Αυτά που δεν πρόλαβα να σου πω, μαμά...

...στα λέω τώρα, έστω και μετά από τόσο καιρό! Η Μπέλλα Κυδωνάκη εξομολογείται...

Αυτά που δεν πρόλαβα να σου πω, μαμά...

Προσπαθώντας να γράψω δυο σειρές παρατηρώ πόσο δύσκολο μου φαίνεται για να εκφράσω όλα αυτά που έχω μέσα μου για σένα. Αυτές τις μέρες που κλείνεις 5 χρόνια από την αναχώρησή σου για άλλους κόσμους πιο όμορφους και μακρινούς, κάνω τον απολογισμό μου και θέλω να σου πω όλα εκείνα που ίσως να μην στα είπα ποτέ, γιατί πιστεύω ότι από κάποιο μικρό παραθυράκι θα με βλέπεις, μου το είχες άλλωστε υποσχεθεί. Αυτή η μοιραία σχέση μάνας-κόρης που με καθόρισε και σαν κόρη αλλά και μετά σαν μαμά είναι η σφραγίδα που πέφτει βαριά πάνω μου γιατί αναγκαστικά και με ένα ακατάλυτο τρόπο ακολουθώ τα χνάρια σου και ας κτυπιόμουν ότι δεν θα σου μοιάσω ποτέ γιατί εγώ είμαι διαφορετική.

Ελπίδα, σε λένε και τελικά συνεχίζεις με τον τρόπο σου να μου δίνει αυτή την αισιόδοξη νότα που ανταποκρίνεται στο όνομά σου και ο λόγος είναι ότι μου έμαθες να αγαπάω βαθιά και αληθινά. Ακόμα θυμάμαι τα μάτια σου που με κοίταζες και εγώ νόμιζα ότι ήσουν επικριτική αλλά εσύ προσπαθούσες να με προστατέψεις. Ακόμα θυμάμαι τα λόγια σου «άκου και λιγάκι την μάνα σου θέλω μόνο το καλό σου». Εγώ αντιδρούσα γιατί το θεωρούσα ότι αν συμφωνούσα μαζί σου θα παρέδιδα την ελευθερία μου στα χέρια σου. Ένας αγώνας που τελικά τον κατάλαβα πολύ μετά.

Το πιο σημαντικό είναι ότι θέλω να σου πω κάποια λόγια που δεν σου είπα ποτέ γιατί δεν πρόλαβα και τα θεωρούσα όλα δεδομένα. Τελικά κατάλαβα ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο και πρέπει κάθε στιγμή να ευγνωμονώ και να ζω το τώρα. Κάθε στιγμή έπρεπε να σου λέω «σε αγαπώ» και «σε ευχαριστώ» για όλα όσα μου δίνεις. Κάθε στιγμή έπρεπε να σου χαμογελώ και να σε βλέπω με εκείνη την τρυφεράδα που με κοίταζες κι εσύ. Κάθε στιγμή να σε παίρνω στην αγκαλιά και να ρουφάω την γλυκύτητά σου που μόνο εσύ ξέρεις να δίνεις.

Όλα αυτά που ίσως δεν μπόρεσα να σου δώσω και να σου πω τότε, στα δίνω τώρα έστω και μετά από πολύ καιρό. Γιατί ξέρω ότι θα με βλέπεις από εκείνη την μικρή χαραμάδα με τα μάτια σου που έλαμπαν από αγάπη και φως. Ξέρω ότι αν αφήσω το χέρι μου στον αέρα εσύ θα με πιάσεις και θα οδηγήσεις απαλά εκεί που πρέπει να πάω. Γιατί είσαι πάντα δίπλα μου και δεν έφυγες ποτέ.

Σε αγαπώ μαμά!

Μην ξεχάσεις να επωφεληθείς κι εσύ από την προσφορά του Astrology.gr, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας. Απόκτησε σήμερα μια αστρολογική ανάλυση σχέσης, με έκπτωση 50%. Η προσφορά ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8 Μαρτίου.

*Αναρωτιέστε ποιά είναι η καρμική προέλευση και ο προορισμός σας; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved