Oscar Pistorius: Έγκλημα και τιμωρία

Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη

Oscar Pistorius: Έγκλημα και τιμωρία


Είναι μόνον 26 χρονών αλλά η ιστορία της ζωής του είναι ήδη γεμάτη από τραγωδίες και θριάμβους. Εθνικός ήρωας ο Pistorius στην πατρίδα του και παράδειγμα προς μίμηση παγκοσμίως ήταν ο πρώτος αθλητής με κινητικές ιδιαιτερότητες που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες ως ίσος προς ίσο με τους αρτιμελείς ομολόγους του. Δεν πέρασε όμως ούτε χρόνος από την Ολυμπιάδα του Λονδίνου και ο κόσμος εξεπλάγη αρνητικά μαθαίνοντας ότι το ίνδαλμα του κατηγορείται για τον φόνο εκ προμελέτης της 30χρονης φίλης του Reeva Steenkamp, επίσης πολύ γνωστής στην Νότιο Αφρική ως μοντέλο και tv persona.

Στις 14 Φεβρουαρίου τα ξημερώματα, την πυροβόλησε τέσσερις φορές στο σπίτι του, επειδή όπως υποστηρίζει ο ίδιος την πέρασε για διαρρήκτη, ωστόσο οι επίσημες αρχές και η εισαγγελία αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα. Αυτό, μεταξύ άλλων στηρίζεται στο ότι οι σχέσεις του ζευγαριού δεν ήταν και οι ιδανικότερες, αφού σύμφωνα με την αστυνομία οι καυγάδες τους ήταν πολύ συχνό φαινόμενο. Και όπως θα δούμε, το «μικρόβιο» της ζήλειας είναι άμεσα ορατό στο αστρολογικό μικροσκόπιο, τόσο που αναδεικνύει το πάθος ως ουσιώδες κίνητρο του φόνου.

Ο Pistorious ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού (γεν 22/11/1986) και σύμφωνα με το astrotheme.com έχει τον Ωροσκόπο του στην 12η μοίρα του Υδροχόου. Με βάση λοιπόν αυτό το δεδομένο αλλά και με κάθε επιφύλαξη (τα data του συγκεκριμένου ιστότοπου δεν είναι πάντα αξιόπιστα) προκύπτουν τα εξής:

pistorious

Μη βιαστείτε να αναφωνήσετε «ω, ένας Σκορπιός τι άλλο θα έκανε!». Το ζώδιο δεν αρκεί από μόνο του για να δώσει τέτοιου είδους ακραίες καταστάσεις, που απαιτούν πολύ ιδιαίτερες πλανητικές θέσεις και διασυνδέσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, οι όψεις του Πλούτωνα στο Σκορπιό με την Αφροδίτη (σύνοδος) και τη Σελήνη (τετράγωνο) μας δείχνουν έναν άνθρωπο βουτηγμένο στο πάθος και έτοιμο να κυριαρχηθεί από εμμονές και υπαρξιακές αγωνίες. Κι όπως θα δούμε αυτό το σχήμα πυροδοτήθηκε μέσα στη σχέση του Pistorius και της μακαρίτισσας Steenkamp, με την δραστική συμβολή του Άρη.

Η παρουσία του Άρη στον 1ο οίκο, σε τετράγωνο μάλιστα με τον Ήλιο μας δίνει μια πρώτη εικόνα του δυναμισμού του Pistorius, ενώ παράλληλα «φωτογραφίζει» την αθλητική ιδιότητα του. Κι όπως θα δούμε αυτό το τετράγωνο είναι ένα βασικό σημείο αναφοράς στο ωροσκόπιο του, αφού ίδιο-συναστριακά συγκροτεί πολύ σημαντικούς ενεργειακούς κόμβους.
Κατ' αρχήν, η... σαρωτική αναβάθμιση του Ουρανού (σε «κρυφή» σύνοδο με τον Ήλιο στον 10ο οίκο και σε αντίστοιχο τετράγωνο με τον Άρη) έρχεται να προστεθεί στο ήδη πλούσιο Υδροχοϊκό «μενού», χρίζοντας τον Pistorious ως «άνθρωπο των εκπλήξεων».
Η ικανότητα στα δύσκολα και οι απροσδόκητες αποτυχίες στα θεωρούμενα ως εύκολα και συνηθισμένα, όπως και η τάση του πλανήτη να προκαλεί απότομες αλλαγές, έρχονται να προστεθούν στις ανάλογες κατευθύνσεις του Πλούτωνα που βρίσκεται... καβάλα στο Μεσουράνημα!
Εδώ η άνοδος και η πτώση, ο θρίαμβος και η τραγωδία γίνονται διαδοχικές πράξεις του ίδιου έργου, που αναδεικνύει τον Pistorious σε πρωταγωνιστή αρχαίου δράματος.

Επιπλέον, ο αστρικός Ουρανός και ο αστρικός Χείρωνας «πέφτουν» πάνω στον τροπικό Ήλιο και πρακτικά έχουμε να κάνουμε με ένα κρίσιμο τ-τετράγωνο, με «έξοδο» τον τροπικό Άρη και κενή περιοχή τον Λέοντα και τον 7ο οίκο (σχέσεις), που δέχεται όλη την ενέργεια του σχηματισμού.
Και βέβαια τα τετράγωνα του κόκκινου πλανήτη με τον Ουρανό και το Χείρωνα, μόνον απαρατήρητα δεν περνούν σε σχέση με την δολοφονία της φίλης του, αφού ο Χείρωνας βρίσκεται στον 5ο οίκο των σχέσεων.
Εδώ να σημειώσω ότι κατά την γνώμη μου αυτή η τελευταία θέση συνδέεται άμεσα με δύο πράγματα: Το ότι η φίλη του ήταν μεγαλύτερη σε ηλικία (ο Χείρωνας ως φορέας αρχετυπικών Καρκινικών ιδιοτήτων δίνει συχνά τέτοιες επιλογές) αλλά και το ότι ο Pistorious λατρεύει την αρχιτεκτονική, μια κλίση που είναι από τις πρωτεύουσες του Κενταύρου.

sunastria

Επιπρόσθετα -κι εδώ είναι που τα πράγματα παίρνουν φωτιά- ο αστρικός Άρης συγκροτεί ένα ακόμη τ-τετράγωνο με την Σελήνη, την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα, ένα σχήμα άκρως παθιασμένο αλλά και επικίνδυνο, που υποδηλώνει ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις και -όπως δυστυχώς επιβεβαιώθηκε στην πράξη- μια εξαιρετικά «κακή μοίρα» στον τομέα των σχέσεων.

Σε αυτό συνέδραμε και η συναστρία του με την αδικοχαμένη Steenkamp, η οποία ήταν Λέων (γεν 19/8/1983) με τον Ήλιο της στην «τρύπα» του γενέθλιου «κρυφού» τ-τετραγώνου (Άρης-Ουρανός-Χείρωνας) του Pistorious και τον Άρη της επίσης στο Λέοντα -στην 3η μοίρα- πάνω δηλαδή στη Σελήνη και στο άλλο «κρυφό» τ-τετράγωνο του, που περιέγραψα μερικές σειρές πιο πάνω.

Όσον αφορά στο κινητικό πρόβλημα του Pistorious αλλά και την λύση του με τη βοήθεια της τεχνολογίας, φαίνεται πως η Έρις στον 3ο οίκο (κίνηση, επικοινωνία) έχει τον πρώτο λόγο. Ο πλανήτης συνδέεται άμεσα με την ψηφιακή τεχνολογία, τη ρομποτική ή γενικότερα τις τεχνολογικές εφαρμογές και η αντίθεση που σχηματίζει με το αστρικό Μεσουράνημα, στην περίπτωση του Pistorious μόνον τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Μάλιστα η ταυτόχρονη παρουσία του αστρικού Πλούτωνα (επίσης σε αντίθεση με την Έριδα) παραπέμπει ευθέως σε ένα είδος μεταμόρφωσης (μηδενισμός και αναγέννηση) σε σχέση με τα θέματα του οίκου.

Οι ενδείξεις στα συστήματα πρόβλεψης
Η αλήθεια είναι ότι για τις 14/2/2013, τόσο στο Ηλιακό τόξο, όσο και το secondary απουσιάζουν οι πολύ δυνατές ενδείξεις που θα επέτρεπαν μια πλήρη επιβεβαίωση των συμβάντων. Για παράδειγμα, η σύνοδος του προοδευμένου Ερμή με τον γενέθλιο Κρόνο στον Τοξότη, θέτει ίσως το θέμα μιας νομικής εμπλοκής αλλά τίποτε πέραν τούτου. Κάποια επιπλέον στοιχεία προκύπτουν από την χρήση του (τροπικού) Ηλιακού τόξου πάνω στον γενέθλιο αστρικό χάρτη, όσο και από τις τροπικές διελεύσεις σε σχέση με αυτόν. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε μια σύνοδο της προοδευμένης Αφροδίτης με τον γενέθλιο Πλούτωνα, ενώ στην δεύτερη πάλι τον Πλούτωνα να σχηματίζει αντίθεση με την γενέθλια αστρική Σελήνη στην 10η μοίρα του Καρκίνου και τετράγωνο με την Αφροδίτη στην 11η του Ζυγού. Εδώ έχουμε σαφείς ενδείξεις ενός συναισθηματικού ή ερωτικού δράματος, ωστόσο η απουσία του Άρη από το «πλάνο» προβληματίζει, αφού εξ αιτίας της φύσης των εξελίξεων (βία, φόνος) η συμμετοχή του κρίνεται ως απαραίτητη.
Μια πρώτη γεύση της εμπλοκής του παίρνουμε από το γεγονός ότι το φονικό έγινε κάτω από το «καθεστώς» μιας συνόδου Άρη-Χείρωνα, μιας όψης που παραπέμπει σε ενδοοικογενειακή βία και όπως είδαμε υπάρχει ως κρυφό τετράγωνο στον χάρτη του Pistorious με άμεση αναφορά στον 5ο οίκο των σχέσεων. Μάλιστα στην αστρική εκδοχή της η συγκεκριμένη σύνοδος είναι πάνω σχεδόν στον γενέθλιο τροπικό ωροσκόπο του.

«Σκότωσα το μωρό μου»
Τα πιο συγκλονιστικά ευρήματα όμως προκύπτουν από τον χάρτη της αστρικής Ηλιακής επιστροφής, αυτής δηλαδή που αναφέρεται στον γενέθλιο αστρικό χάρτη του Pistorius και λόγω του σχετικά πιο «μοιραίου« χαρακτήρα της (γενικό χαρακτηριστικό των αστρικών θέσεων) έχει καταλυτικό «λόγο» στις εξελίξεις.

Κατ' αρχήν για την ακρίβεια του θέματος οφείλω να διαβεβαιώσω ότι σύμφωνα με το www.oscarpistorious.com στα περασμένα γενέθλια του ο Νοτιοαφρικανός αθλητής ήταν στην πατρίδα του και -αν κρίνουμε από την ακριβή ώρα της επιστροφής του Ήλιου στην αστρική γενέθλια θέση του (2:15 πμ)- πιθανότατα στο σπίτι του.

Στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο ξεχωρίζει βέβαια το τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη plus Πλούτωνα στον Τοξότη, τον Ουρανό στους Ιχθύες και τη Δήμητρα στους Διδύμους. Το σχήμα, που δεν θα ήταν υπερβολή να περιγραφεί ως «δολοφονικό», είναι σε γωνιακούς οίκους, κάτι που του προσδίδει υψηλή δραστικότητα, ενώ επιπλέον είναι πάνω στον γενέθλιο αστρικό Ποσειδώνα στον Τοξότη (αυτό ενισχύει είτε την εκδοχή του λάθους, είτε εκείνην της «μέθης», η οποία διαρκώς κερδίζει έδαφος). Και σύμφωνα με την πάγια ερμηνεία μιας Ηλιακής επιστροφής έχει βέβαια μεγάλη σημασία σε ποιούς γενέθλιους οίκους συμβαίνουν όλα αυτά και τι υποδεικνύουν ως περιοχές συμβάντων ο ετήσιος Ωροσκόπος και το ετήσιο Μεσουράνημα.

Μαντέψτε λοιπόν... Ο Ωροσκόπος «πέφτει» στον 8ο γενέθλιο (αστρικό) οίκο, ενώ το Μεσουράνημα στον 5ο! Με βάση την γενική εικόνα της Ηλιακής επιστροφής, τι πιο δηλωτικό για την τραγική απώλεια του «μωρού του», με τον ίδιο -αλίμονο- ως δράστη...

Κλείνοντας, οφείλω να αναφερθώ στην επίκαιρη θέση των Δεσμών της Σελήνης στο Σκορπιό. Όπως έχω ξαναγράψει, για όσο διάστημα θα παραμείνουν στο ζώδιο, οι Σκορπιοί και οι Ταύροι θα είναι οι θετικοί ή αρνητικοί πρωταγωνιστές στις εξελίξεις, κάτι που επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση του Oscar Pistorius.

*Αναρωτιέστε αν το δικό σας κάρμα "υπόσχεται" φήμη και δόξα; Πατήστε εδώγια να μάθετε!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved