Μαύρα Πρόβατα-Ζυγοί

Τρεις ...διάσημοι λόγοι, ώστε να μην υπερηφανεύεστε για το ζώδιο σας!
Παπασταύρου Λίντα
Μαύρα Πρόβατα-Ζυγοί

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ούλρικε Μάινχοφ

meinhof

Μια Ζυγός με Αφροδίτη στο Ζυγό σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο σίγουρα δίνει αρχικά την εντύπωση μιας ήπιας και υποχωρητικής προσωπικότητας. Όμως ο Άρης, ο Ουρανός, ο Πλούτωνας και …τα άλλα παιδιά είχαν άλλη άποψη, έστω και αν η συγκρατούμενη της και αρχηγός της RAF, η Λιονταρίνα Gudrun Ensslin την θεωρούσε «πολύ αδύναμη για αντάρτισσα πόλης». Τελικά ο 10ος οίκος «μέτρησε» πολύ περισσότερο από τον 1ο.

Γεννημένη το 1934 με το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα να κυριαρχεί στο ζωδιακό, ήταν σχετικά πιο εύκολο να υιοθετήσει ακραίες μεθόδους στην πολιτική της δράση. Η αντίθεση του Δία με τον ανατρεπτικό Ουρανό στον 8ο οίκο διόγκωσε τις παραβατικές της τάσεις, ενώ η σύνοδος της Δήμητρας με τον Πλούτωνα στον 10ο οίκο συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας απόλυτης κοινωνικής και πολιτικής τοποθέτησης. Το κλασικό ενδιαφέρον του Ζυγού για τα κοινά μπολιάστηκε με το επίσης κλασικό ενδιαφέρον της Δήμητρας στον Καρκίνο για τα ίδια θέματα, σε μια περίοδο όμως που τα κινήματα αμφισβήτησης επέλεγαν συχνά την άμεση ρήξη με τους απανταχού κυβερνώντες. Η όψη βέβαια είχε και δραματικές συνέπειες στην οικογενειακή της ζωή, αφού έχασε τόσο τον πατέρα της (σε ηλικία έξη ετών), όσο και την μητέρα της (στα δεκατέσσερα), από καρκίνο και στις δύο περιπτώσεις.

Σπουδαγμένη και ενταγμένη στα αριστερά κινήματα της δεκαετίας του 60 κρατούσε ένα δυναμικό αλλά συγκριτικά πιο ήπιο «αγωνιστικό» προφίλ, δημοσιογραφώντας μέσα από τις στήλες της Konkret, μιας «must» εφημερίδας του αριστερού χώρου, την οποία διηύθυνε ο σύζυγος της Klaus Rainer Rohl.

Το 1967 χώρισαν και από εκεί κι ύστερα, η αντίθεση του Άρη με τον Κρόνο στον άξονα 11ου-5ου συνέβαλε σε μια συλλογική δράση με σκληρά χαρακτηριστικά, αντιπροσωπευτική ίσως της πατροπαράδοτης Γερμανικής πειθαρχίας αλλά στο περιθώριο της κοινωνίας. Η Μάινχοφ «πιστή» στις επιταγές των δύο πλανητών, πήρε την ευθύνη πάνω της και ανέλαβε έναν «ηρωικό» ρόλο απέναντι στο αυταρχικό καθεστώς.

Αφορμή στάθηκε η δολοφονία του Rudi Dutschke ενός συμβόλου της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς το 1968. Πριν περάσει ένας χρόνος, καθώς ο Ουρανός έμπαινε στο Ζυγό και τον 1ο οίκο του ωροσκοπίου της, εντάχθηκε στη RAF (Φράξια Κόκκινος Στρατός), ξεκινώντας τη δράση της στο αντάρτικο πόλεων. Τα επόμενα χρόνια συμμετείχε σε ποικίλες (και διόλου αναίμακτες) «επιχειρήσεις», ληστείες κλπ μέχρι τη σύλληψη της το 1972. Φυλακίστηκε στα περιβόητα «λευκά κελιά» στο Στανχάιμ, όπου και βρέθηκε κρεμασμένη στις 9/5/1976 με τον Άρη και τον Κρόνο να βρίσκονται πάνω στο γενέθλιο Πλούτωνα της. Ως ...είθισται, παραμένει ακόμη αμφίβολο το αν αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε από τις Γερμανικές αρχές.

meinhof_ulrike

Στην ιδιοσυναστρία της είναι ίσως χαρακτηριστικές οι σύνοδοι του Ήλιου με τον αστρικό Ερμή (ένδειξη συγγραφικής δραστηριότητας) και του Μεσουρανήματος με την Δήμητρα και τον Πλούτωνα στην αστρική τους εκδοχή. Το τετράγωνο του Πλούτωνα προς την τροπική Αφροδίτη έδωσε μια πιο «μαύρη» διάσταση στην ζωή της, συμβάλλοντας επιπλέον στις μηδενιστικές της πρακτικές, ιδιαίτερα μετά τον χωρισμό της. Πάνω από όλα όμως ξεχωρίζει ο σταυρός που σχηματίζεται ανάμεσα στον αστρικό Άρη, τον αστρικό Κρόνο, τον τροπικό Δία και τον τροπικό Ουρανό, πάνω σχεδόν στον τροπικό Πλούτωνα. Η σύνδεση 11ου-10ου (πολιτική-καριέρα) έγινε με αυτόν τον τρόπο -εκτός από προφανής- και ιδιαίτερα βίαιη.

Αξιοσημείωτη είναι και η θέση του αστρικού Ποσειδώνα πάνω στην αντίθεση Άρη-Κρόνου, μια σχέση δηλωτική του ιδεολογικού backround και της ενεργής συμμετοχής της στην «σταυροφορία» ενάντια στους κεφαλαιοκράτες και τον καπιταλισμό.

Όσο για τις αστρικές θέσεις των πλανητών γενικότερα, οι περισσότεροι αργοί δεν αλλάζουν ζώδιο, σίγουρα όμως η θέση του Ουρανού στον Κριό είναι «φωτογραφία» μιας ριζοσπαστικής δράσης πέρα και έξω από τα γνωστά όρια.

Χάινριχ Χίμλερ

himmler

Με τον Ήλιο στον 8ο οίκο, «γέφυρα» στην αντίθεση Ουρανού-Πλούτωνα και ωροσκόπο στον Υδροχόο, είχε τις ...καλύτερες προθέσεις. Να εξαφανίσει από τον πλανήτη οποιονδήποτε απειλούσε το Γ΄ Ράιχ και την καθαρότητα της φυλής... Τα SS, η Γκεστάπο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η εξολόθρευση των Εβραίων ήταν οι κύριες δραστηριότητες του, που αστρολογικά «εξυπηρετήθηκαν» με τη δέουσα βαρβαρότητα από το ταυ-τετράγωνο της Δήμητρας (στον Υδροχόο, στο 12ο οίκο) με τον Άρη (στον Λέοντα, τον 6ο οίκο) και τον Ερμή (στο Σκορπιό, στον 8ο).

Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό στο 10ο οίκο τον έκανε να νιώθει παντοδύναμος, κάτι που αποδείχθηκε πρόσκαιρο όταν ο διελαύνων Ουρανός έκανε την αντίθεση με τον εαυτό του. Τα πράγματα ζόρισαν ακόμη πιο πολύ όταν ο Πλούτωνας άρχισε να γυροφέρνει τον ωροσκόπο του και στις 23/5/1945 αυτοκτόνησε με υδροκυάνιο.

Στρατάρχης των Ες Ες δεν πολέμησε ποτέ του αλλά εκτός από τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις άγριες εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων στο εσωτερικό της Γερμανίας, εξαπολύοντας μια άνευ προηγουμένου κρατική-παρακρατική τρομοκρατία. Πάντως η όλη στάση του κρίθηκε ακόμη και από τους ομοϊδεάτες του ως άκρως οπορτουνιστική, αφού ποτέ δεν ανέλαβε τις ευθύνες του, επιχείρησε να συνθηκολογήσει με τους συμμάχους λίγο πριν λήξει ο πόλεμος (ο Χίτλερ τον καθαίρεσε από όλα τα αξιώματα του γι’ αυτόν τον λόγο) και όταν είδε τα σκούρα πήγε να το σκάσει μεταμφιεσμένος σε λοχία. Μάλλον τυπική συμπεριφορά θα έλεγα ενός «Δίιου βολεψάκια» που κλίνει φανατικά προς τους εκάστοτε ισχυρούς, «αποδεικνύοντας» με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την στήριξη του σε αυτούς…

Ουσιαστικό ρόλο ως προς όλα αυτά φαίνεται πως έπαιξε και η Σελήνη του σε τα-τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα. Στην περίπτωση ενός ατόμου με τόσο διογκωμένο Δία περιγράφει κυρίως ίντριγκες και δολοπλοκίες μιας θολωμένης μανιοκαταθλιπτικής ψυχοσύνθεσης με παρανοϊκά χαρακτηριστικά. Το «εναρκτήριο λάκτισμα» της ψυχικής ανισορροπίας το έδωσε βέβαια ο Άρης, ο οποίος επηρεάζοντας άμεσα τον 12ο οίκο ξεδίπλωσε όλες τις «αρετές» της χημείας τους: Βίαιες εκρήξεις και ασυγκράτητη ροπή προς κάθε είδους ψυχική διαστροφή


himmler_heinrich

Εκτιμώ πως στην περίπτωση του Χίμλερ οι αστρικές πλανητικές θέσεις είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικές, αφού το «χαρμάνι» τους παραπέμπει άμεσα στο «έργο» του. Σκεφτείτε τον ως έναν Παρθένο με Μεσουράνημα, Δία και Ουρανό στον Σκορπιό, Άρη στον Καρκίνο και Ωροσκόπο στον Αιγόκερω, με όλες τις όψεις που προαναφέρθηκαν. Για μένα είναι μια πολύ καλή …φωτογραφία στο γραφείο του με τη στολή των Ες Ες.

Στην ιδιοσυναστρία ξεχωρίζει βέβαια η σύνδεση των δύο αξόνων (4ος-10ος και 5ος-11ος) μέσω των «κρυφών» όψεων του Δία, του Ουρανού και του Μεσουρανήματος με τον αστρικό Κρόνο και τον αστρικό Ποσειδώνα. Μια ακόμη περίπτωση όπου η σύμπραξη καριέρας και σκληρών κοινωνικοπολιτικών πιστεύω αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιζήμια (για τους άλλους βέβαια). Η συμμετοχή της αστρικής Σελήνης στο όλο σχήμα κρίνεται ως καταλυτική, αφού πέρα από έναν διαταραγμένο ψυχισμό υποδηλώνει πιεστικές ανάγκες και απωθημένα που βρήκαν διέξοδο μέσα από μια θέση εξουσίας (σύνδεση 2ου-10ου οίκου). Και από αυτήν την άποψη ένας …Θεός ξέρει τι άλλο «περιδρόμιασε» ο Χίμλερ κατά την διάρκεια της θητείας του στην κορυφή της Ναζιστικής ιεραρχίας…

Φυσικά ούτε ο γωνιακός Πλούτωνας είναι έξω από τον κύκλο της στοχοποιημένης βίας (ως αστρικός σχηματίζει ένα τετράγωνο με την Αφροδίτη του 7ου οίκου και ως τροπικός άλλο ένα με τον αστρικό Ήλιο), ούτε ο Άρης ο οποίος έχει «περιλάβει» τα ίδια ουράνια σώματα με σύνοδο και τετράγωνο αντίστοιχα.

Τζέημς Χάμπερτι

huberty

Ακόμη ένας γωνιακός Δίας στο …κλαμπ των αποδιοπομπαίων. Ζυγός με ωροσκόπο στον Καρκίνο, παντρεμένος με δύο παιδιά και Δία στον 1ο οίκο, ήταν ένας «συνηθισμένος άνθρωπος» μέχρι τις 18/7/1984, όταν καταλήφθηκε από αμόκ και άρχισε να πυροβολεί αδιάκριτα μέσα σ’ ένα εστιατόριο Mc Donald στην Καλιφόρνια. Είκοσι ένας νεκροί και δώδεκα τραυματίες ήταν ο απολογισμός αυτού του μακελειού, συν τον ίδιο, που πυροβολήθηκε από άνδρα των Ειδικών Δυνάμεων.

Αστρολογικά σε κάθε ανάλογη περίπτωση οι πρώτες σκέψεις έχουν να κάνουν με τον Άρη, τον βασικό υπαίτιο μιας τέτοιας συμπεριφοράς. Και βέβαια ο εκάστοτε ερευνητής θα αναζητήσει εκείνα τα ειδικά στοιχεία (όψεις με αργούς πλανήτες, συνήθως) που εν δυνάμει οδηγούν σε δολοφονικά αμόκ.

Στο ωροσκόπιο του Χάμπερτι ξεχωρίζει βέβαια η σύνοδος Ήλιου-Ερμή-Άρη στον 4ο οίκο, που έχει ένα ανοιχτό τετράγωνο με το Δία στον 1ο, ένα δείγμα αν μη τι άλλο ...ασυμμάζευτης ενεργητικότητας. Αναζητώντας τα πιο εσωτερικά αίτια της πράξης του δεν μπορεί κανείς να μην σταθεί και στο τετράγωνο της Σελήνης (στο Σκορπιό) με τον Πλούτωνα, που είναι –κι αυτός– στον 1ο Οίκο. Γιατί όμως ο κ. Χάμπερτι έπαθε τέτοια ...κρισάρα; Κι άλλοι έχουν έντονο Άρη ή Πλούτωνα αλλά δεν κάνουν κι έτσι!

Μια καλή απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται από τον άξονα των Δεσμών της Σελήνης σε 2ο και 8ο οίκο. Όχι γιατί ο Νότιος στον 8ο είναι σώνει και καλά φορέας εγκληματικών ή παραβατικών τάσεων αλλά κυρίως λόγω του τετραγώνου που δέχονται οι Δεσμοί από τον Ουρανό.

Ο πλανήτης οδήγησε σε μια απότομη όσο και βίαιη σύνδεση των περιεχομένων του 8ου με αυτά του 11ου εξωτερικεύοντας μια αφόρητη ψυχική πίεση μέσα σε ένα συλλογικό πλαίσιο. Ανάλογες διαστάσεις φαίνεται πως πήρε το ίδιο σχήμα και στην περίπτωση της Μάινχοφ (ο Ουρανός στον 8ο οίκο σε ανοικτό τετράγωνο με τους Δεσμούς), τηρουμένων πάντα των αναλογιών.

huberty_james

Η ιδιοσυναστρία του είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική, με τον αστρικό Πλούτωνα να βρίσκεται στις 14ο του Καρκίνου, πολύ κοντά στον τροπικό ωροσκόπο, σε τετράγωνο με τη μοιραία –όπως αποδείχτηκε– τριπλή σύνοδο στο Ζυγό. Ο Άρης σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα λοιπόν και επιπρόσθετα σε αντίθεση (ως αστρικός) με την Δήμητρα. Να, ακόμη μερικά σπέρματα μιας βίαιης συμπεριφοράς.

Όμως, όποιος προσπαθήσει να βγάλει συμπεράσματα για τον χρόνο του συμβάντος, χρησιμοποιώντας είτε τις δευτερεύουσες προόδους, είτε το ηλιακό τόξο, θα μείνει με την απορία του απόλυτου ...τίποτα.

Στις διελεύσεις, ίσως η αντίθεση του Ουρανού με τη γενέθλια θέση του να δίνει ένα στίγμα για την κρίση του. Και πραγματικά, φαίνεται ότι οι κρίσιμες όψεις στην Ηλιακή του επιστροφή (τις διελεύσεις δηλαδή των γενεθλίων του) ήταν σχετικές με τον Ουρανό και αρκετά «κοντά» στη φύση του γεγονότος που επρόκειτο να συμβεί: Άρης και Αφροδίτη σε σύνοδο στην Παρθένο, σε τετράγωνο με Δία και Ουρανό στον Τοξότη. Ο άνθρωπος λάλησε και τους πήρε όλους σβάρνα...

Για τους …αστροβαρεμένους, θα συμπληρώσω ακόμη μια «κρυφή» ένδειξη, που αντικειμενικά φωτίζει περισσότερο τα αίτια του κακού. Ο επιβαρημένος Άρης του χάρτη της Ηλιακής επιστροφής έχει σύνοδο με την ακμή του 4ου Οίκου του αστρικού γενέθλιου χάρτη και με τον Ποσειδώνα, που βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Όμως, κατά τη γνώμη μου, η ουσιαστική ένδειξη για το τι πραγματικά συνέβη (ενεργειακά) την ημέρα της κρίσης, προκύπτει από μια διέλευση άλλου ...τύπου: Ο διελαύνων αστρικός Κρόνος στις 16ο του Ζυγού έκανε σύνοδο με τη γενέθλια πολυαστρία, ενεργοποιώντας τη γενέθλια πηγή της έντασης. Πρόκειται σίγουρα για μια «καθαρή» ένδειξη απόλυτα κατατοπιστική, η οποία στοιχειοθετεί την δυναμική της αλληλεπίδρασης μεταξύ των αστρικών και των τροπικών πλανητικών θέσεων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved