Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Θύμα ή θύτης;

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου (σύμφωνα με όλες τις ξενόγλωσσες Wikipedia γεννήθηκε στις 27/6/1947

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Θύμα ή θύτης;

Η ζωή του μοιάζει με παραμύθι από την ανάποδη. Λαμπρός επιστήμων (οδοντίατρος) αλλά και «κατοστάρης» που έφερε μετάλλια στη χώρα μας, τιμήθηκε επανειλημμένα με την ψήφο του κόσμου, έγινε βουλευτής και για πολλά χρόνια Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, για να καταλήξει πρόσφατα πίσω από τα σίδερα της φυλακής, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη, παρακαλώ...
Μια πολύ βαριά ποινή για ένα οικονομικό έγκλημα, που σίγουρα δημιούργησε αίσθηση όσο και σκέψεις ότι πρόκειται περισσότερο για ένα είδος παραδειγματισμού, παρά για μια αντιπροσωπευτική ποινή.
Ο ίδιος διατείνεται πως δεν έχει εμπλοκή στην μεγάλη υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ίσα-ίσα ήταν εκείνος που την αποκάλυψε, ας δούμε όμως τι λένε τα άστρα για την υπόθεση του.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου (σύμφωνα με όλες τις ξενόγλωσσες Wikipedia γεννήθηκε στις 27/6/1947) και με μια πρώτη ματιά στον γενέθλιο χάρτη του, παρότι δεν έχουμε ώρα γέννησης και η Σελήνη του μπορεί να είναι είτε στο Ζυγό, είτε στο Σκορπιό, είναι ορατές οι περισσότερες ιδιότητες με τις οποίες τον γνωρίσαμε.

papageorgopoulos

Τα τετράγωνα του Ήλιου του με τον Ποσειδώνα και την Έριδα, παραπέμπουν απ' ευθείας στην ιατρική ιδιότητα του, ενώ οι όψεις της Δήμητρας στον Κριό με τον Ήλιο (κρυφό τετράγωνο), τον Ερμή και τη Σελήνη (τ-τετράγωνο) αλλά και το Δία (κρυφή αντίθεση) συνδέονται με την πολιτική ιδιότητα και την δημοφιλία του.

Εκείνη η ιδιότητα που δεν φαίνεται άμεσα από όψεις είναι η αθλητική, γι' αυτό δεν αποκλείεται ο Άρης (στον Ταύρο) να βρίσκεται σε δεσπόζουσα (γωνιακή) θέση στο ωροσκόπιο του.
Κάποιες περισσότερο φήμες παρά πληροφορίες (από τους «Φίλους Αστρολογίας Θεσσαλονίκης»), τον θέλουν να έχει τον Ωροσκόπο του στο Σκορπιό κι αν είναι έτσι, ο Άρης του «πέφτει» πράγματι σε γωνιακό οίκο (τον 7ο), θα μπορούσε όμως άνετα να βρίσκεται και σε κάποιον από τους άλλους τρεις (στον 4ο ή κατά προτίμηση στον 10ο ή τον 1ο).

Όσον αφορά στην υπόθεση του, το δίπολο Ήλιου-Ποσειδώνα είναι κι εκείνο που θέτει ένα ουσιώδες ζήτημα αξιοπιστίας, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει αν έχουμε να κάνουμε με θύτη ή θύμα. Αυτό εξαρτάται άμεσα από τα «ποσοστά» συμμετοχής του Δία και του Κρόνου στον γενέθλιο χάρτη του και κυρίως από το ποιός από τους δύο τυχαίνει να είναι σε γωνιακό οίκο. Αν δηλαδή είναι ο Δίας, τότε με δεδομένη τη θέση του στο Σκορπιό η οποία είναι από τις κυριότερες ενδείξεις του «μαύρου χρήματος», η πλανητική ετυμηγορία είναι «ένοχος». Αν πάλι έχει γωνιακό τον Κρόνο, τότε σίγουρα έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα κρίματα κάποιων άλλων.
Ουσιαστικά, η όψη Ήλιου-Ποσειδώνα τον εμπλέκει σε ένα ζήτημα απάτης, με τους έτερους δύο πλανήτες που άπτονται των ηθικών ζητημάτων να είναι το «βαρόμετρο» της υπόθεσης, ορίζοντας το κατά πόσο χρησιμοποίησε ή χρησιμοποιήθηκε από το παρασκήνιο, χωρίς να αποκλείεται το να έχουν συμβεί και τα δύο.
Όσο όμως δεν έχουμε την ώρα γέννησης του κ Παπαγεωργόπουλου, το αίνιγμα θα παραμένει και καλούμαστε να εξάγουμε συμπεράσματα από τα «συμφραζόμενα».

Εκείνος πάντως, που «έριξε τον κύβο» μιας μεγάλης ανατροπής, φαίνεται πως είναι ο Ουρανός, ο οποίος από διέλευση ενεργοποίησε το γενέθλιο τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα, ενώ παράλληλα στο αστρικό Ηλιακό τόξο «κλείδωσε» ένα ακόμη τετράγωνο με τον γενέθλιο Χείρωνα. Ο τελευταίος μάλιστα, έχοντας μια γενική σχέση με τις οικογενειακές υποθέσεις και τα «ξεσπιτώματα» δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τα... πάθη του πρώην Δημάρχου, που από τα σαλόνια βρέθηκε εν μια νυκτί συνωστισμένος με μια ντουζίνα έγχρωμων συγκρατούμενων.

Το θετικό σε αυτήν την περίπτωση για τον κ Παπαγεωργόπουλο έγκειται στην ίδια τη φύση του Ουρανού. Γιατί ο πλανήτης, όσο εύκολα σε ρίχνει από τα ψηλά στα χαμηλά, άλλο τόσο γρήγορα και ξαφνικά μπορεί να σε σηκώσει, αλλάζοντας για μια ακόμη φορά τα δεδομένα. Η «δουλειά» του είναι να προξενεί αλλεπάλληλα σοκ, αυτά που όλοι μας ορίζουμε ως «σκοτσέζικο ντους» και από αυτήν την άποψη δεν αποκλείεται να έχουμε σύντομα νέα και ανατρεπτικά δεδομένα στην υπόθεση του πάλαι ποτέ «φτερωτού γιατρού», που πλέον ψάχνει τρόπο να «φτερουγίσει» από τη φυλακή.

Και προς αυτήν την κατεύθυνση, η επερχόμενη διέλευση του Δία από τον Ήλιο του το καλοκαίρι, είναι ότι πολυτιμότερο θα μπορούσε να έχει ο ίδιος ως αστρολογική βοήθεια, αφού η όψη υπάρχει στον ετήσιο χάρτη του (στην Ηλιακή επιστροφή, δηλαδή), απλώνοντας τη θετική επιρροή της μέχρι τον Ιούνιο του 2014.
Μπορεί δηλαδή τα «άστρα» να... κωλύονται να δώσουν σαφή απάντηση για την ενοχή του, με βάση το μέλλον όμως δείχνει να δικαιώνεται η αθωότητα του.

Ακόμη, στον ετήσιο χάρτη του κ Παπαγεωργόπουλου υπάρχουν έντονες ενδείξεις που «μιλούν» για ένα «στημένο» κτύπημα και μια παρασκηνιακή «φούσκα», ένα γεγονός δηλαδή που παίρνει μεγάλες διαστάσεις, χωρίς τελικά να μένει σε αυτές. Αναφέρομαι στο τ-τετράγωνο ανάμεσα στον αστρικό Άρη στην Παρθένο, τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες και το δίδυμο Δήμητρας-Δία στους Διδύμους.
Η τελευταία όψη, υπάρχει και στον γενέθλιο χάρτη του κ Παπαγεωργόπουλου, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες ενός νομικού come back που θα τον οδηγήσει πίσω στην ελευθερία.
Είτε αυτό συμβεί λίγο πριν τα γενέθλια του, είτε μετά, το βέβαιο είναι ότι το σύμπαν τον θέλει... πίσω στην κοινωνία!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved