Formula 1-Η τρελή κούρσα του Sebastian Vettel

Στη 19η και τελευταία κούρσα της χρονιάς στο Αμπού Ντάμπι ο Καρκίνος Σεμπάστιαν Φέτελ έγινε ο νεαρότερος
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Στη 19η και τελευταία κούρσα της χρονιάς στο Αμπού Ντάμπι ο Καρκίνος Σεμπάστιαν Φέτελ έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, εκμεταλλευόμενος (κατά τεκμήριο) το γενέθλιο τετράγωνο του Άρη (στον Καρκίνο) με το Δία στον Κριό, μια όψη «προγραμματισμένη» για μεγάλες νίκες και επιδόσεις, σε συνδυασμό με τις πιέσεις που άσκησε ο διελαύνων Κρόνος στον Ήλιο του (με τετράγωνο).

Αν όμως η θέση του Δία είναι το βασικό κλειδί της γρήγορης αναρρίχησης του Γερμανού πιλότου στην κορυφή του αγωνίσματος και ο Κρόνος ο ενεργειακός μοχλός που την έκανε πράξη, φαίνεται ότι η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό ήταν εκείνη που πριμοδότησε τα μάλα το φετινό του θρίαμβο.
Η γενική αίσθηση της «ραγδαίας έλευσης του καινούριου» που αφήνουν οι δύο πλανήτες είχε μια ουσιαστική ανταπόκριση στο γενέθλιο χάρτη του Φέτελ, ενεργοποιώντας άμεσα τον γενέθλιο Ουρανό στον Τοξότη, ο οποίος μάλιστα συνδέεται με την Αφροδίτη (αντίθεση) τη Δήμητρα (σύνοδος) αλλά και το Δία (τρίγωνο). Η διευκολυνόμενη αντίθεση που σχηματίζεται μεταξύ των τεσσάρων πλανητών είναι ...όλα τα λεφτά και η φετινή ενίσχυση της δυναμικής της από τον διελαύνοντα Δία και τον διελαύνοντα Ουρανό (σχηματίζουν ουσιαστικά ένα τ-τετράγωνο) αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας.
Η ίδια σύνοδος (στον Κριό) υπάρχει και στην τρέχουσα Ηλιακή του Επιστροφή, δίνοντας ένα ακόμη μέτρο της «μεγάλης ανατροπής».
Ίσως πολλοί-και ιδιαίτερα πολλές-να ...καλοβλέπουν τον εικοσιτετράχρονο Φέτελ η να τον μακαρίζουν για την τύχη του. Όμως πίσω έχει η αχλάδα το ...τιμόνι.

Αν και η ώρα γέννησης του Σεμπάστιαν Φέτελ δεν είναι γνωστή-κατ’ επέκταση οι όποιες εκτιμήσεις μου δεν είναι σε καμία περίπτωση ασφαλείς-αυτή η επιτυχία δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει και την προσδοκώμενη συνέχεια. Τα στοιχεία που συνηγορούν σε αυτήν την εκδοχή είναι πρώτα απ’ όλα η ίδια η φύση των όψεων του Δία με τον Ουρανό, που δεν προδιαθέτουν σε κανενός είδους συνέχεια η διασφάλιση. Και ο ασταθής χαρακτήρας του Φέτελ ενδέχεται να λειτουργήσει καταλυτικά οδηγώντας τον σε έναν κατήφορο δίχως τελειωμό. Οι γυναίκες και συνολικότερα οι ερωτικές-σεξουαλικές του προτιμήσεις είναι το πρώτο ...ναρκοπέδιο στην καριέρα του. Είμαι ο τελευταίος που θα ηθικολογήσει-και μακάρι το παλικάρι να περάσει φίνα-αλλά η αδυναμία του να διαχειριστεί ισορροπημένα την επιτυχία του είναι πολύ εύκολο να τον παρασύρει σε ακραίες επιλογές που περνούν κατά πολύ τη νοητή γραμμή του «φυσιολογικού» (θυμίζω ότι ένας Ουρανός σε δύσκολες όψεις με την Αφροδίτη και τη Σελήνη είναι πρακτικά ασυμμάζευτος).

Υπάρχουν όμως και άλλα «αγκάθια». Η διευκολυνόμενη αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα με τον Πλούτωνα στο ρόλο του ενεργειακού μεσολαβητή υποδηλώνει διαρκείς επαφές με τη «σκοτεινή πλευρά» η οποία κατά κάποιο τρόπο τον τραβάει απ’ το μανίκι. Ακόμη, η αντίθεση του αστρικού Άρη με τον Ποσειδώνα παραπέμπει σε εξαρτήσεις από το ποτό η άλλες ουσίες, κάτι που μπορεί να δρομολογηθεί είτε στα πλαίσια ενός ...ξεσαλώματος, είτε ύστερα από μια παταγώδη διάψευση των προσδοκιών του. Τα όποια απωθημένα του θα είναι και το κλειδί των δυσκολιών που θα ακολουθήσουν. Με τόσο ενεργό Δία είναι πάρα πολύ εύκολο να καβαλήσει το καλάμι και να αφεθεί πιστεύοντας ότι στη ζωή θα του έρχονται όλα εύκολα. Πρακτικά, μόνον ένας γωνιακός Κρόνος θα μπορούσε να αντιστρέψει το όλο κλίμα. Και το χειρότερο είναι ότι η πλεονεξία και η ανευθυνότητα του θα έχουν βαριές συνέπειες στην εξέλιξη του. Ο γενέθλιος Ήλιος του τετραγωνίζεται ίδιο-συναστριακά με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, οι οποίοι τον περιμένουν ...στη γωνία για να του αποδείξουν πως ότι ανεβαίνει πέφτει και το πόσο εύκολα μπορεί να βρεθεί κανείς από την κορυφή στον πάτο.
Ανεξάρτητα από τους ...πειρασμούς στην προσωπική του ζωή, ένα από τα κλειδιά της μελλοντικής πορείας του είναι η πειθαρχία και η τήρηση των βασικών κανόνων ασφαλείας. Η σαιζόν 2011-12 (από Ιούλιο σε Ιούλιο) είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αφού ο Κρόνος αναλαμβάνει το ...αόρατο τιμόνι στη ζωή του, όντας έτοιμος να τον «τιμωρήσει» για την αυθάδεια και τα όποια παραστρατήματα του. Και λίγο αργότερα θα ακολουθήσει ο Πλούτωνας που θα ...χαιρετήσει τον Ήλιο του από τον Αιγόκερω. Η γκίνια και ο μηδενισμός που «υπόσχονται» οι δύο πλανήτες μπορεί να κτυπήσουν ακόμη και το θεωρούμενο αγωνιστικά ως το δυνατό του σημείο, το τετράγωνο δηλαδή του Άρη με το Δία. Η πληθωρική ενέργεια της όψης θα μπορούσε άνετα να στρώσει το χαλί σε θεαματικά και άκρως επικίνδυνα ατυχήματα με εκρήξεις και ...μπουρλότα.
Πρακτικά είναι στο χέρι του να διαψεύσει κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη και να αξιοποιήσει το πλούσιο ενεργειακό δυναμικό του χάρτη του προς τη σωστή κατεύθυνση. Εφαρμογές που θα μπορούσαν να απορροφήσουν την πλεονάζουσα ενέργεια, δόξα τω θεώ υπάρχουν πολλές αλλά το πιο σημαντικό για τον ίδιο είναι να έχει το μυαλό μέσα στο κεφάλι του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved