Μοίρα ή Ελεύθερη βούληση;

Αυτό το ερώτημα απασχολεί όλους όσοι ασχολούνται με την Αστρολογία κι όχι μόνο.

Μοίρα ή Ελεύθερη βούληση;

Για να απαντήσουμε σ’ αυτήν την ερώτηση είναι απαραίτητο να δούμε τι είναι η μοίρα, τι είναι αναγκαιότητα, τι είναι πρόνοια και τι αφορούν. Η μοίρα αφορά το σώμα, η αναγκαιότητα αφορά το μέρος του νου που δουλεύει μόνο με το σώμα και η πρόνοια αφορά το μυαλό που έχει πλήρη συνείδηση.

Υπάρχει μοίρα, που οφείλεται στο ότι είμαστε υλικά όντα ενός συγκεκριμένου είδους. Όσο σκληρά κι αν προσπαθήσουμε, καμία ποσότητα ελεύθερης βούλησης δεν θα μας μετατρέψει ποτέ σε σκύλο ή πουλί σ’ αυτή τη ζωή. Δεν μπορούμε να πετάξομε χωρίς αεροπλάνο, να περπατήσουμε πάνω σε νερό ή να περάσουμε μέσα από τοίχους. Περιοριζόμαστε από το φυσικό νόμο.

Αυτό είναι το θεμελιώδες νόημα της μοίρας στην αρχαία Ελληνική φιλοσοφία - ο φυσικός νόμος.

Μετά έρχεται το πραγματικά μεγάλο μέρος της μοίρας: η μοίρα που οφείλεται στην άγνοια, η οποία ονομάζεται αναγκαιότητα. Βρισκόμαστε παγιδευμένοι σε καταστάσεις στις οποίες απλώς δεν μπορούμε να συλλάβουμε μια εναλλακτική. Ο λόγος είναι, ότι έχουμε όλες αυτές τις θεωρήσεις σχετικά με το πως πρέπει να είναι ή να μην είναι κάτι, και είμαστε αποφασισμένοι με βάση τις συνέπειες προηγούμενων αποφάσεων και τωρινών ανοησιών.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο μέρος εκείνου, το οποίο αποτελεί τη μοίρα μας. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τους πλανήτες.

Η σύγχρονη αστρολογία, δεν είναι μια μοιρολατρική αστρολογία, που λέει την τύχη. Είναι μια αστρολογία διαφωτισμού, αυτοαντίληψης, αυτοπραγμάτωσης και συνειδητότητας, η οποία απλώς περιέχει και τα υπόλοιπα στοιχεία της αστρολογίας.

Τέλος υπάρχει και η άλλη μοίρα, που είναι τελείως ανέκκλητη κι ονομάζεται πρόνοια. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε αυτό που είμαστε. Η επιλογή μας είναι ή να είμαστε αυτό που είμαστε στο υψηλότερο σημείο ή να μην είμαστε. Αυτό που πραγματικά είμαστε αυτή τη στιγμή μας κάνει να έλκουμε ότι δονείται στην αντίστοιχη συχνότητα, κι αυτή η έλξη είναι αναπόφευκτη. Το να θελήσουμε να κάνουμε όλο το δρόμο για να φτάσουμε να γίνουμε όντα με πλήρη συνείδηση, δεν είναι αναπόφευκτο. Περιστάσεις, ατυχήματα, η πανταχού παρούσα ανοησία ή ασυναισθησία - όπως θέλετε πείτε το - μας αποτρέπουν σε διάφορους βαθμούς να φθάσομε σε αυτή την τέλεια αυτοαντίληψη.

Αυτό που είναι γραμμένο στα άστρα, είναι τι θα κάνουμε, το πώς θα το κάνουμε εξαρτάται από εμάς, αρκεί να διαβάσουμε τον αστρολογικό χάρτη από αυτή την άποψη.

Ο άνθρωπος δεν αλλάζει, αλλά εξελίσσεται, και όσο πιο ψηλά ανεβαίνει τόσο μεγαλύτερο ορίζοντα έχει.

Η σύγχρονη αστρολογία στοχεύει στην τελειοποίηση του ανθρώπου, ώστε να μπορέσει να νικήσει τη μοίρα του, να ανυψωθεί πάνω από τα στοιχεία του χάρτη του κι αυτό θα γίνει μόνο αν τα συνειδητοποιήσει.

Υπάρχει μια παροιμία που λέει ότι τα άστρα κυβερνάνε τον άνθρωπο, αλλά ο σοφός κυβερνά τα άστρα.

O Επίκουρος υποστήριζε, ότι κάθε σώμα κι άτομο, μπορεί κατά την κάθοδο του ν’ αποκλίνει, έστω και ελάχιστα, κι αυτή η παρέκκλιση από την κάθετο γραμμή, δημιουργεί αυτονομία κι ελευθερία, η οποία επεκτεινόμενη στις ανθρώπινες πράξεις, δημιουργεί τη βούληση του.

Γεννιόμαστε μ’ ένα συγκεκριμένο αστρολογικό χάρτη, και σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρει. Αν αλλάξουμε λοιπόν τον τρόπο της σκέψης μας, τις πράξεις και τις αντιδράσεις μας, μπορούμε ν’ αλλάξομε το μέλλον μας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved