Οι πλανήτες σου δείχνουν το δρόμο για την πνευματική νοημοσύνη

Τα 3 πεδία της πνευματικής νοημοσύνης

Οι πλανήτες σου δείχνουν το δρόμο για την πνευματική νοημοσύνη

Τρεις δρόμοι για την ενοποίηση και την κατανόηση του ψυχικού πεδίου μας που μέσα από αυτό μπορούμε να αναπτύξουμε την πνευματική μας νοημοσύνη, είναι οι εξής:

Τέταρτη οδός: Η ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Εδώ παίζει ρόλο η Σελήνη για αυτό αν είσαι Καρκίνος ή έχεις ωροσκόπο εκεί, θα βοηθηθείς γιατί αυτή η οδός αποτελεί τη δραστηριότητα του «Θεϊκού σημείου» στον εγκέφαλο για τις προσωπικότητες που είναι ανοικτές στην μυστικιστική εμπειρία, για τους εκκεντρικούς και για όλους ξεχωρίζουν από το πλήθος. Η ψυχική υγεία μερικές φορές είναι δύσκολο να κρατηθεί, αν δεν ακολουθήσεις καλλιτεχνικές δραστηριότητες γιατί σαν τύπος είσαι γεμάτος αντιθέσεις, επειδή έχεις την δυνατότητα να γνωρίζεις και να βιώνεις τα άκρα της φωτεινής και της σκοτεινής διάστασης την έκταση και την απόγνωση. Πάντως το ταξίδι μέσω της Σελήνης είναι το αυτό που σε οδηγεί στο κέντρο. Για αυτό σαν άνθρωπος είσαι προικισμένος/η αλλά για να έχεις αυτή την δύναμη θα πρέπει να έχεις αποφασίσει να θυσιάσεις το Εγώ σου και να μην απομείνει τίποτε από αυτό. Εκτός από τον θησαυρό που μπορεί να αναδυθεί, θα φτάσεις στην ίαση του εαυτού αλλά και των άλλων. Αυτό με την σειρά του απαιτεί την υπέρβαση της βαθύτερης όλων των συγκρούσεων: του φόβου του θανάτου.

Πέμπτη οδός: Η ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ

Εδώ παίζει ρόλο ο Άρης για αυτό αν είσαι Κριός ή Σκορπιός ή έχεις ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια, οι αξίες που θα πρέπει να δουλέψεις είναι η παγκόσμια αδελφοσύνη, πρόθυμη θυσία και δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη απαιτεί την ικανότητα να δεχτείς τα θετικά και αρνητικά συναισθήματα, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες των άλλων, και να έχεις αυτό που αληθινά χρειάζεσαι. Αδελφοσύνη είναι η αναγνώριση των αξιών του ανθρώπου. Είναι δύσκολο αλλά θα σε φέρει στην κατάσταση που θα αναπτύξεις την πνευματική σου νοημοσύνη. Είναι ο σεβασμός για τον εχθρό που σε οδηγεί στο επίπεδο της ανθρωπιάς και των ιδανικών όπου εκείνος/η και εσύ έχετε κάτι κοινό και σε οδηγεί να βλέπεις ότι και οι δυο είστε έντιμοι ηθοποιοί σε κάποιο σενάριο εξέλιξης και πλησιάζεις περισσότερο το επίπεδο εκείνο της ψυχής που ενώνει όλους τους ανθρώπους. Όταν θα τα καταφέρεις να συγκεντρωθείς στο σημείο αυτό, η πνευματική νοημοσύνη θα ακτινοβολεί από μέσα σου γιατί είναι μια οδός διαπροσωπικής υπηρεσίας που βασίζεται στην στο μέρος της ψυχής που δεν πεθαίνει ποτέ.

Έκτη οδός: Η ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ ΗΓΕΤΗ.

Εδώ παίζει ρόλο ο Δίας αν είσαι Τοξότης ή Ιχθύς ή έχεις ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια. Κάθε ανθρώπινη ομάδα – η οικογένεια, η εκκλησία, η φυλή και το έθνος το σωματείο, χρειάζεται ένα αρχηγό που θα δώσει νόημα, σκοπό, τακτική και κατεύθυνση. Για να είσαι καλός ηγέτης πρέπει να έχεις καλές σχέσεις με την υπόλοιπη ομάδα ή να φαίνεται ότι είσαι έντιμος άνθρωπος που να μπορεί να εμπνεύσει ιδανικά και να μην υπηρετεί το δικό του συμφέρον. Ένας μεγάλος ηγέτης υπηρετεί πέρα από τον εαυτόν του και ένας πραγματικά μεγάλος ηγέτης υπηρετεί τον Θεό. Τελικά ο ηγέτης δημιουργεί ή αφυπνίζει στους οπαδούς του το ιδανικό που ακολουθεί ο ίδιος – επιφανειακό ή βαθύ, δημιουργικό ή καταστροφικό. Ο Χριστός είναι ο ανώτερος ηγέτης όλων που θυσιάζεται στον σταυρό για να μείνεις εσύ αθάνατος. Η ανθρωπιστική ηγεσία είναι η ανώτερη πνευματική οδός. Αν έχεις αυτά τα χαρίσματα έστω και σαν σπόρο, θα πρέπει να τα αναπτύξεις. Είναι ο δρόμος που θα θεραπεύσεις, θα φωτίσεις αλλά με μια προϋπόθεση ότι η οδός αυτή απαιτεί μεγάλη ακεραιότητα. Η πίστη πρέπει να είναι το βασικό σου εργαλείο για το ανώτερο καλό. Μην ξεχνάς ότι το σύμπαν είναι ένα γυμναστήριο όπου η ψυχή ασκείται. Όπως ο Χριστός έλεγε γεννηθήτω το θέλημά σου Κύριε και όχι το δικό μου, έτσι και εσύ θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο για την πνευματική νοημοσύνη. Δύσκολος δρόμος αλλά μοναδικός.

Διάβασε επίσης:

6 τρόποι για να αναπτύξεις την πνευματική σου δύναμη

Ξέρεις με ποιο υλικό θα αναπτύξεις το δυναμικό σου;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved