύμφη καταφέρει να καταστεί άξια του Νυμφίου, ώστε αυτή η αρχική σύνδεση να καταλήξει σε έναν αληθινό ΙΕΡΟ ΓΑΜΟ που θα επιφέρει οπωσδήποτε την ΕΝΩΣΗ μας με τον Θεό ή την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΥΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ.

Ακριβώς το γεγονός αυτό υπαινίσσεται η ρήψη του Μύρου που φέρνει η Πόρνη, στα μαλλιά του Χριστού. Δηλαδή την προσπάθεια της ένωσης του Κατώτερου Δούλου Εαυτού μας, με τον Ανώτερο ο οποίος όπως είπαμε εδράζεται στο Κεφάλι.

Αυτός είναι και ο λόγος που το ΛΑΔΙ ΤΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ.

Θεραπεύει από την ΜΩΡΙΑ της Ψυχής των ΜΩΡΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝ και μας εισάγει στην ΦΡΟΝΗΣΗ των ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝ, που όπως στην χθεσινή ημέρα, έχουν προνοήσει να έχουν πάντοτε μαζί τους την απαραίτητη ποσότητα λαδιού, ώστε ο Λίχνος τους να παραμείνει για πάντα αναμμένος και να καταφέρει τελικά να συναντήσει τον ΝΥΜΦΙΟ, ο οποίος καταφθάνει πάντοτε ΕΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΥΚΤΟΣ.

Σε αυτήν όμως την προσπάθεια της ΈΝΩΣΗΣ της ΝΥΜΦΗΣ και του ΝΥΜΦΙΟΥ θα υπάρχουν πάντοτε, μέχρι και την τελευταία στιγμή απρόσμενα ΕΜΠΟΔΙΑ που θα πρέπει και αυτά να ξεπεραστούν.

Τα εμπόδια αυτά στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι παρά η συμπεριφορά του ΙΟΥΔΑ που φεύγει από το σπίτι που βρίσκεται ο Ιησούς και αποφασίζει να συναντήσει τους Αρχιερείς οι οποίοι έχουν θορυβηθεί πάρα πολύ από την δράση του Χριστού και κυρίως μετά από το θαύμα της Ανάστασης του Λαζάρου το οποίο πραγματοποίησε ο Χριστός πριν από 4 ημέρες!

Ο Ιούδας τους υπόσχεται ότι μπορεί να τους οδηγήσει στον Χριστό και να τους τον παραδώσει έναντι του γνωστού ποσού των 30 Αργυρίων.

judas

«Το φιλί του Ιούδα» ο γνωστός πίνακας του Γκουστάβ Ντορέ. (1866)





Διαβάστε ακόμη:

H Μεγάλη Τρίτη

Η Μεγάλη Δευτέρα

Η Κυριακή των Βαΐων

Η Ανάσταση του Λαζάρου


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved