Άντζελα Γκερέκου Vs Γιώργος Παπανδρέου - Μία υπόθεση θερινής νυκτός

Οι φήμες οργιάζουν

Παπασταύρου Λίντα
Άντζελα Γκερέκου Vs Γιώργος Παπανδρέου - Μία υπόθεση θερινής νυκτός

από την Βασιλική Κόντη



konth


Υπό το σκότος του μεσοπρόθεσμου και εν αναμονή της 5ης δόσης, οι φήμες οργιάζουν: Παντού και πάντα υπάρχει ένας Έρωτας Μεγάλος!

Το θέμα ανέκυψε από πέρυσι αλλά οι πολύ συχνές «αδιαθεσίες» της κ Άντας Παπανδρέου τον τελευταίο καιρό, δημιουργούν την αίσθηση πως δεν έχει κλείσει οριστικά.

Η Άντζελα

Το υφυπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού που της εμπιστεύθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από δύο χρόνια αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για την ίδια στην προσπάθεια της να καταξιωθεί και να ανέλθει στο πολιτικό σκηνικό.

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε την Άντζελα Γκερέκου ως υποψήφιο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, η εκλογή της προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια από συντρόφους και συντρόφισσες, που όμως δεν εκφράστηκαν ποτέ δημοσίως!

Στις συνεδριάσεις οι παρεμβάσεις της ήταν σπάνιες και η παρουσία της περνούσε τις περισσότερες φορές απαρατήρητη. Δεν ίσχυε όμως το ίδιο κατά την προσέλευσή της, καθώς μόλις εμφανιζόταν η κυρία Γκερέκου όλα τα δημοσιογραφικά και πολιτικά πηγαδάκια σταματούσαν, οι συζητήσεις άλλαζαν θεματολογία και η ίδια περνούσε διακριτικά χωρίς κανείς να την ενοχλήσει για δηλώσεις και άλλα τέτοια...

Ακολούθως, στη Βουλή ως μέλος στις επιτροπές Μορφωτικών υποθέσεων και Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είχε πάντα διακριτική έως αθόρυβη παρουσία και πάλι οι παρεμβάσεις της ήταν εύστοχες μεν, μετρημένες δε. Πολύ ...περίεργη ησυχία θα λέγαμε δεδομένου ότι ο αρχηγικός Κριός της επιτάσσει πιο έντονη και πιο δυναμική παρουσία ίσως και μια πιο «νευρική» εισβολή στα δρώμενα εξ αιτίας του τετραγώνου του Άρη με τον Ερμή της, επίσης στον «παρορμητικό σταυρό». Κοφτερό μυαλό σίγουρα, έκρινε και αποφάσισε ότι ίσως ο καλύτερος και συντομότερος δρόμος προς την κορυφή να είναι αυτός των «εν κρυπτώ» πετυχημένων δημοσίων σχέσεων, στα πλαίσια μάλλον του Καρκινικού της Άρη. Και όλη αυτή η «ησυχία» απέδωσε καρπούς.

Κατά γενική ομολογία η κριτική διάθεση στο ΠΑΣΟΚ για την Άντζελα δείχνει να υποχωρεί και κανένας δεν έχει κάτι να της καταμαρτυρήσει εφόσον ή ίδια δεν έχει δώσει δικαιώματα και σε κανέναν!


gerekou

Ο Τόλης

Με την επανεκλογή της το 2009, οι φήμες για τον επικείμενο χωρισμό της από τον τραγουδιστή της αγάπης και άρχοντα της πίστας Τόλη Βοσκόπουλο οργίασαν ξαφνικά πως δεν ζούσαν πια μαζί κάτω από την ίδια στέγη και πως είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί επίσημα το διαζύγιο τους.

Τα στόματα έκλεισαν ξαφνικά και η κοινή γνώμη στράφηκε περισσότερο στις οικονομικές εκκρεμότητες του συζύγου της ενώ ταυτόχρονα ή ίδια κατέθετε και την παραίτησή της... Τα ερωτήματα που εγείρονται όμως έκτοτε είναι πάρα πολλά.

Γιατί τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούσε ο κ Βοσκόπουλος επί 17 έτη δεν είχαν απασχολήσει κανέναν μέχρι τότε; Γιατί με την παραίτηση Γκερέκου δεν ξανακούσαμε σχεδόν το παραμικρό για την εξέλιξη του χρέους Βοσκόπουλου, σε περιόδους μάλιστα που η φοροδιαφυγή αποτελεί πρώτο θέμα για τον Πρωθυπουργό;

Ποιός τελικά έκαψε την Άντζελα;

Αστρολογικά ήταν μάλλον ο Ουρανός που ως προοδευμένος στο Ηλιακό τόξο έκανε αντίθεση ακριβείας με τον γενέθλιο Ερμή της στον Κριό. Ωστόσο μια από τις δημοφιλέστερες συζητήσεις στα πηγαδάκια του κοινοβουλίου είχε και έχει να κάνει με ένα στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών που «έσπρωξε» στη δημοσιότητα τα στοιχεία σχετικά με τις φορολογικές εκκρεμότητες του Τόλη Βοσκόπουλου. Υπήρξαν πολλές εσωκομματικές φήμες για «ζημιές» στελεχών που είχαν να κάνουν με την άνοδο και εξέλιξη της κ. Γκερέκου, ενώ από την άλλη πάλι οι ίδιες φήμες οργίασαν ως προς τους επιβοηθητικούς «δακτύλους» από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου και την ιδιαίτερη εκτίμηση-προτίμηση στα μάτια της κατά γενική ομολογίας ωραιότερης μεσήλικης κυρίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Για τα μάτια της μόνον

Απίστευτα ...εξαιρετική η συναστρία μεταξύ της Άντζελας Γκερέκου και του Γιώργου Παπανδρέου θα μπορούσε θεωρητικά να οδηγήσει σε μια ακόμη γαμήλια τελετή 3η για τον Πρωθυπουργό, και 2η για την σταρ πρώην Υφυπουργό!

Άντζελα Γκερέκου, 15 Απριλίου 1959 στην Κέρκυρα με άγνωστη ώρα γέννησης αλλά με την ...έντονη υποψία ότι έχει τον Ωροσκόπο της στον Λέοντα και Γιώργος Παπανδρέου, 16 Ιουνίου 1952 στην Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών και ώρα 12.00 μμ.

ang-yior

Δεν θα μπορούσα να μην ξεκινήσω από την αστραφτερή σύνοδο της Σελήνης του Πρωθυπουργού με τον Ήλιο της όμορφης Άντζελας και σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα του. Βαθείς συναισθηματικοί και ψυχολογικοί δεσμοί ανάμεσα στα μέλη αυτής της σχέσης που συναντάμε με μεγάλη συχνότητα, σε παντρεμένα ζευγάρια. Συμβολίζει την ένωση των δύο φύλων με εξαιρετική επιτυχία και κάνει τα μέλη της να αισθάνονται αρμονία και ταύτιση μεταξύ τους. Ο Ποσειδώνας απέναντι από τη Σελήνη του, μαρτυρά την επιθυμία του για μια ευαίσθητη καλλιτεχνική ύπαρξη και απέναντι από τον δικό της Ήλιο μαρτυρά επίσης την εξιδανίκευση του προσώπου του, ενώ η παρουσία του αυξάνει τα οράματα και τις εμπνεύσεις της. Και ίσως το πιο σημαντικό είναι πως αναπτύσσουν αμοιβαίο θαυμασμό ο ένας για τον άλλο. Καλλιτεχνικά και μεταφυσικά θέματα είναι μέσα στα ενδιαφέροντά τους καθώς και μια ατέλειωτη ανοχή του ενός απέναντι στις αδυναμίες του άλλου.

Φυσικά όλα αυτά μπορεί να συμβαίνουν εν κρυπτώ, απόλυτα εναρμονισμένα με την διακριτική παρουσία της Άντζελας και τα ...διπλά παιχνίδια που παίζει ο Γιώργος σε όλα τα μέτωπα!

Παράλληλα, ο Ήλιος του Πρωθυπουργού στην 25η μοίρα των Διδύμων και πολύ κοντά με την Αφροδίτη του, βρίσκει τον Άρη της στην 2η μοίρα του Καρκίνου και θεωρείται από τις πιο δραστήριες, ενεργητικές και σεξουαλικές όψεις που μπορεί να αναπτυχθούν μεταξύ εκπροσώπων διαφορετικών φύλων. Καταπληκτικές επιδόσεις στην από κοινού και μεταξύ τους εργασία έρχονται σαν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ο ένας κινητοποιεί τον άλλο και επιζητά διακαώς τον θαυμασμό και την έλξη, του ερωτικού του ενστίκτου.

Όσο για την σύνοδο της Αφροδίτης με τον Άρη (που «τραβάει» η όψη με τον Ήλιο) τι να πούμε; Είναι από μόνη της μια ολόκληρη ιστορία πάθους, έρωτα, έντασης, και συμβάλλει στην άμεση εκδήλωση της σεξουαλικής ενέργειας σε ένα ζευγάρι, συνήθως μάλιστα υπό καθεστώς διεκδίκησης.

Συναρπαστική θεωρείται και η σύνοδος της Σελήνης της πρώην Υφυπουργού με τον Ουρανό του Γιώργου Παπανδρέου στο ζώδιο του Καρκίνου. Δεν αποκλείεται από την πρώτη-πρώτη επαφή μεταξύ τους να γεννήθηκαν πρωτόγνωρα συναισθήματα τα οποία τους έφεραν κοντά, δημιουργώντας μια ...αλλόκοτη έξαψη. Και βεβαίως η σχέση Σελήνης-Ουρανού συνδέεται πάντα με μια μορφή πρόκλησης απέναντι στα κοινωνικά δρώμενα και στην κοινωνία που ζούμε γενικότερα.

Από την άλλη πλευρά, συγκρίνοντας τις δύο Σελήνες (Καρκίνος και Κριός) είναι φανερό ότι προκύπτει μια βασική ασυμβατότητα, ωστόσο είναι παρατηρημένο ότι ανάλογα σχήματα προκύπτουν όταν μια σχέση ξεκινά ως «προβληματική» εξ αιτίας των εκατέρωθεν δεσμεύσεων, ενώ επιπλέον στην περίπτωση του Γιώργου και της Άντζελας οι δεσμοί ενισχύονται εξ αιτίας των τετραγώνων που έχουν στους γενέθλιους χάρτες τους σε αυτήν την περιοχή. Συνήθως μια «δυνατή» στην πράξη συναστρία χαρακτηρίζεται από τις πλανητικές «σφήνες» που βάζει ο ένας στα «δύσκολα» σημεία του άλλου, κλείνοντας τ-τετράγωνα ή «σταυρούς».

Τελειώνοντας με τις πολύ ισχυρές συναστριακές τους γωνίες θα αναφέρουμε την σύνοδο του Ποσειδώνα της με τον Άρη του και την ...μυστηριώδους χαρακτήρα υφή της σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ τους εξ αιτίας αυτής της όψης. Ο εκπρόσωπος του Ποσειδώνα -εδώ η κ. Γκερέκου- δημιουργεί μια φανταστική εικόνα μιας πολλά υποσχόμενης ευαισθησίας, στοχεύοντας συνειδητά ή ασυνείδητα στο να κατευνάσει την πιθανή αντίσταση και να δημιουργήσει κάποια αισθήματα ενοχής (ή συνενοχής). Ο Άρης εδώ αποπροσανατολίζεται και παραδίδεται άνευ όρων στα υπέροχα μαγνητικά της μάτια. Η όψη αυτή πάντως δίνει και στους δύο την ώθηση να αγωνίζονται μάταια για να πετύχουν πράγματα που κατά βάθος είναι τελείως ουτοπιστικά ή ...βουτηγμένα στην ασάφεια. Όσο περνάει από το χέρι των δύο πλανητών, οι δύο ερωτευμένοι ίσως να μην μπορέσουν να ζήσουν ποτέ μαζί επισήμως κι αν το κατορθώσουν η συνέχεια θα είναι το ίδιο ...άπιστη!

Εξ άλλου ο Κρόνος του Γιώργου κάνει και μια γωνία τετραγώνου με τη Σελήνη της, κάτι που μπορεί να την πιέσει και να την καταπιέσει τόσο που να μην μπορεί να εκφραστεί συναισθηματικά.

Αυτές είναι οι ενδείξεις βεβαίως -και όχι οι αποδείξεις- του σχήματος που περιγράψαμε και δεν είναι μακριά η μέρα που θα δούμε τι μέλλει πραγματικά γενέσθαι με την ιστορία τους, κάτω από τις προστακτικές επιταγές του Κρόνου που στο άμεσα προσεχές διάστημα θα λάβει εξέχουσα θέση στους χάρτες τους.

Συνοδοιπόρος στις επιρροές είναι βέβαια και ο διελαύνων Ποσειδώνας, ο οποίος από την πρώτη μοίρα των Ιχθύων τετραγωνίζει την γενέθλια Αφροδίτη της Άντζελας στους Διδύμους. Μια Αφροδίτη που είναι «φορτωμένη» με ένα τ-τετράγωνο με την συμμετοχή του Δία και του Πλούτωνα, ικανό να διογκώσει τις μηδενιστικές τάσεις και να πριμοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα, με ηλιοβασιλέματα, βαρκάδες αλλά και άφθονο «άρωμα δύναμης»!

Στο δε Ηλιακό τόξο του Πρωθυπουργού, αυτήν την περίοδο η προοδευμένη Αφροδίτη βρίσκεται ακριβώς πάνω στον γενέθλιο Πλούτωνα στον Λέοντα, μια ακόμη (διόλου εύκολη) ένδειξη σημαντικών εξελίξεων και μιας «τελεσίδικης» -υπαγορευμένης από την μοίρα- επιλογής, ικανής να αλλάξει για πάντα την ζωή του, όπως το «Μεσοπρόθεσμο» απειλεί να αλλάξει την δική μας. Και βέβαια για τον Γιώργο, χίλιες φορές καλύτερα η Άντζελα, παρά οι ...κατάρες των Ελλήνων!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved