Αλέξανδρος Ρήγας – Απόδραση από τον εαυτό του

Σίγουρα είναι βαρύ όλο αυτό το φορτίο,
Παπασταύρου Λίντα
Αλέξανδρος Ρήγας – Απόδραση από τον εαυτό του

από την Κατερίνα Σαλωνίκη



katerina


Ένας από τους πιο ταλαντούχους σεναριογράφους, εμπνευσμένος σκηνοθέτης και άρτιος ηθοποιός, βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων αυτόν τον καιρό.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας που μας έχει δώσει ανεπανάληπτες σειρές με την ευφυή πένα του, όπως οι «Δύο ξένοι» και οι «Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη» εντελώς ενδεικτικές αναφορές για το αστείρευτο ταλέντο του, παρέδωσε το πνεύμα του στην κόλαση της υπερκόπωσης.

Η αναστάτωση έχει αρχίσει τις τελευταίες εβδομάδες, με την τελευταία του παράσταση με τίτλο «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του», η οποία έχει κάνει πάταγο από πέρσι σε όλη την Ελλάδα, να μην μπορεί φέτος να συνεχιστεί.

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί μαζί με την Εβελίνα Παπούλια και το θέμα κορυφώθηκε, όταν πριν λίγες μέρες στην Καισαριανή τον περίμεναν όλοι επί δύο ώρες μαζί με 350 θεατές και εκείνος δεν εμφανίστηκε. Παράλληλα το κινητό του ήταν κλειστό, ενώ ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής του θεατρικού, μιλάει για αναβολή όλων των παραστάσεων του Ιουλίου. Παραμένοντας άφαντος για κάποιες μέρες, μίλησε εχθές στο Down Town, λέγοντας πως τον τελευταίο καιρό κουράστηκε πολύ και αποσυντονίστηκε εντελώς οργανικά. Υπερένταση, άγχος, ευθύνες, παραστάσεις, πρόβες, καινούρια παραγωγή και γράψιμο για το Λαμπέτη. Ενημέρωσε δυο τρεις ανθρώπους και έκλεισε το κινητό.

«Θέλω να μπω σε μια κλινική για είκοσι μέρες και να είμαι σε ένα κρεβατάκι ολημερίς. Να τρέφομαι ακόμη και ενδοφλεβίως και να μη με ξυπνάνε, αλλά έχω το άλλοθι ότι τα 'χει παίξει ο οργανισμός μου».

Σίγουρα είναι βαρύ όλο αυτό το φορτίο, ιδιαίτερα για έναν καλλιτέχνη που είναι συνεπής σε αυτό που κάνει και τα επαγγελματικά είναι γι αυτόν περισσότερο διέξοδος, παρά βιοπορισμός.

Όταν η διέξοδος όμως μετατραπεί σε αδιέξοδο, ίσως να μην είσαι σε θέση να ενημερώσεις ούτε την συμπρωταγωνίστρια και φίλη, εν προκειμένω, την έκπληκτη Εβελίνα Παπούλια.

Μπαίνοντας σιγά - σιγά στο ρυθμό του, η επανένταξη δεν είναι αδύνατη, αν και όπως φαίνεται από τον χάρτη του, πολλά εξαρτώνται από την διαχείριση της ενέργειας του Πλούτωνα του, ο οποίος είθισται να κρατά το μαγικό ραβδί των μεταμορφώσεων.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας γεννήθηκε στις 5/5/1965 και είναι Ταύρος με Σελήνη στον Καρκίνο, διαθέτει δηλαδή τόσο τα στοιχεία μιας ήρεμης δύναμης, όσο και μιας καλλιτεχνικά πολυτάλαντης ευαισθησίας.

Η τριπλή σύνοδος Άρη – Ουρανού - Πλούτωνα στην Παρθένο σε αντίθεση με τον Κρόνο και την Δήμητρα, είναι μια δέσμη σκληρών όψεων, που εκτός των άλλων μπορεί να επηρεάζει τον ψυχισμό του, δημιουργώντας μια εύθραυστη υγεία. Εάν μάλιστα υιοθετήσουμε την κατά Ριζόπουλο δυναμική των αστρικών θέσεων, φαίνεται πως στο παραπάνω σχήμα συμμετέχει και η αστρική Σελήνη στους Διδύμους, διαμορφώνοντας μια πολύ ξεχωριστή πραγματικότητα σε σχέση με αυτό που στην ψυχολογία αποκαλείται «η θηλυκή ψυχή του άνδρα», δηλαδή η anima.

Συναισθηματικά και όσον αφορά τα βιώματα του το πράγμα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο εξ αιτίας του ταυ-τετραγώνου που σχηματίζεται ανάμεσα στην τροπική Αφροδίτη στον Ταύρο και την ενεργειακή «συμμορία» Άρη, Ουρανού, Πλούτωνα και Κρόνου στην αστρική της εκδοχή, δηλαδή περίπου στην 20η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου.

Κάτω από αυτό το σχήμα, οι επώδυνες εμπειρίες σχηματίζουν Γόρδιους ψυχικούς κόμπους, που όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και κοπούν από το σπαθί του συμβολικού Αλέξανδρου, αφήνουν μετέωρες όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες που «αγοράστηκαν» με κόπο.

rigas_alex

Το ένα σημαντικό για αυτήν την περίοδο είναι πως ο διελαύνων Άρης από τους Διδύμους, ενεργοποίησε τις γενέθλιες όψεις του, αποσυντονίζοντας τον σωματικά και ψυχολογικά.

Επιπλέον, από την μελέτη του προοδευτικού του ωροσκοπίου προκύπτει και μια ακόμη ουσιώδης επιβάρυνση, αφού αυτήν την περίοδο η προχωρημένη Σελήνη βρίσκεται στους Ιχθύες πάνω ή πολύ κοντά στο «πεδίο μάχης» των γενέθλιων αντιθέσεων, ταρακουνώντας συθέμελα ισορροπίες που κτίστηκαν πάνω στην άμμο της κοινωνικής ένταξης. Η «μυστήρια γυναίκα» αναζητά εναγωνίως τον «γκουρού» που θα γιατρέψει τις πληγές της.

Πέραν όμως αυτών, οι δύσκολες γενέθλιες όψεις χαρακτηρίζουν -ως είθισται με όλους τους ξεχωριστούς ανθρώπους- την ιδιαίτερη δημιουργικότητα του, τη διανοητική του διαύγεια και την ανάγκη εκτόνωσης της ατέλειωτης ενεργητικότητάς του.

Η αντίθεση Άρη – Κρόνου τον κάνει να δουλεύει ακούραστα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, χρησιμοποιώντας την αστείρευτη ενέργεια των Ουρανού και Πλούτωνα.

Παράλληλα η υπερένταση που δημιουργεί η όψη, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσει τις ισορροπίες, που στην παρούσα φάση έχασε.

Το τετράγωνο Άρη – Δία σπαταλά την ενέργειά του, παγιδεύοντάς τον παράλληλα σε μια υπερβολική αυτοπεποίθηση, που μπορεί εύκολα να τον αδειάσει. Μέσα σε όλα αυτά, το τρίγωνο Άρη – Ήλιου διαιτητεύει με άψογο τρόπο, υποδεικνύοντας άμεσα τα σημεία βολής, δίνοντας την ευκαιρία για να σκοράρει υπέρ του.

Η τονισμένη παρουσία του Άρη στο χάρτη του, δίνει τις μεταβολές στη διάθεσή του, συμβάλλοντας και στη διοχέτευση της ενέργειάς του στην τέχνη.

Η σύνοδος Αφροδίτης – Ήλιου είναι πολύ σημαντική για την αυτό-έκφραση και την επιτυχία μέσα από αυτήν. Το ακριβέστατο εξάγωνο Ήλιου – Κρόνου αλλά και το τρίγωνο Ήλιου-Πλούτωνα συντηρούν τη δημοτικότητά του, κάνοντάς τον αγαπητό, μέσα από τα εσωτερικά μηνύματα και τη συνέπεια της δουλειάς του.

Ο Ποσειδώνας βέβαια, δεν θα μπορούσε να είναι απών από το ωροσκόπιο του. Οι αντιθέσεις του με τον Ήλιο και την Αφροδίτη προσφέρουν το δικαίωμα μιας υπερβατικής φυγής και μιας υπεραναπλήρωσης ακόμη και των πιο σκληρών ενστίκτων. Το δίλημμα «Τέχνη ή βαρβαρότητα» βρίσκει εδώ την ίσως πιο ικανοποιητική απάντηση του.

Όσον αφορά το άμεσο μέλλον, η παρουσία του Δία στον Ταύρο αυτό το διάστημα και για αρκετό καιρό ακόμα, θα δημιουργήσει μια αλυσίδα από ευκαιρίες και προοπτικές, μέσα από τις οποίες θα εισπράξει μπόλικη επιτυχία και προσωπική ικανοποίηση. Από την άλλη πλευρά ο «ευεργέτης πλανήτης» ενδέχεται να συμβάλλει και αυτός σε μια γενικευμένη χαλάρωση, επιτρέποντας ξεσπάσματα φυγής από όλα εκείνα που βαραίνουν για χρόνια την ψυχή και το μυαλό του Αλέξανδρου Ρήγα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved