Χρυσές σφαίρες 2014: Το ζωδιακό τους σενάριο

Τα βραβεία της «Χρυσής Σφαίρας» για το 2014 απονεμήθηκαν την Κυριακή στο Los Angeles και όπως πλέον γνωρίζουμε είναι οι υποδοχείς των Όσκαρ που θα δοθούν στις 2 Μαρτίου.

Χρυσές σφαίρες 2014: Το ζωδιακό τους σενάριο


Οι υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ θα ανακοινωθούν στις 16/1.
Έως τότε, ας συνοψίσουμε τα καθέκαστα και από το ζωδιακό τους σενάριο.

12xroniasklavos

Το βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας κέρδισε το αντιρατσιστικό δράμα «12 χρόνια σκλάβος» του Βρετανού Ζυγού, Steve Mcqueen.

Με σύνοδο Ήλιου – Δία και τον Άρη στον Αιγόκερω να κοντράρεται μαζί τους, ο έγχρωμος Βρετανός σκηνοθέτης, εκτός από φιλόδοξος και τυχερός, διαθέτει όραμα, έμπνευση και ταλέντο στην 7η τέχνη, που αντλεί από το εξάγωνο του Ερμή στην Παρθένο με τον Ποσειδώνα. Έτσι μπόρεσε να προσεγγίσει με θαυμάσιο τρόπο το θέμα της δουλείας, μεταφέροντας στην μεγάλη οθόνη την αυτοβιογραφία του Solomon Northup.

odhgosdiaplokhs

Το βραβείο καλύτερης κωμωδίας ή μούζικαλ που δεν αντιπροσωπεύεται επακριβώς από την έννοια κωμωδία, κέρδισε η ταινία του Λέοντα David O' Russel «Οδηγός διαπλοκής» που είναι μια διασκευή ενός πολιτικού σκανδάλου στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1970.

Κρατάμε και σε αυτόν την αρμονική και ακριβέστατη όψη Ήλιου – Δία και την επίσης ακριβέστατη αρμονική όψη του Ερμή στη Παρθένο με τον Ποσειδώνα. Τέχνη χωρίς Ποσειδώνα δεν υπάρχει και ο συγκεκριμένος διαθέτει και σύνοδο με Δία και εξάγωνο με Πλούτωνα, γεγονός που διευκολύνει στο έπακρον την επιλογή του για την υπόθεση της ταινίας.

BlueJasmine

Βραβείο Α' γυναικείου ρόλου για δραματική ταινία, κατέκτησε η Ταύρος Cate Blanchett, για την καταπληκτική ερμηνεία της στην ταινία του Woody Allen «Θλιμμένη Jasmine».

Η πολυβραβευμένη Αυστραλή ηθοποιός ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή του λαγωνικού Woody Allen με τον Ήλιο της σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα να της χαρίζει την απαράμιλλη έκφραση στους ρόλους της και το πύρινο τρίγωνο Αφροδίτης (Κριός) – Άρη (Τοξότης) να κάνει τουλάχιστον την καλλιτεχνική της παρουσία ακαταμάχητη, με ερμηνείες που καθηλώνουν.

dallas-buyers club mc conaughey

Το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου στην ίδια κατηγορία δόθηκε στον Σκορπιό Matthew Mc Conaughey για την ερμηνεία του στην ταινία «Dallas Buyers Club».
Δεν πάει πολύς καιρός που βλέπαμε τις φωτογραφίες του να σοκάρουν από τα κιλά που χρειάστηκε να χάσει για την ταινία εφόσον αναφέρεται στο AIDS και σε οροθετικά άτομα, αλλά από ότι όλα δείχνουν η ανταμοιβή θα είναι σημαντική.

Η Σελήνη στην Παρθένο βοηθάει τέτοιους είδους απόπειρες, ενώ η ακριβέστατη σύνοδος Αφροδίτης – Δία στον Ζυγό, επαναφέρει την ισορροπία. Με τον Ποσειδώνα στον 6ο οίκο η θυσία για την τέχνη είναι αυτονόητη, ενώ οι ερμηνείες του έχουν πάντα εκείνο το διαφορετικό που του χαρίζει ο Ουρανός κυβερνήτης του 10ου οίκου (καριέρα), με τον Άρη στον Υδροχόο.

amy-adams-american-hustle

Στην κατηγορία κωμωδία – μιούζικαλ το Α' βραβείο γυναικείου ρόλου κέρδισε η Λιονταρίνα Amy Adams για την ερμηνεία της στην ταινία «Οδηγός διαπλοκής».
Με 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ στο ιστορικό της, κερδίζει φέτος τη Χρυσή σφαίρα ενεργοποιώντας το ακριβέστατο καλλιτεχνικότατο τρίγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα, ενώ ο διελαύνων Δίας βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τον γενέθλιο Δία της.
Είναι σχεδόν απίθανο, να μην ακουστεί το όνομά της στις προσεχείς υποψηφιότητες και αυτών των Όσκαρ, έχοντας όμως απέναντί της τον κολοσσό Cate Blanchett.

di caprio

Το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου πηγαίνει στα χέρια του Σκορπιού Leonardo Di Caprio για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο λύκος της Wall street».

O επίσης Σκορπιός Martin Scorsese ξαναχτυπά, με τον Di Caprio σε ρόλο χρηματιστή του Long island. Με πολλές υποψηφιότητες για Χρυσή σφαίρα έχοντας κερδίσει άλλη μία, ο Ποσειδώνας σε ακριβέστατο εξάγωνο με τον κυβερνήτη του Πλούτωνα και σε παράλληλο τετράγωνο ακριβείας με τον Δία, τον κάνει να ερμηνεύει τους ρόλους του ιδανικά, με τρόπο που αφήνει τον θεατή να φαντάζεται πέρα από αυτό που βλέπει.

Ο υπερτονισμένος 1ος οίκος με 4 πλανήτες στον Ζυγό και ωροσκόπο στον Ζυγό, τον φτάνουν μέχρι ένα πολυπόθητο σημείο, αλλά για άλλη μια φορά δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα κατακτήσει την κορυφή του.

jennifer-lawrence

Την Χρυσή σφαίρα Β' γυναικείου ρόλου κρατάει στα χέρια της η περσινή βραβευμένη με Όσκαρ, επίσης Λιονταρίνα Jeniffer Lawrence, για την ερμηνεία της στην ταινία «Οδηγός διαπλοκής». Το μεγάλο τρίγωνο μεταξύ Ποσειδώνα, Ερμή και Άρη, την έχει κάνει να ξεχωρίσει από τα πρώτα βήματα της καριέρας της κερδίζοντας το Όσκαρ στα 23 της χρόνια.
Η ακριβέστατη αντίθεση του Πλούτωνα κυβερνήτη του 10ου οίκου της καριέρας με τον Άρη, δικαιολογεί απόλυτα την έντονη παρουσία της που έχει επιβάλλει μέσα από το ταλέντο και την πανίσχυρη θέλησή της για επιτυχία.

Jared Leto

Η Χρυσή σφαίρα Β' ανδρικού ρόλου κατακτάται από τον Αιγόκερω Jared Leto για την ερμηνεία του τρανσέξουαλ στην ταινία «Dallas Byers Club».
Ο μυστήριος αυτός καλλιτέχνης που αδυνάτησε επίσης για τις ανάγκες της ταινίας όπως ο συμπρωταγωνιστής του Mc Conaughey, επιθυμεί να προκαλεί και να σοκάρει, επιλέγοντας ένα ανδρόγυνο προφίλ, που μπορεί να γέρνει και από τη μία και από την άλλη όψη με αφοπλιστική επιτυχία. Ο ρόλος του τρανσέξουαλ μοιάζει ιδανικός γι αυτόν κατακτώντας εύκολα το βραβείο, με τον ωροσκόπο, τη Σελήνη και τον Άρη στον Κριό, να συνθλίβουν τον Αιγοκερίσιο καθωσπρεπισμό με όψεις ενδεικτικές. Ακυρώνοντας συνεχώς τα πάντα, εκφράζεται ιδανικά μέσα από το εξάγωνο της Αφροδίτης στον Υδροχόο με τον Ποσειδώνα.

gravity

Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας δόθηκε για το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Gravity», του Τοξότη Alfonso Cuaron. Ο μεξικανός με τη Σελήνη στον Λέοντα σε τετράγωνο με Ποσειδώνα διαθέτει σίγουρα φαντασία και όχι μόνο επιστημονική.

Όσο για τη σύνοδο Ήλιου – Άρη στον Τοξότη σε τετράγωνο με Ουρανό είναι τόσο απρόβλεπτος, καινοτόμος και ασυμβίβαστος, που η σκηνοθετική του άποψη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Her-Movie

Τo βραβείο καλύτερου σεναρίου, απονεμήθηκε στον Ζυγό Spice Jonze, για την ταινία «Her».

Η σουρεαλιστική ψυχολογική ιστορία αγάπης έχει λάβει πολύ καλές κριτικές και ο εμπνευστής της σαν Ζυγός, με 5 πλανήτες στον Ζυγό και Σελήνη στους Ιχθύες, μπορεί να αναδεικνύει τέτοια σενάρια. Λαμβάνοντας υπ όψιν και το υδάτινο τρίγωνο Σελήνης - Ποσειδώνα, ο συνδυασμός της διόρασης, της ευαισθησίας, του ρομαντισμού και της προσέγγισης των προσωπικών αναγκών στην ταινία, την κάνουν πραγματικά εντυπωσιακή, γεγονός που επισφραγίζει το cast των πρωταγωνιστών της.

teleiaomorfia

Το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας δόθηκε στον Ιταλό Δίδυμο σκηνοθέτη Paolo Sorrentino για την ταινία «Η τέλεια ομορφιά».

Αφού σάρωσε τα Ευρωπαϊκά βραβεία, έλαβε και την υπερατλαντική υπεροχή, μάλλον γιατί κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην τέλεια ομορφιά της Ρώμης, που την εκτυλίσσει εξαντλητικά από τον φακό του ο Sorrentino, μέσα από ένα διάσημο συγγραφέα ενός μυθιστορήματος. Εξαντλητικά με τον Άρη στους Διδύμους, αλλά και ευαίσθητα με την Αφροδίτη στον Καρκίνο, έως και αφοπλιστικά μονομανώς, με τον Ερμή σε στενή σύνοδο με τον Κρόνο στον Ταύρο. Με τη Σελήνη στον Κριό σε αντίθεση με Δία ο Sorrentino βρίσκει στην υπερβολή, το λίκνο της ταινίας του.

blue jasmine woody allen

Ο ιδιόρρυθμος Τοξότης Woody Allen βραβεύτηκε για άλλη μια φορά, με το τιμητικό βραβείο Cecil Demille, το οποίο παρέλαβε η Diane Keaton λόγω της γνωστής του άρνησης να παρευρίσκεται στις διοργανώσεις. Τα λόγια είναι περιττά για την αλύτρωτη ιδιοσυγκρασία του και τη δαιμόνια διείσδυση στις ανθρώπινες σχέσεις.
Ο Ερμής στον Τοξότη σε σύνοδο με τον Ήλιο και τον Δία, κυβερνήτης του ωροσκόπου του, είναι αυτός που τον κάνει να φλυαρεί τόσα χρόνια, τόσο περιεκτικά και ανεμπόδιστα, που όποιο ρόλο και αν επιλέγει στη ζωή, αφήνει το ανεξίτηλο στίγμα του.

Εν αναμονή λοιπόν των φετινών υποψηφιοτήτων και καλή απόλαυση στις μεγάλες οθόνες.

Διαβάστε επίσης:

«Χρυσές Σφαίρες»: Αυτοί είναι οι νικητές (φωτό)

*Θέλεις να δεις αν το δικό σου κάρμα "υπόσχεται" φήμη και δόξα; To astrology.gr έχει την απάντηση!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved