Ο Wolfgang Schauble και τα αφεντικά του

Πρωταγωνιστής σε θέατρο σκιών, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Ο Wolfgang Schauble και τα αφεντικά του

Παρά τις κατά καιρούς σφοδρές αντιδράσεις, επιμένει σθεναρά στην πολιτική της λιτότητας, έχοντας επωμιστεί το ρόλο του «κακού», ιδιαίτερα για τον Ευρωπαϊκό νότο.
Η επίσκεψη του Wolfgang Schauble στην Αθήνα είναι σίγουρα ένα πολυσήμαντο γεγονός και προμηνύει καίριες εξελίξεις στο οικονομικό αλλά και το πολιτικό μέτωπο. Από τη μια πλευρά μας κάνει την τιμή να δει από κοντά το έργο του, από την άλλη όμως τέτοιου είδους επισκέψεις γίνονται συνήθως όταν το παιχνίδι «χοντραίνει» και τα λεφτά είναι πάρα πολλά. Τα καλά νέα λοιπόν μπορεί να είναι πως σκοπεύει να κάνει κάποιο «δώρο» στην Ελληνική κυβέρνηση, ενώ στον αντίποδα αρκετοί είναι εκείνοι οι αναλυτές που διαβλέπουν μια ακόμη επίδειξη σιδηράς πυγμής, προκειμένου να πάρει όσον το δυνατόν περισσότερα, πριν καταρρεύσει ολοκληρωτικά το παρ' ολίγον success story.

Αστρολογικά και με βάση τις γενικότερες αστρολογικές συνθήκες, που έχω παραθέσει επανειλημμένα στο astrology.gr, η δεύτερη και απαισιόδοξη εκδοχή δείχνει πολύ πιο πιθανή. Ωστόσο, η επίσκεψη Schauble είναι κρίσιμη και για τον ίδιο, αφού έρχεται μεν στην Αθήνα ως εντεταλμένος των τραπεζικών συμφερόντων που υπηρετεί, παίζοντας όμως και ο ίδιος το κεφάλι του. Γιατί αν κάτι «στραβώσει» -έστω και ετεροχρονισμένα- στην ειδική αποστολή του, τότε... αντίο εξουσία!

schauble

Γεννημένος στο Freiburg στις 18/9/1942, την εποχή δηλαδή που οι στρατιές του Γ' Ράιχ κυριαρχούσαν στην Ευρώπη, ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου και σύμφωνα με μια εκδοχή (ίσως και την μόνη), που αναφέρεται στην ώρα γέννησης του (14:00 CEDT) έχει τον Ωροσκόπο του στον Τοξότη.
Ως Παρθένος με Σελήνη στον Αιγόκερω είναι σίγουρα ένας άριστος επαγγελματίας. Παράλληλα, η θέση του Κρόνου στον 7ο οίκο τον καθιστά απόλυτα υπεύθυνο σε σχέση με το εκάστοτε έργο που αναλαμβάνει αλλά και εν δυνάμει έναν αποδιοπομπαίο τράγο του συστήματος το οποίο υπηρετεί. Και αναφέρομαι βέβαια στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, που όταν και αν προκύψουν νέες «αναγκαιότητες» μπορεί να θεωρήσει κάθε «υπηρέτη» του αναλώσιμο.

Η σύνδεση του Γερμανού υπουργού με παρασκηνιακά κέντρα εξουσίας προκύπτει μάλλον αβίαστα από την δραστική συμμετοχή του Ποσειδώνα στο ωροσκόπιο του, ο οποίος σχηματίζει πλήθος όψεων -τόσο φανερών, όσο και «κρυφών»- με προεξέχουσες τις συνόδους με τον Ήλιο, τον Άρη και τον αστρικό Ερμή αλλά και την αντίθεση με τη Δήμητρα. Αν ο άνθρωπος ήταν καλλιτέχνης, όλα αυτά θα φάνταζαν απόλυτα φυσιολογικά, έλα όμως που δεν είναι... Και σε έναν πολιτικό καμβά η μόνη λειτουργία που απομένει ενεργή για τον Ποσειδώνα είναι αυτή του παρασκηνίου, άντε και της συμμετοχής σε κάποιου είδους «μυστικιστικής» οργάνωσης, κάτι που εξ άλλου κινείται στα αχνάρια της «Εσωτεριστικών» αναζητήσεων πολλών εκ των διαβόητων προγόνων του κ Schauble.

Πειθήνιο όργανο των διεθνών συμφερόντων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μοιάζει τελικά με μια μαριονέτα που κουνάει το δάκτυλο σε άλλες μαριονέτες. Και το κακό βέβαια είναι ότι στην πράξη δεν πρόκειται για μια αβλαβή θεατρική παράσταση.

Το πρώτο που προκύπτει από όλα τα παραπάνω είναι ότι... δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να βάλουμε εναντίον του για τα δεινά που μαστίζουν τη χώρα μας, αφού αν δεν ήταν αυτός, θα βρισκόταν κάποιος άλλος.
Εξ άλλου είναι -ελπίζω- γνωστό πως από καταβολής του Ελληνικού κράτους, τα μεγαλύτερα δεινά του οφείλονται στις παρεμβάσεις ξένων δυνάμεων και την πειθήνια ανταπόκριση των εδώ τοποτηρητών τους.

Κι αν ρωτούσαμε τον κ Schauble και μας απαντούσε για την επιμονή του να δημιουργεί στρατιές ανέργων και δυστυχισμένων, θα έλεγε το γνωστό «δεν πρόκειται για κάτι το προσωπικό αλλά για μπίζνες». Ο άνθρωπος κάνει πολύ καλά τη δουλειά του κι αν πρέπει να κατηγορήσουμε κάποιους είναι τους εγχώριους ξενόδουλους που ακολουθούν πιστά τις ένθεν κακείθεν έξωθεν εντολές, ευελπιστώντας στον καλό λόγο που θα μεταφέρει ο εκάστοτε ειδικός απεσταλμένος στα αφεντικά του, που με τη σειρά τους ίσως τα μεταφέρουν στα δικά τους αφεντικά κλπ.
Η μαριονέτα, της μαριονέτας, ω μαριονέτα...

Για τον ίδιο τον κ Schauble στην παρούσα φάση ο διελαύνων Δίας βρίσκεται απέναντι από την γενέθλια Σελήνη του στον 2ο οίκο, ενώ στο secondary η προοδευμένη Σελήνη του είναι σχεδόν επάνω στον Πλούτωνα στον 8ο οίκο. Αμφότερες οι ενδείξεις σηματοδοτούν μια οικονομική επιτυχία και για τον ίδιο.
Πάντως, βλέποντας λίγο μακρύτερα και με βάση τον υπάρχοντα γενέθλιο χάρτη του, φαίνεται πως τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν καλά και σύντομα η παντοδυναμία του θα αποτελέσει παρελθόν.
Η σύνοδος του προοδευμένου Κρόνου με τον γενέθλιο Χείρωνα (στον 8ο οίκο με σύστημα οικοθεσίας Placidus ή τον 9ο οίκο με Koch), προμηνύει δύσκολες ώρες, ακολούθως δε, σε έναν χρονικό ορίζοντα διετίας, έρχονται οι αντιθέσεις του Άρη και του Ποσειδώνα με τον γενέθλιο Κρόνο (στο Ηλιακό τόξο), όψεις που συνηγορούν σε συγκρούσεις και αποκαλύψεις «υπόγειων« διαδρομών. Το βασικό σενάριο έχει να κάνει με ένα πολύ μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που θα ξεσπάσει «ξαφνικά», θέτοντας τον στο περιθώριο, ακόμη και κάτω από σωφρονιστική επιτήρηση.

Διαβάστε επίσης

Τι περιμένει η Αθήνα από την επίσκεψη Σόιμπλε

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved