Άγρια μέρα στο Grand Rapids των ΗΠΑ-Επτά φόνοι ζητούν εξήγηση

Το μακελειό στο Μίτσιγκαν
Άγρια μέρα στο Grand Rapids των ΗΠΑ-Επτά φόνοι ζητούν εξήγηση

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

dantzler



Οκτώ νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη ήταν ο τραγικός απολογισμός μιας «μαύρης» μέρας στο Grand Rapids, στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ.
Ο Rodrick Shonte Dantzler, έγχρωμος με παραβατικό παρελθόν και Ιχθύς στο ζώδιο, δολοφόνησε μεταξύ άλλων την ίδια του την κόρη και την πρώην φίλη του, πριν αυτοκτονήσει περικυκλωμένος από την αστυνομία. Προηγήθηκε άγριο ανθρωποκυνηγητό, πιστολίδι στους δρόμους της πόλης και η ομηρία τριών πολιτών, η οποία ευτυχώς έληξε χωρίς άλλες συνέπειες.


Γεννημένος στις 8/3/1977, (σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών), φαίνεται πως ο διαταραγμένος ψυχισμός του ξεπέρασε την «κόκκινη γραμμή» με την συνδρομή -δυστυχώς- των πλανητών. Για τους επαΐοντες μπορώ να επισημάνω πως στον προοδευτικό του χάρτη (secondary) η σύνοδος του προχωρημένου Άρη με τον γενέθλιο Ήλιο και το τ-τετράγωνο του προχωρημένου Ερμή με τον Ουρανό και τον Κρόνο, ίσως αρκούν για να δώσουν το στίγμα μιας (πολύ) κακιάς στιγμής.
Από εκεί κι ύστερα, τόσο οι πρόσφατες εκλείψεις στον μεταβλητό σταυρό, όσο και η παρουσία του διελαύνοντα Άρη στους Διδύμους σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Ερμή, εκτιμώ ότι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο κι όλα αυτά βέβαια χωρίς να γνωρίζω την ώρα γέννησης και κατά συνέπεια την οικοθεσία του Dantzler.


Όσον αφορά τις γενέθλιες προδιαγραφές του, τα στοιχεία που ξεχωρίζουν και συνθέτουν ένα προβληματικό προφίλ είναι τα δύο τετράγωνα, του Άρη στον Υδροχόο με τον Δία στον Ταύρο -ένδειξη μιας ασυγκράτητης ενεργητικότητας- και του Ουρανού στον Σκορπιό με τον Κρόνο στον Λέοντα, μια «τυπική» υπόθεση εσωτερικής σύγκρουσης αξιών που βρίσκει διέξοδο σε ακραίες πρακτικές. Επιπλέον, ως δείκτες ψυχικής ισορροπίας, οι δύο αργοί πλανήτες σε δυσαρμονία είναι μάλλον ο ορισμός της μανιοκατάθλιψης από την οποία έπασχε ο Dantzler. Βέβαια αν ήταν για παράδειγμα αθλητής ή καλλιτέχνης (έχει και τετράγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα) η εξέλιξη του θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική κι αυτό το αναφέρω για να μην νομίσει κανείς ότι «του πεπρωμένου φυγείν αδύνατον».



Ιδιοσυναστριακά, παρουσιάζει ενδιαφέρον η αντίθεση του τροπικού Ήλιου με τον αστρικό Πλούτωνα, μια όψη που μπορεί εύκολα να αναδείξει τις σκιερές πλευρές μιας προσωπικότητας ή να την φέρει στο «σημείο μηδέν». Όμως ο πλανήτης-κλειδί ανάλογων συμπεριφορών, ο Άρης, είναι εκείνος που πρακτικά «αναβαθμίζεται» και δίνει μια πολύ πιο καθαρή εικόνα για την ψυχική ταυτότητα του θύτη και αυτόχειρα.
Το τετράγωνο του με τον αστρικό Ποσειδώνα παραπέμπει σε δραστικές φαντασιώσεις, χρήση ουσιών και γενικότερα συμβάλλει στο να υιοθετήσει κάποιος τον ρόλο του «σωτήρα» ή ακόμη και του ίδιου του Θεού, ώστε να εξαλείψει οτιδήποτε του φαίνεται «κακό». Και όταν όλα αυτά συνδυάζονται με μια ασταθή προσωπικότητα, είναι πολύ εύκολο κάποιες «αόρατες» νοητικές διαδρομές και σενάρια, να εκδηλωθούν ξαφνικά χωρίς καμία προφανή αιτία.
Ο Άρης στον Υδροχόο έχει από μόνος του κάτι «περίεργα» ...πετάγματα κι εδώ φαίνεται πως «ξέφυγε» ακόμη περισσότερο. Επίσης, ως αστρικός σχηματίζει ένα τετράγωνο με την τροπική Σελήνη, δίνοντας μια καλή εξήγηση για την απώλεια συναισθηματικού ελέγχου αλλά και μια απάντηση για την έμπρακτη εχθρική-δολοφονική του διάθεση απέναντι σε γυναίκες της ζωής του.


Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφέρω και τις transit όψεις του Άρη με τον Κρόνο (τρίγωνο) και τον αστρικό Ουρανό (τετράγωνο) που σχηματίστηκαν με ακρίβεια στο μέσον της εβδομάδας, αφού φαίνεται πως έβγαλαν στην επιφάνεια τις εγγενείς εσωτερικές συγκρούσεις του Dentzler και συνέβαλαν και αυτές στο να πυροδοτηθεί η δολοφονική του μανία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved