Τα μαύρα πρόβατα-Παρθένοι

Τρεις …διάσημοι λόγοι, ώστε να μην υπερηφανεύεστε για το ζώδιο σας
Παπασταύρου Λίντα
Τα μαύρα πρόβατα-Παρθένοι

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Φίλιπ Μπούλερ

Phillip_Bouhler

Ο ίδιος έδινε την εντύπωση Αμερικανού κολεγιόπαιδου, καθώς ήταν άτομο χαμηλών τόνων και τα γυαλιά του τού έδιναν μια εμφάνιση λογίου. Έγραψε μάλιστα και δύο βιβλία (ο Ήλιος στον 3ο οίκο), ένα με θέμα τον Ναπολέοντα κι ένα δεύτερο στο εθνικοσοσιαλιστικό πνεύμα της εποχής (Αγώνας για την Γερμανία). Ορίστηκε αρχιλογοκριτής του Τρίτου Ράιχ, όμως ο Φύρερ του επεφύλασσε ακόμη μεγαλύτερες «δόξες», αφού έμελλε να εφαρμόσει την «καθαρότητα» στις πιο ανατριχιαστικές της διαστάσεις.

Ήταν ένας από τους βασικούς υπεύθυνος του προγράμματος ευθανασίας της Ναζιστικής κυβέρνησης που έμεινε στην Ιστορία ως Action T4 και το οποίο οργάνωσε ο Σκορπιός Victor Brack. Στο πρόγραμμα αυτό δοκιμάστηκαν πολλές μέθοδοι εξόντωσης: Με ενέσεις δηλητηρίων, με φαρμακευτική αγωγή, με αέριο μονοξείδιο του άνθρακα κτλ Τα άτομα με ειδικές ανάγκες που «εντάχθηκαν» στο πρόγραμμα ήταν πάνω από 70.000

Το ταυ-τετράγωνο του Ήλιου και της Αφροδίτης με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, αρκεί ίσως για να περιγράψει το μακάβριο έργο του. Και σίγουρα ο ένθερμος «εξολοθρευτής» έδωσε μια άλλη διάσταση στις ιατρικές υπηρεσίες, που αρέσκεται να παρέχει το ζώδιο. (θυμίζω ότι και ο Ιχθύς Μένγκελε είχε τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα). Ωστόσο στην περίπτωση του Μπούλερ, που δεν ήταν γιατρός αλλά πολιτικός προϊστάμενος του προγράμματος, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η σύνοδος Σελήνης-Δήμητρας στο Σκορπιό και τον 4ο οίκο, πολύ περισσότερο που η Σελήνη «υποδέχεται» το σκληρό τ-τετράγωνο στην αστρική του εκδοχή. Κάνει δηλαδή σύνοδο με τον αστρικό Κρόνο και αντίθεση με τον αστρικό Πλούτωνα, ενοποιώντας εκτός των άλλων τον άξονα 5ου-11ου (πολιτική, συλλογική δράση, δημιουργικότητα, έρωτες) με εκείνον του 4ου-10ου (καριέρα, κράτος, οικογένεια). Τελικά αυτοκτόνησε λίγο πριν οι Αμερικανοί μπουν στο Βερολίνο.


bouhler_phil

Στην ίδιο-συναστρία του εκτός από την εμπλοκή της Σελήνης ξεχωρίζουν η αντίθεση του αστρικού Άρη με το τροπικό Μεσουράνημα και η γενικότερη διέγερση του Ουρανού, ο οποίος σπάνια απουσιάζει από ανάλογους χάρτες, προσφέροντας την απαιτούμενη «εναλλακτική διάθεση». Ο πλανήτης της διαφορετικότητας και των ακροτήτων κάνει αντίθεση με τον αστρικό Ποσειδώνα, κάτι που ενδυναμώνει τα ιδεολογικά του στηρίγματα, ενώ ως αστρικός μπαίνει «σφήνα» ανάμεσα στο Δία και την Δήμητρα, οδηγώντας στα άκρα την φυσική τους έλξη προς την «σκοτεινή πλευρά»

Νάνσι Λινγκ Πέρι

SLA-NancyPerry180

Με τον Δία και την Δήμητρα σε γωνιακούς οίκους θα μπορούσε να είναι μια πασίγνωστη celebrity. Τελικά το πέτυχε αλλά με λίγο ...ανορθόδοξο τρόπο. Μετά τον χωρισμό της με τον τζαζίστα Τζίλμπερτ Πέρι την πήρε η κάτω βόλτα και για ένα μεγάλο διάστημα έκανε συχνή χρήση ψυχοτρόπων ουσιών. Ύστερα βρέθηκε να είναι τρομοκράτισσα μιας άλλης εποχής, ως μέλος του «Συμβιωτικού Απελευθερωτικού Στρατού» (SLA), που στη δεκαετία του 70, προσπαθώντας να μιμηθεί το αντάρτικο πόλεων, που τότε ανθούσε στη Λατινική Αμερική, απήγαγε την Πάτι Χιρστ και προχώρησε σε μια σειρά από δολοφονίες, ληστείες και πράξεις βίας.

Αν και η σύνοδος του Ουρανού με τον Ωροσκόπο παραπέμπει σε ένα επαναστατικό πνεύμα, η θέση του Δία στον 7ο οίκο εγείρει πολλές απορίες, αφού δεν έχει καμία δυσαρμονική όψη. Ίσα-ίσα, το τρίγωνο του με τον Ήλιο προδιέγραφε ένα λαμπρό μέλλον, αντάξιο των επιθυμιών και της ματαιοδοξίας μιας Σελήνης στο Λέοντα.

Το τετράγωνο της Αφροδίτης (στο Σκορπιό) με τον Άρη στο 2ο οίκο φαίνεται πως συνέβαλε στις επιλογές της (σίγουρα έπαιξε ρόλο στο γάμο της που ήταν ιδιαίτερα ταραγμένος), όμως ...κάτι λείπει!

nancy_perry

Στην περίπτωση της η ίδιο-συναστρία είναι άκρως διαφωτιστική, αφού βάζει στο «παιχνίδι» όλα τα «καλά παιδιά» του ζωδιακού.

Κατ’ αρχάς ο αστρικός Άρης σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον τροπικό Ποσειδώνα και την τροπική Δήμητρα, ανοίγοντας το δρόμο στην βία, τις «ουσίες» αλλά και τις ληστείες με ιδεολογικές προφάσεις, ενώ το «άκακο» τετράγωνο του Δία με τον Ερμή, γίνεται τ-τετράγωνο με την προσθήκη του αστρικού Πλούτωνα. Ο άξονας 2ου-8ου, εν πολλοίς υπεύθυνος μιας παραβατικής δραστηριότητας, ενοποιείται με εκείνον της προσωπικότητας (1ος-7ος), έχοντας μάλιστα τις μεγεθυμένες διαστάσεις του ...μπάρμπα Δία.

Ακόμη, ο αδρανής Ουρανός του 12ου-1ου σχηματίζει ένα ακριβές τετράγωνο με τον τροπικό Κρόνο, που με τη σειρά του ως αστρικός «πέφτει» πάνω στον Πλούτωνα.

Και -για μένα το κυριότερο- η αστρική Σελήνη σε σύνοδο με τον τροπικό Άρη, έδωσε στην Πέρι την ώθηση να μετατραπεί από μια τόπλες blackjack dealer σε «πιστολά» της άγριας Δύσης.

Δυστυχώς αυτό το ντόμινο των κοσμικών επιρροών κράτησε αδρανείς τις θετικές προοπτικές του ωροσκοπίου της και τελικά σκοτώθηκε με άλλα 4 μέλη της οργάνωσης, στις 17/5/74, όταν εγκλωβίστηκαν από την αστυνομία.

Μαρία Σβάνενμπρουγκ

Swanenburg

Παρθένος με 4 πλανήτες στο Ζυγό ήταν γλυκιά και πρόθυμη να βοηθήσει και να φροντίσει τους συνανθρώπους της, παρέχοντας όλη την απαραίτητη ιατρική ...βοήθεια. Γι’ αυτό εξ άλλου ήταν γνωστή και ως «Καλή μαμά». Ξεκινώντας από την μητέρα και τον πατέρα της, μέσα σε 5 χρόνια δολοφόνησε με ποντικοφάρμακο 27 (!) «ασθενείς» της, ενώ άλλοι 45 έπαθαν σοβαρές βλάβες από τη δηλητηρίαση.

Στο χάρτη της ξεχωρίζουν η αντίθεση του Ήλιου με τον Ουρανό στους Ιχθύες (μια νοσοκόμα ...μάλαμα) και, κυρίως, η αντίθεση του Πλούτωνα με την Αφροδίτη και το Δία στο Ζυγό.

Εξ αιτίας του τετραγώνου Άρη-Ποσειδώνα, το οποίο βέβαια είναι ενδεικτικό των μεθόδων της, προτίμησα της εκδοχή των Ίσων Οίκων, αφού έτσι ο Ποσειδώνας πέφτει στον 8ο. Η «καλή Μαρία» στόχευε ουσιαστικά στην είσπραξη της ασφάλειας των θυμάτων της, την οποία φρόντιζε εντέχνως να οικειοποιηθεί.

Ο ωροσκόπος της στους Διδύμους υιοθέτησε με ευκολία το διπλό ρόλο του Δρ Τζέκιλ και του μίστερ Χάιντ. Σίγουρα ...αδικήθηκε από τη μοίρα, που δεν πρόλαβε να συμμετάσχει σε κάποιο από τα προγράμματα ευθανασίας των Ναζί. Συνελήφθη το 1885 και πέθανε στη φυλακή 30 χρόνια μετά.


maria_swan

Στην ίδιο-συναστρία της ο Άρης του Σκορπιού, όπως και ο Ποσειδώνας αποκτούν τεράστια δυναμική, δηλώνοντας και την ουσιαστική «πηγή του κακού». Η σύνοδος του Άρη με τον αστρικό Κρόνο, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την αναλγησία της αντίθεσης Ήλιου-Ουρανού, συνδέοντας παράλληλα την παροχή υπηρεσιών (ο Κρόνος στον 6ο) με την σκοτεινή πλευρά της δημιουργικότητας του. Αλλά σίγουρα όλα τα ...λεφτά είναι η θέση του ως αστρικού, πάνω στην αντίθεση του Πλούτωνα με την Αφροδίτη και τον Δία.

Παράλληλα, ο Ποσειδώνας, εκτός από το τετράγωνο που σχηματίζει με τον αστρικό Κρόνο, εν δυνάμει ένδειξη μιας χρόνιας συνωμοσίας, συμμετέχει και αυτός στις αντιθέσεις του Πλούτωνα διαμορφώνοντας ένα ...ωραιότατο τ-τετράγωνο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved