Φράου Μέρκελ-Το φάντασμα του ηγεμονισμού

Καρκίνος με ωροσκόπο στον Τοξότη και Σελήνη στον Υδροχόο, είναι από τις 22/11/05 η πρώτη γυναίκα καγκελάριος

Παπασταύρου Λίντα
Φράου Μέρκελ-Το φάντασμα του ηγεμονισμού

Από το Γ. Ριζόπουλο


Καρκίνος με ωροσκόπο στον Τοξότη και Σελήνη στον Υδροχόο, είναι από τις 22/11/05 η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας. Γεννήθηκε στο Αμβούργο αλλά η μετάθεση του πάστορα πατέρα της είχε σαν αποτέλεσμα να ζήσει τα πρώτα χρόνια της ζωής της στην Ανατολική Γερμανία. Σήμερα (18/11/2010) είναι παντρεμένη με τον χημικό Joachim Sauer (είναι ο δεύτερος κατά σειρά σύζυγος της) χωρίς να έχει δικά της παιδιά.

Η ενασχόληση της με την πολιτική έφερε τους πρώτους καρπούς το 1991, όταν κάτω από τη στενή επιτήρηση και υποστήριξη του -λέγε με Δία- Χέλμουτ Κολ ανέλαβε τα πρώτα υπουργικά της καθήκοντα. Μετά το σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης που δημιούργησε στους κόλπους του CDU μια μεγάλη κρίση, δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποκηρύξει τον μέντορα της και με σημαία την «κάθαρση» να σκαρφαλώσει στο ανώτατο αξίωμα του κόμματος. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που η κ Μέρκελ εκμεταλλευόταν ανάλογες συγκυρίες. Ουσιαστικά η άνοδος της στην κομματική ιεραρχία συντελέστηκε ύστερα από ...ποικίλα σκάνδαλα που έστειλαν κάποιους προκατόχους της στο σπίτι τους. Όλα αυτά δείχνουν πολύ φυσιολογικά για κάποια με γωνιακό Δία αφ’ ενός και με το δίδυμο Κρόνου-Ποσειδώνα στο 10ο οίκο, δύο πλανητών που η συνδυασμένη δράση τους παραπέμπει άμεσα σε ...μπλεγμένες καταστάσεις. Κι αν μέχρι τώρα τα σκάνδαλα της βγήκαν σε καλό, δεν αποκλείεται καθόλου κάποια στιγμή να ...γυρίσει ο τροχός.




Με τον Άρη στον 1ο οίκο, τη Σελήνη στον Υδροχόο και την Αφροδίτη στην Παρθένο, σίγουρα δεν αποτελεί υπόδειγμα θηλυκότητας, έχει όμως την αποφασιστικότητα και το πρακτικό πνεύμα, που χρειάζεται κάθε ηγέτης.

Ο Δίας (στον 7ο οίκο) σε τετράγωνο με την ...πολιτευόμενη Δήμητρα στο Ζυγό (κοντά στο μεσουράνημα) είναι ο ουσιαστικός υποστηρικτής των προσπαθειών της και εκείνος που σε κάθε κρίσιμη καμπή «γυρίζει» την κατάσταση υπέρ της. Αυτήν την περίοδο για παράδειγμα που ο διελαύνων Κρόνος πιέζει τη γενέθλια Δήμητρα στο Ζυγό, η ίδια μπήκε στη διαδικασία του να ενισχύσει το δείκτη δημοφιλίας της στο εσωτερικό της Γερμανίας, παίρνοντας θέσεις σε βάρος των «αδύναμων κρίκων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι «παλληκαριές» της Μέρκελ χρωστάνε πολλά και στον τονισμένο Άρη της που αυτήν την περίοδο έχει ανεβάσει στροφές εξ αιτίας των όψεων που δέχεται από τον Δία και τον Ουρανό στους Ιχθύες αλλά και της συνόδου του με τον Κρόνο στο Ηλιακό Τόξο, η οποία φωτογραφίζει τις συγκρούσεις της με όλους σχεδόν τους εταίρους της. Έτσι κι αλλιώς με τον Άρη και τον Ουρανό να την ...τσιγκλάνε ολημερίς κι ολονυχτίς, οι συνεργασίες της πέφτουν κομματάκι δύσκολες. Το πράγμα όμως δεν είναι τόσο απλό. Οι πειρασμοί για έναν ηγεμονικό ρόλο της Γερμανίας κάτω από την υψηλή επιστασία της είναι και υπαρκτοί και επίμονοι. Και τα φαντάσματα του ανολοκλήρωτου Γ΄ Ράιχ, επίσης...

Οι θέσεις του Ουρανού στα παρορμητικά ζώδια έχουν αποδειχθεί πολύ δραστικές για τη Γερμανία (και ενίοτε δυστυχώς για όλους τους υπόλοιπους) από το 1871 που ξεπήδησε η πρώτη Γερμανική αυτοκρατορία. Ο ...γνωστός Αδόλφος είχε τον Ουρανό στο Ζυγό και ανέβηκε στην εξουσία με τη διέλευση του πλανήτη από τον Κριό. Με τον Ουρανό στον Καρκίνο η Γερμανία χωρίστηκε σε Δυτική και Ανατολική, ενώ με τον Ουρανό στον Αιγόκερω έγινα πάλι ενιαία. Και τώρα ήρθε ξανά η σειρά του Κριού...

Η φράου Μέρκελ με τον Ουρανό στον Καρκίνο να ..γαργαλάει τις εθνικιστικές της αντιλήψεις, έχει μια άμεση ανταπόκριση σε εκείνον τον πρώτο χάρτη του 1871, που κατά τη γνώμη μου επανενεργοποιήθηκε μετά την ένωση των δύο Γερμανιών. Είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ότι η σύνοδος Ήλιου-Ουρανού στο ωροσκόπιο της Μέρκελ πέφτει πάνω στον Ουρανό της Γερμανίας του 1871. Με ...ανατριχιαστική ακρίβεια λεπτών μάλιστα, κάνοντας μια από τις γνωστές επισημάνσεις του Καρλ Γιουγκ εξαιρετικά επίκαιρη. Ο Ελβετός ψυχίατρος, εξετάζοντας τα όνειρα των ασθενών του κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου είχε αποφανθεί: «Βλέπω το ξανθό κτήνος να αναδεύεται από τον τάφο του». Μάλλον χρειαζόμαστε επειγόντως μια ανάλογη γνωμάτευση...

Ο ρόλος του Ουρανού και του Ποσειδώνα στο χάρτη της κ Μέρκελ γίνεται ακόμη πιο ουσιαστικός από τη συμμετοχή της αστρικής Σελήνης, που μετατρέπει τα ...απλά τετράγωνα σε ταυ-τετράγωνο. Και βέβαια, ποτέ και πουθενά ένας «Ουράνιος» πολιτικός δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύνδεση της θητείας του με ανατροπές, αναστατώσεις η εντυπωσιακές αλλαγές.

Είναι βέβαιο ότι οι προσπάθειες της Μέρκελ να αλλάξει τα κακώς κείμενα (όπως τα εννοεί η ίδια) θα έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη αποσταθεροποίηση των ..πάντων.

Είναι γεγονός ότι με τόσο ενεργό Ποσειδώνα η γυναίκα έχει όραμα, όλοι γνωρίζουμε όμως ότι οι εμμονές σε οράματα είναι που αιματοκύλισαν τον κόσμο.

Το ότι η σύνοδος Ήλιου-Ουρανού βρίσκεται στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου της Μέρκελ, παραπέμπει άμεσα σε «αναμπουμπούλες» οικονομικού χαρακτήρα, κάτι που το τελευταίο διάστημα είναι κάτι περισσότερο από ...προφανές. Τα τετράγωνα που σχηματίζει η σύνοδος με τον Ποσειδώνα, πέρα από τη συμβολή τους σε σκάνδαλα πάσης φύσεως, θυμίζουν λίγο ...Πούτιν και από αυτήν την άποψη ο ρόλος της στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Αν όμως ο πονηρός Βλαδίμηρος άλλαξε μέσα σε μια νύχτα το status της Ρωσίας εκμεταλλευόμενος το γενέθλιο Δία του στον Ταύρο, η Μέρκελ με τον Κρόνο στο Σκορπιό δεν έχει την ανάλογη στήριξη. Αντίθετα, παρότι ο γενέθλιος Δίας της στον Καρκίνο της δίνει πλεονέκτημα στο εσωτερικό μέτωπο-ήταν όλοι τους ...παιδιά μου θα πει κάποτε-σε σχέση με τις οικονομικές της παρεμβάσεις και την ηγεμονική της πολιτική κινδυνεύει να καταλήξει ως ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης.

Μάλιστα, σύμφωνα τουλάχιστον με τις ενδείξεις στον προοδευτικό της χάρτη η προχωρημένη Δήμητρα στον 10ο οίκο ετοιμάζεται να συναντήσει τον γενέθλιο Κρόνο, κάτι που παραπέμπει σε μια περίοδο αναγκαίων και σκληρών αποφάσεων. Η όψη γίνεται ακριβής ύστερα από τρία χρόνια αλλά θα δείξει τα «δόντια» της αρκετά νωρίτερα. Μία ακόμη σύνοδος, αυτή της προχωρημένης Αφροδίτης με τον προχωρημένο Κρόνο, που σχηματίζεται την ίδια περίοδο υποδηλώνει ...πίκρες και βάσανα για τη γυναίκα που-ελλείψει άλλης προοπτικής-έχει επενδύσει το συναίσθημα της σε έναν υφέρποντα εθνικισμό. Στην ίδια περίπου «σκληρή» κατεύθυνση κινείται και ο Κρόνος που σε λίγο θα πατήσει πόδι στο 10ο οίκο του ωροσκοπίου της και θα παραμείνει εκεί για τα επόμενα δύο χρόνια. Το στοίχημα για τη Γερμανίδα Καγκελάριο είναι πολύ συγκεκριμένο: Ή πέφτω ή τους αλλάζω τον ...αδόξαστο!

Και κάτω από τέτοιες συνθήκες η Ευρώπη κινδυνεύει πολύ σοβαρά να ξαναζήσει τους εφιάλτες του παρελθόντος της.

Διαβάστε επίσης:

Άνγκελα Μέρκελ: Ένα επικίνδυνο ταξίδι

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved