Πάνος Σόμπολος – Ο Λούκυ Λουκ της δημοσιογραφίας

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην εφημερίδα
Παπασταύρου Λίντα
Πάνος Σόμπολος – Ο Λούκυ Λουκ της δημοσιογραφίας

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

katerina

Ανήκει στις πιο οικείες παρουσίες της τηλεοπτικής μας οθόνης, με εμφανίσεις που μετρούν 35 ολόκληρα χρόνια. Ο «Sir» του αστυνομικού ρεπορτάζ, έχει ασχοληθεί με οτιδήποτε και οποιονδήποτε το πλαισιώνει. Στο πλατινένιο βιογραφικό του περιλαμβάνονται τρομοκράτες, κακοποιοί, εγκλήματα, δικαστικές μάχες, έως σεισμοί, αεροπορικές τραγωδίες, πυρκαγιές και όλες οι πολύκροτες υποθέσεις της επικαιρότητας στη χώρα μας, αλλά και αρκετές στο εξωτερικό.

Αναπτύσσοντας έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα, έχει βρεθεί πολλές φορές στο προσκήνιο και έχει εισπράξει και κολακευτικά, αλλά και ταπεινωτικά σχόλια.

Η εκπομπή του «Αυτόπτης μάρτυρας» στο Mega Channel, είχε την υψηλότερη θεαματικότητα από όλες τις εκπομπές του καναλιού. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες "Ακρόπολη", "Αθηναϊκή", "Μακεδονία" και σε πολλά περιοδικά, καθώς και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων καλύπτοντας για 11 χρόνια το δικαστικό ρεπορτάζ.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της οποίας οι εργαζόμενοι του χρεώνουν «ότι δεν υπερασπίστηκε το μαγαζί που τον ανέδειξε και τον έβαλε στο Mega για να φάει όλο το παντεσπάνι του Αστυνομικού ρεπορτάζ». Κατηγορείται από συναδέλφους του ότι προσπαθεί να κλείσει την εφημερίδα στην οποία εργάζεται τόσα χρόνια, χωρίς να ενδιαφέρεται για το μέλλον τους, σε συνεννόηση με τον Φώτη Μπόμπολα και κατόπιν των γνωστών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η εφημερίδα.

Πέρσι εξέδωσε και ένα βιβλίο με τίτλο «Μια ζωή ρεπορτάζ», αναφερόμενος στην πλούσια δράση του.

Μετά από 3 συνεχόμενες θητείες στην προεδρία της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε στις εκλογές του Μαΐου να μην βάλει υποψηφιότητα, επικαλούμενος πως κουράστηκε.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΣΗΕΑ είναι τεράστια, ενώ κατηγορείται από το σύνολο σχεδόν του δημοσιογραφικού κόσμου για ανεπάρκεια και παντελή έλλειψη ικανότητας να προασπίσει τα χρόνια δικαιώματα του κλάδου. Βλέποντας όλα αυτά και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τωρινές συνθήκες της ζωής του, αποφάσισε να αποσυρθεί, κρατώντας την επιμέλεια του αστυνομικού ρεπορτάζ στο Mega. Μετά το πλήγμα του χαμού της γυναίκας του πριν από 5 χρόνια, δηλώνει πως περνάει όμορφα στη σχέση του, με την κατά πολύ νεότερή του δημοσιογράφο, Αγγελική Χειλάκη.

Ας δούμε όμως αστρολογικά ποιος είναι ο πολύκροτος αυτός δημοσιογράφος, που διένυσε μια σκληροτράχηλη διαδρομή, με ένα συγκαταβατικό χαμόγελο;

Γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας στις 9/1/1944.

sobolos

Τα βασικά αστρολογικά του στοιχεία χωρίς ωροσκόπο, ανήκουν στον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου (Ήλιος – Σελήνη αντίστοιχα). Οι αρχικές ενδείξεις μιλούν για έναν φιλόδοξο άνθρωπο με αρκετές ευαισθησίες. Το πρωταρχικό σημείο όμως στο ωροσκόπιό του είναι η σύνοδος Βόρειου Δεσμού με Πλούτωνα στον Λέοντα. Σε αυτή τη σύνοδο οφείλει τη μοιραία σχέση του με τη συμμετοχή του στα κοινά και την πρόθεσή του να αναδείξει τη σκοτεινή τους υπόσταση.

Το ακριβέστατο τρίγωνο του Δεσμού με την Αφροδίτη από τον Τοξότη, έδεσε το αστυνομικό του δαιμόνιο με ειλικρινές ενδιαφέρον, δεσμεύοντάς τον με μια αίσθηση συμπόνιας για τα κοινωνικά προβλήματα. Επίσης το τρίγωνο Αφροδίτης – Πλούτωνα συνέβαλε πολύ στην αποδοχή του και στην αναγνώριση που είχε στο επάγγελμά του.

Η Αφροδίτη όμως, εμπλέκεται σε αντίθεση με τη σύνοδο Άρη – Ουρανού στους Διδύμους, γεγονός που δίνει μια ασταθή συμπεριφορά σε κάθε είδους προσωπική του σχέση.

Το παραδοσιακό στοιχείο του Ήλιου του στον Αιγόκερω, έρχεται σε αντίθεση με το αντισυμβατικό στοιχείο αυτών των όψεων, δίνοντας την εντύπωση πως χωρίς να πατά επί πτωμάτων, ελίσσεται ανάμεσά τους για να πετύχει τον σκοπό του. Ωστόσο αυτή η όψη είναι αρκετά χρήσιμη για έναν δημοσιογράφο, που επιβάλλεται να μην φανατίζεται, αλλά να μπορεί να είναι αμερόληπτος, έστω και κάτω από το πρίσμα του συμφέροντος. Σίγουρα αυτοί που τον κατηγορούσαν για ασχετοσύνη και ανικανότητα να διεκδικήσει τα δικαιώματα των δημοσιογράφων, δεν γνώριζαν πόσο διαφορετικοί μπορεί να ήταν οι λόγοι!

Η σύνοδος Άρη – Ουρανού τον ώθησε στις περιπετειώδεις και ριψοκίνδυνες αποστολές, ορμώμενες από την ασυνήθιστη ενεργητικότητα της όψης. Στο τρίγωνο Άρη – Ποσειδώνα, οφείλει το φιλειρηνικό του προφίλ, αλλά και την επιβολή της παρουσίας του, χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια.

Η προοπτική που του έδωσε η σύνοδος Ήλιου – Ερμή στον Αιγόκερω, ήταν μια χρυσή ευκαιρία για να αναδείξει το πολυμήχανο μυαλό του, μέσα από τη δημοσιογραφική του καριέρα. Η έλλειψη ώρας γέννησης είναι ανασταλτικός παράγοντας για μια ουσιαστικότερη ερμηνεία. Η κινητικότητα 3ου – 9ου οίκων, και η επιβεβαίωση του αν η Σελήνη είναι σε αντίθεση με Ήλιο και Ερμή, θα αιτιολογούσε την έντονη σύγχυση, μεταξύ επιθυμίας και καθήκοντος.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved