Όσκαρ 2014: Μεγάλος νικητής ο Τοξότης σκηνοθέτης του Gravity

Τα Όσκαρ στις σημαντικότερες κατηγορίες μοιράστηκαν επίσης σε έναν Σκορπιό, μια Ταυρίνα και δυο Ζυγούς...

Όσκαρ 2014: Μεγάλος νικητής ο Τοξότης σκηνοθέτης του Gravity

Άλλοι πόζαραν για την διασημότερη "selfie" της βραδιάς των Όσκαρ και άλλοι έφυγαν με το αγαλματάκι στο χέρι...

oscar2014bradley

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Gravity», του Τοξότη Alfonso Cuaron, που απέσπασε όλα τα τεχνικά Όσκαρ.

gravity

"Ο μεξικανός με τη Σελήνη στον Λέοντα σε τετράγωνο με Ποσειδώνα διαθέτει σίγουρα φαντασία και όχι μόνο επιστημονική. Όσο για τη σύνοδο Ήλιου – Άρη στον Τοξότη σε τετράγωνο με Ουρανό είναι τόσο απρόβλεπτος, καινοτόμος και ασυμβίβαστος, που η σκηνοθετική του άποψη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη", έγραφε η Κατερίνα Σαλωνίκη στο άρθρο της για τις Χρυσές Σφαίρες 2014.

Ο Alfonso Cuaron έφυγε από το Dolby Theatre με το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, ο Stephen Price με το Όσκαρ Μουσικής, ενώ η ταινία απέσπασε επίσης τα Όσκαρ Οπτικών Εφέ, Ήχου, Ηχητικού Μοντάζ και Φωτογραφίας.

12xroniasklavos

Το αντιρατσιστικό δράμα «12 χρόνια σκλάβος» του Βρετανού Ζυγού, Steve Mcqueen απέσπασε τρία από τα βασικά βραβεία: Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την Lupita Nyong'O, ενώ ο Τζον Ρίντλεϊ έφυγε με το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου.

"Ο έγχρωμος Βρετανός σκηνοθέτης, εκτός από φιλόδοξος και τυχερός, διαθέτει όραμα, έμπνευση και ταλέντο στην 7η τέχνη, που αντλεί από το εξάγωνο του Ερμή στην Παρθένο με τον Ποσειδώνα. Έτσι μπόρεσε να προσεγγίσει με θαυμάσιο τρόπο το θέμα της δουλείας, μεταφέροντας στην μεγάλη οθόνη την αυτοβιογραφία του Solomon Northup" γράφαμε τον Ιανουάριο, στις Χρυσές Σφαίρες.

dallas-buyers club mc conaughey

Το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου δόθηκε στον Σκορπιό Matthew Mc Conaughey για την ερμηνεία του στην ταινία «Dallas Buyers Club».
"Δεν πάει πολύς καιρός που βλέπαμε τις φωτογραφίες του να σοκάρουν από τα κιλά που χρειάστηκε να χάσει για την ταινία εφόσον αναφέρεται στο AIDS και σε οροθετικά άτομα, αλλά από ότι όλα δείχνουν η ανταμοιβή θα είναι σημαντική. Η Σελήνη στην Παρθένο βοηθάει τέτοιους είδους απόπειρες, ενώ η ακριβέστατη σύνοδος Αφροδίτης – Δία στον Ζυγό, επαναφέρει την ισορροπία. Με τον Ποσειδώνα στον 6ο οίκο η θυσία για την τέχνη είναι αυτονόητη, ενώ οι ερμηνείες του έχουν πάντα εκείνο το διαφορετικό που του χαρίζει ο Ουρανός κυβερνήτης του 10ου οίκου (καριέρα), με τον Άρη στον Υδροχόο".

Jared Leto


Πολύ καλή βραδιά αποδείχτηκε η χθεσινή και για τον έτερο πρωταγωνιστή της ταινίας, τον Αιγόκερω Jared Leto που έφυγε με το Όσκαρ Β΄ Αντρικού Ρόλου, για την ερμηνεία του ως τρανσέξουαλ."Ο μυστήριος αυτός καλλιτέχνης που αδυνάτησε επίσης για τις ανάγκες της ταινίας όπως ο συμπρωταγωνιστής του Mc Conaughey, επιθυμεί να προκαλεί και να σοκάρει, επιλέγοντας ένα ανδρόγυνο προφίλ, που μπορεί να γέρνει και από τη μία και από την άλλη όψη με αφοπλιστική επιτυχία. Ο ρόλος του τρανσέξουαλ μοιάζει ιδανικός γι αυτόν κατακτώντας εύκολα το βραβείο, με τον ωροσκόπο, τη Σελήνη και τον Άρη στον Κριό, να συνθλίβουν τον Αιγοκερίσιο καθωσπρεπισμό με όψεις ενδεικτικές. Ακυρώνοντας συνεχώς τα πάντα, εκφράζεται ιδανικά μέσα από το εξάγωνο της Αφροδίτης στον Υδροχόο με τον Ποσειδώνα".

Η ταινία βραβεύτηκε επίσης με Όσκαρ Make Up.

BlueJasmine

Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου κατέκτησε η Ταύρος Cate Blanchett, για την καταπληκτική ερμηνεία της στην ταινία του Woody Allen «Θλιμμένη Jasmine. "Η πολυβραβευμένη Αυστραλή ηθοποιός ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή του λαγωνικού Woody Allen με τον Ήλιο της σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα να της χαρίζει την απαράμιλλη έκφραση στους ρόλους της και το πύρινο τρίγωνο Αφροδίτης (Κριός) – Άρη (Τοξότης) να κάνει τουλάχιστον την καλλιτεχνική της παρουσία ακαταμάχητη, με ερμηνείες που καθηλώνουν".

Her-Movie

Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, απονεμήθηκε στον Ζυγό Spice Jonze, για την ταινία «Her». "Η σουρεαλιστική ψυχολογική ιστορία αγάπης έχει λάβει πολύ καλές κριτικές και ο εμπνευστής της σαν Ζυγός, με 5 πλανήτες στον Ζυγό και Σελήνη στους Ιχθύες, μπορεί να αναδεικνύει τέτοια σενάρια. Λαμβάνοντας υπ όψιν και το υδάτινο τρίγωνο Σελήνης - Ποσειδώνα, ο συνδυασμός της διόρασης, της ευαισθησίας, του ρομαντισμού και της προσέγγισης των προσωπικών αναγκών στην ταινία, την κάνουν πραγματικά εντυπωσιακή, γεγονός που επισφραγίζει το cast των πρωταγωνιστών της".

teleiaomorfia

Το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας δόθηκε στον Ιταλό Δίδυμο σκηνοθέτη Paolo Sorrentino για την ταινία «Η τέλεια ομορφιά». "Αφού σάρωσε τα Ευρωπαϊκά βραβεία, έλαβε και την υπερατλαντική υπεροχή, μάλλον γιατί κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην τέλεια ομορφιά της Ρώμης, που την εκτυλίσσει εξαντλητικά από τον φακό του ο Sorrentino, μέσα από ένα διάσημο συγγραφέα ενός μυθιστορήματος. Εξαντλητικά με τον Άρη στους Διδύμους, αλλά και ευαίσθητα με την Αφροδίτη στον Καρκίνο, έως και αφοπλιστικά μονομανώς, με τον Ερμή σε στενή σύνοδο με τον Κρόνο στον Ταύρο. Με τη Σελήνη στον Κριό σε αντίθεση με Δία ο Sorrentino βρίσκει στην υπερβολή, το λίκνο της ταινίας του".

Frozen castposter

Το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων πήρε η ταινία Frozen (Ψυχρά κι Ανάποδα), ενώ το Let It Go έφυγε με το Όσκαρ για το Καλύτερο Τραγούδι (ακούστε το εδώ).

Το Όσκαρ για Animation Μικρού Μήκους απέσπασε η ταινία Mr Hublot.

Επίσης βραβεύτηκαν:

Όσκαρ Ταινίας Μικρού Μήκους: Helium

Όσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: The Lady In Number 6 (δείτε το trailer και θα καταλάβετε το λόγο...)

Ντοκιμαντέρ: 20 Feet from Stardom

Τέλος, Όσκαρ Κοστουμιών απέσπασε η Catherine Martin για την ταινία Ο Υπέροχος Γκάτσμπι, που πήρε επίσης και το Όσκαρ Σκηνικών.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσές σφαίρες 2014: Το ζωδιακό τους σενάριο

«Χρυσές Σφαίρες»: Αυτοί είναι οι νικητές (φωτό)

*Θέλεις να δεις αν το δικό σου κάρμα "υπόσχεται" φήμη και δόξα; To astrology.gr έχει την απάντηση!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved