Το καταραμένο δακτυλίδι: Kate Middleton, Πρίγκιπας William

Μια φορά κι έναν καιρό στην μακρινή Αγγλία, γεννήθηκε ένα όμορφο αγοράκι με γλύκα χαρακτηριστικά και τρυφερό χαμόγελο

Το καταραμένο δακτυλίδι: Kate Middleton, Πρίγκιπας William

Μια φορά κι έναν καιρό στην μακρινή Αγγλία, γεννήθηκε ένα όμορφο αγοράκι με γλύκα χαρακτηριστικά και τρυφερό χαμόγελο. Ο Γουίλιαμ ήρθε στον κόσμο στις 21 Ιουνίου 1982 και ώρα 21:03 στο Paddington του Λονδίνου και ήταν ένας από τους πρώτους Καρκίνους εκείνης της χρονιάς. Οι καλές νεραΐδες είχαν ήδη αποφασίσει να του δώσουν μια αρκετά καλή μοίρα και να τον προικίσουν με ένα τίτλο ευγενείας, υλικά αγαθά και έμφυτο το χάρισμα να μαγεύει καρδιές όπως η μητέρα του. Καθώς μεγάλωνε συνειδητοποιούσε ότι δεν ήταν ένα παιδί όπως όλα τα άλλα, άλλα ένα μέλος της Βρετανικής Βασιλικής οικογενείας. Η γιαγιά του η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο πατέρας του Κάρολος, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, του έλεγαν κάθε μέρα πως όταν μεγαλώσει, ένας λαός τον περιμένει για να τον κυβερνήσει και ότι η θέση του θα είναι σε αυτόν τον τεράστιο θρόνο στο Μπάκιγχαμ. Ο ίδιος γοητευόταν από αυτήν την σκέψη , άλλα προτιμούσε να παίζει και να κοιτάζει το γλυκό χαμόγελο της μαμάς του, της «θλιμμένης πριγκίπισσας» Νταϊάνας.

Ο μικρός πρίγκιπας μεγάλωνε και στην ηλικία των οχτώ στάλθηκε στο Ludgrove Preparatory School στο Wokingham του Berkshire. Εκεί αποκαλύφθηκε το ταλέντο του στον αθλητισμό, όπου και εντυπωσίασε ως αρχηγός της ομάδας του ράγκμπι και του χόκεϊ, έγινε ένα εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και μπασκετμπολίστας, και αντιπροσώπευε το σχολείο του στο cross-country τρέξιμο και το κολύμπι.
Η μητέρα του τον λάτρευε και φρόντισε από νωρίς να τον παίρνει μαζί της για να καλλιεργήσει την αγάπη του για τους αστέγους και όλους αυτούς που βρίσκονται σε μια χειρότερη μοίρα. Ήθελε να του εμφυσήσει την ανάγκη προσφοράς που κι η ίδια είχε. Ο ίδιος ήθελε όταν μεγαλώσει να γίνει αστυνομικός για να μπορεί να την προστατεύει.

Όπως κάθε παραμύθι όμως, είχε κι αυτό μια κακιά στιγμή, όταν τον Αύγουστο του 1997 στην τρυφερή ηλικία των 15 χρόνων χάνει την μητέρα του . Χωρίς να το βάλει κάτω, ζει την οδύνη του χαμού της μητέρα του αξιοπρεπέστατα.
Και η καλή του τύχη , του ξαναχαμογελά λίγα χρόνια μετά, το 2001, στο Πανεπιστήμιο Α. Cream της Σκοτίας. Εκεί ο William θα γνωρίσει την «πριγκίπισσα» του Kate που είναι συμφοιτήτρια του. Στο δεύτερο ακαδημαϊκό έτος, το 2002 συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα τεσσάρων δωματίων στην πανεπιστημιούπολη Φάιφ, μαζί με άλλους δύο φοιτητές. Την επόμενη χρονιά οι τέσσερις τους μετακομίζουν σε ένα κτήμα, λίγο πιο έξω από την πόλη. Κάνουν κολλητή παρέα και βγαίνουν όλοι μαζί συνέχεια στα μπαράκια της πόλης.
Η Κate άσκει μεγάλη επιρροή και μάλιστα θετική στον William, καθώς ο μέλλοντας βασιλιάς της Αγγλίας θέλει να εγκαταλείψει τις σπουδές του από το δεύτερο έτος. Αυτός ήταν και ο λόγος που η οικογένεια του William αρχίζει να την βλέπει με καλό μάτι. Να σημειώσω ότι όταν γνωρίστηκαν, η Κate είχε σχέση με άλλο αγόρι, από το οποίο χώρισε τα Χριστούγεννα του 2003.
Ποια είναι όμως η ‘πριγκίπισσα’ της καρδιάς του πρίγκιπα της Βρετανίας?

Η Κate γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1982 στο Reading του Berkshire. Είναι η μεγαλύτερη κόρη του επιχειρηματία Μάικλ και της Κάρολ, που ήταν αεροσυνοδός. Οι γονείς της έχουν μια επιτυχημένη εταιρία στο διαδίκτυο την «Party Pieces».
Μεγάλωσε στο Bucklebury, και τελείωσε εσωτερική το περίφημο κολλέγιο Malborough, όπου για να φοιτήσει οι γονείς της κατέβαλαν δίδακτρα 20.000 λίρες ετησίως. Τελειώνοντας πήγε στο πανεπιστήμιο St. Andrews, όπου σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και αποφοίτησε με βαθμό 2:1. Μετά την αποφοίτηση της μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου εκείνη προσπάθησε να κάνει καριέρα στο χώρο της μόδας και συγκεκριμένα στα παιδικά ρούχα.
Ο William συνέχισε την στρατιωτική του εκπαίδευση στο Sandhurst. Το νεαρό ζευγάρι βλεπόταν τακτικά στην βασιλική έπαυλη Balmoral, που λόγω της τεράστιας έκτασης της προσφέρει προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα. Η Κate έγινε εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των Βρετανών γιατί κατάφερνε να κρατά τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της αλλά συνάμα να βρίσκεται πάντα στο πλευρό του διαδόχου. Μάλιστα διατήρησε τη δημοφιλία της, χωρίς να μπει σε ένα άγονο παιχνίδι με τη δημοσιότητα, κάτι που μάλλον δεν κατόρθωσε η μητέρα του William, η Νταϊάνα. Όπως συνέβαινε και με την πριγκίπισσα της Ουαλίας, οι γυναίκες θαυμάζουν την Κate, το ίδιο και οι δημοσιογράφοι και γι’ αυτό ψηφίζεται σχεδόν κάθε χρόνο ως fashion icon από πολλά αγγλικά και αμερικανικά περιοδικά.


Ο σύνθετος χάρτης
Αυτήν την φορά θα επιχειρήσουμε να ρίξουμε μια ματιά στον σύνθετο της σχέσης, μόνο στις όψεις που σχηματίζονται και όχι στην οικοθεσία λόγω του ότι δεν μας είναι γνώστη η ακριβής ώρα γεννήσεως της Κate. Οι όψεις είναι φυσικά ίδιες ,άλλα μπορούν να μας προσφέρουν μόνο συγκεκριμένα στοιχειά από την συνολική εικόνα της σχέσης

Ο composite Ήλιος σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Ερμή, είναι όπως έχω ξαναγράψει από τις πιο επιθυμητές και ευχάριστες όψεις που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι. Αν μείνουμε σε αυτήν την ένδειξη, η σχέση χαρακτηρίζεται από φυσική ζεστασιά και φροντίδα ενώ το αίσθημα του έρωτα ανθίζει σιγά σιγά και μπορεί να δώσει την θέση του σε μια αγνή αγάπη. Το ζευγάρι εναρμονίζει τις ενέργειες του και μπορεί να αποκτήσει πνευματικά και υλικά αγαθά. Επίσης το επικοινωνιακό επίπεδο είναι υψηλό και οι δυο τους έχουν όμοιο τρόπο αντιμετώπισης η αρκετά μεγάλη κατανόηση της σκέψης του αλλού, πράγμα που τους βοηθά να ενστερνίζονται εύκολα καινούργιες ιδέες και εμπειρίες καθώς και στην εύκολη λύση των προβλημάτων όταν αυτά προκύπτουν.
Όμως, οι υπόλοιπες ενδείξεις του σύνθετου μάλλον χαλάνε αυτήν την ιδανική εικόνα.

Ο Ήλιος στις περισσότερες περιπτώσεις συμβολίζει την ανδρική φιγούρα της σχέσης. Η αντίθεση του εδώ με τον Κρόνο και τον Άρη μας υποδεικνύει, με κάποιο τρόπο, και την δύσκολη και περιοριστική θέση του William ως διάδοχο του θρόνου λόγω του Πρωτόκολλου που πρέπει να ακολουθεί . Η οικογένεια του, η θέση του, η κοινωνία, ο τίτλος του, τον φορτώνουν με βαριές υπευθυνότητες, οι όποιες δυστυχώς περνούν μέσα στην σχέση και την καθορίζουν.
Τα μέλη της σχέσης θα τσακώνονται πολλές φόρες από ασήμαντο λόγο και θα επιτίθενται ο ένας στον άλλο μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθούν και καθώς η σχέση προχωρεί ίσως ο καθένας να ζητήσει τελικά την ανεξαρτησία του.
Ο Ήλιος σε τετράγωνο με την Σελήνη πάλι με προβληματίζει αρκετά, μιας και το έχω δει αρκετά συχνά σε ζευγάρια, τα όποια δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την σχέση τους τελικά και να περάσουν σε γάμο. Ο λόγος; Ο Ήλιος σαν την αρσενική πλευρά σε τετράγωνο με την Σελήνη, την θηλυκή πλευρά της σχέσης μας δείχνει ότι τα άτομα αδυνατούν να συμπλεύσουν συναισθηματικά.
Συναισθήματα και αρχές κινούνται σε διαφορετικό επίπεδο και δεν μπορούν να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλο. Ο καθένας καταπιέζει κάποιο κομμάτι του για να είναι ουσιαστικά με τον άλλο, κάτι που ορισμένες φόρες οδηγεί σε συναισθηματικά ξεσπάσματα και ίσως οδηγήσει τελικά τα μέλη σε πραγματική συναισθηματική αποστασιοποίηση.
Η Σελήνη ως ένδειξη της γυναίκειας πλευράς και με τα πολλά τετράγωνα που δέχεται από Ερμή, Αφροδίτη , Άρη, Κρόνο με κάνουν να αναρωτιέμαι πως λειτούργησε στην πραγματικότητα αυτή η σχέση για 8 χρόνια και τώρα οδηγεί σε γάμο;. Ο ρόλος της Kate μου φαίνεται αρκετά παρεμποδισμένος και το πρώτο που σκέφτομαι είναι ότι η ίδια ως ...καλή Αιγόκερως, κάνει υπομονή στην προοπτική της κοινωνικής της καταξίωσης.
Καταρχάς το μπλοκάρισμα της επικοινωνίας ανάμεσα τους θα τους δυσκολεύει πραγματικά, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και τις σκέψεις τους . Ενώ θα προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τη λογική, ο ένας δεν θα καταβαίνει τι ουσιαστικά λέει και τι νιώθει η άλλη με αποτέλεσμα να φτάνουν σε βίαια ξεσπάσματα θυμού και οργής. Πολλές φόρες θα προσπαθούν να διακωμωδήσουν η να δημιουργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις, ξεγελώντας τους ίδιους τους εαυτούς με επίπλαστη χαρά και ενθουσιασμό . Όταν ο ένας θα προσπαθεί να προσφέρει συναίσθημα και θαλπωρή η άλλη θα τον παγώνει και θα τον συνετίζει να είναι πιο ώριμος και σκεπτόμενος. Και αντιστρόφως... Οι επιβαρυμένες ευθύνες και υποχρεώσεις, δύσκολα θα τους επιτρέπουν να νιώθουν και να χαίρονται σαν άτομα της ηλικίας τους μέσα σε αυτήν την σχέση , κάτι που υπογραμμίζεται και από τις όψεις του σύνθετου.
Βέβαια, το τρίγωνο με τον Δια μας δείχνει ότι μπορούν να βρίσκουν αμφότεροι ένα αποκούμπι ,για ηθική υποστήριξη και συμπαράσταση στις δύσκολες στιγμές τους. Πόσο όμως μπορεί να αντέξουν μια διαρκή «μάχη χαρακωμάτων»;

O composite Ερμής σε αντίθεση με τον Άρη για άλλη μια φορά μας επιβεβαιώνει το επικοινωνιακό χάσμα μεταξύ τους. Συνήθως ο ένας θα προσπαθεί να επιβάλλει την γνώμη του, ίσως μέσα από λεκτικά παιχνίδια θέλοντας να δείξει την πνευματική του ανωτερότητα. Θα ψάχνει να βρει τα λάθη και τις αδυναμίες του άλλου και θα τα ξεσκεπάζει την κατάλληλη στιγμή για να πάρει το χειροκρότημα της καλύτερης λογικής σκέψης.
Η επιβοηθητική σύνοδος με την Αφροδίτη και το θετικό τρίγωνο με τον Ουρανό, θα τους επιτρέψουν να κάνουν ανακωχή στο καίριο σημείο του καυγά και ίσως καταφέρουν τελικά να βρουν μια εξισορροπητική γραμμή μεταξύ τους. Μόνο τότε θα μπορέσουν να καρπωθούν τα οφέλη μιας τρυφερής και όμορφης επικοινωνίας μεταξύ τους. Ο Ουρανός δε, προσφέρει ευρηματικότητα και πρωτοτυπία στις λύσεις των προβλημάτων τους και προσθέτει εκκεντρικότητα στις λήψεις των αποφάσεων τους. Εντελώς πρακτικά δε, συνδέεται με ανατροπές και απρόοπτα που τελικά εξυπηρετούν την ίδια τη σχέση.

Η composite Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα αναβλύζει τρυφερότητα και ευγένεια. Γοητεύονται και οι δυο αμφότεροι από την ιδανική εικόνα που έχουν φτιάξει ο καθένας στο μυαλό του για τον άλλο. Η ανάγκη για εξιδανίκευση είναι μεγάλη , με αποτέλεσμα να χάνεται ο πραγματικός εαυτός τους πίσω από έναν προπέτασμα καπνού η κάποιος από τους δυο να εξαπατάτε οικτρά. Εδώ κυριολεκτικά ο ένας βρίσκει στον άλλο τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα του παραμυθιού.

Και φυσικά το τρίγωνο με τον Ουρανό έρχεται να δώσει και ένα στοιχείο έξαρσης και έξαψης στο να βρίσκουν πρωτότυπους τρόπους ευχαρίστησης και απόλαυσης. Βοηθά τα άτομα να είναι πραγματικοί φίλοι περά από οποιαδήποτε άλλη σχέση μπορεί να έχουν, άλλα δυστυχώς δεν είναι ευνοϊκή για μακρόχρονα σχέδια.

Η composite Αφροδίτη σε αντίθεση με τον Άρη υποδεικνύει ότι η μεταξύ τους ερωτική έλξη είναι ακατανίκητη. Σε τέτοιο βαθμό που ίσως ο ένας γίνεται υπερβολικά τολμηρός και επικριτικός την στιγμή που ο άλλος έχει ανάγκη να βιώσει πιο τρυφερές στιγμές. Κάτι που ο άλλος μπορεί να νιώθει ότι αποδοκιμάζεται και απορρίπτεται και βλέπει τον άλλο σαν ψυχρό.
Πληροφορίες λένε ότι o πρίγκιπας William είδε για πρώτη φορά την Kate Middleton και θαμπώθηκε από τα κάλλη της σε ένα show μόδας στο St. Andrews .
Όλοι όσοι γνωρίζουν το ζευγάρι κάνουν λόγο για κεραυνοβόλο έρωτα. Πώς άλλωστε θα μπορούσε να αντισταθεί ο νεαρός πρίγκιπας στις θεϊκές αυτές καμπύλες κάτω από το αραχνοΰφαντο φόρεμα; Είχε πληρώσει 200 λίρες για να καθίσει στην πρώτη σειρά στο show και έβγαλε πολλές φωτογραφίες της μελαχρινής καλλονής με τα ατελείωτα πόδια!

Ο composite Άρης σε σύνοδο με τον Κρόνο πάλι θεωρώ ότι είναι μια καρμική όψη . Παρ’ ότι ο αυθορμητισμός και η ελεύθερη έκφραση τίθενται κάτω από έλεγχο και περιορισμό, δίνει ρεαλισμό και σκοπό στην σχέση . Ο ένας θα βοηθήσει τον άλλο να φέρει σε περάς τα καθήκοντα που έχει αναλάβει.

Κλείνοντας στις τελευταίες όψεις (Δίας και Κρόνος σε σύνοδο με Πλούτωνα ) θεωρώ ότι βρίσκεται και η ουσία της σχέσης τους . Κατανοούμε ότι και οι δυο έχουν πραγματικά κάποιον ανώτερο σκοπό να επιτελέσουν μαζί. Θα επικεντρωθούν ,θα πειθαρχήσουν και θα διοχετεύσουν τα πλούσια αποθέματα των δυνάμεων τους σε αληθινούς, δημιουργικούς, προοδευτικούς και υψηλούς στόχους βρίσκοντας το πραγματικό νόημα της ζωής.

Αμέσως μετά την αναγγελία του αρραβώνα τους έγινε σάλος για το δαχτυλίδι των αρραβώνων, που όπως αποκαλύφθηκε έχει το ίδιο ζαφείρι που χάρισε ο πατέρας του γαμπρού, διάδοχος Κάρολος, στην αδικοχαμένη Νταϊάνα.
Μάλιστα, η σύγκριση με τον γάμο των γονέων του γαμπρού γίνεται αναπόφευκτη, αφού ο William και η Kate θα παντρευτούν ακριβώς 30 χρόνια μετά από εκείνον τον «γάμο του (20ού) αιώνα».
Τα βρετανικά δημοσιεύματα πάντως κάνουν λόγο για «καταραμένο δαχτυλίδι» που αμφίβολο είναι εάν θα φέρει την καλοτυχία που όλοι περιμένουν στο νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Πραγματικά, το θέμα είναι κάπως ...ανατριχιαστικό, αλλά κανείς εκ των μελών της Βασιλικής οικογένειας δεν τολμά να το παραδεχτεί δημόσια.
Η δική μου άποψη είναι ότι η σχέση του ζευγαριού δεν μοιάζει σε τίποτα με εκείνην των γονέων του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Ο σύνθετος χάρτης του Κάρολου και της Νταϊάνας ήταν τελείως διαφορετικός και ο γάμος τους δεν πήγε καλά από άλλες ενεργειακές αιτίες και προβλήματα. Βέβαια και ο δικός τους σύνθετος αν και ελλιπής ως προς τα στοιχεία του, δεν με εντυπωσιάζει ιδιαίτερα για την περαιτέρω εξέλιξη της σχέσης τους. Ας μην ξεχνάμε κιόλας ότι έχουν ήδη στο παθητικό τους έναν χωρισμό το 2007. Εύχομαι όμως να μπορέσουν τελικά παρά τις αντιξοότητες, να βιώσουν το δικό τους παραμύθι.
Ο γάμος τους έχει προγραμματιστεί για τις 29 Απριλίου του 2011 στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Μακάρι να ζήσουν αυτοί καλά, κι εμείς καλυτέρα…..

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved