Τα μαύρα πρόβατα-Λέοντες

Τρεις …διάσημοι λόγοι, ώστε να μην υπερηφανεύεστε για το ζώδιο σας
Παπασταύρου Λίντα
Τα μαύρα πρόβατα-Λέοντες

από τον Γ. Ριζόπουλο



























Γκούσταβ φον Κρούπ

GustavKrupp

Μέλος της γνωστής... χιλιο-τραγουδισμένης οικογένειας, συμπορεύτηκε με το ναζιστικό καθεστώς, χρησιμοποιώντας 100.000 Εβραίους κρατούμενους σαν κρέας για την πολεμική βιομηχανία του. Οι μισοί-και πλέον-εργάτες πέθαναν από τις κακουχίες. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που παραπέμφθηκε για να δικαστεί στην Νυρεμβέργη, ωστόσο όντας παράλυτος από το 1941, ύστερα από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, δεν ανέβηκε ποτέ στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ανεξάρτητα βέβαια από την μάλλον αναπόφευκτη εμπλοκή του με το Γ΄Ράιχ, είναι σαφές ότι ένας έμπορος όπλων εξ ορισμού διαθέτει ένα «σκοτεινό» αστρολογικό οπλοστάσιο. Και από αυτήν την άποψη το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Ήλιο στο 12ο οίκο είναι ενδεικτικό των δραστηριοτήτων του.

Ο Δίας από την πλευρά του συνέβαλε τόσο στην υποστήριξη που έτυχε από το καθεστώς, όσο και στην «άμβλυνση» της ηθικής του.

Αρχικά η τύχη -δηλαδή ο Κάιζερ- τον έχρισε σύζυγο της Μπέρθα, πλούσιας κληρονόμου της οικογένειας Κρουπ. Ο πατέρας της αυτοκτόνησε το 1906 κι έπρεπε να βρεθεί ένα στιβαρό χέρι για να διευθύνει τις επιχειρήσεις του. Εκείνος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, με αποτέλεσμα την παρασημοφόρηση του από τον Χίτλερ το 1940, για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Γερμανικό έθνος.



krupp

Στην ιδιοσυναστρία ξεχωρίζουν οι «κρυφές» όψεις του Ήλιου με τον τροπικό Ουρανό στον 11ο οίκο (σύνοδος) και τον τροπικό Ποσειδώνα στον 9ο (τετράγωνο). Ουσιαστικά, ο Ήλιος του στον 12ο οίκο συνδεόμενος και με τους τρεις αργούς πλανήτες ανέδειξε την δυναμική τους και επιπλέον ενοποίησε τα περιεχόμενα του 12ου (υγεία-υπόγειες διαδρομές) με αυτά του 11ου (πολιτική) του 10ου (κυριαρχία) και του 9ου οίκου (νόμος).

Ειδικά η ενεργοποίηση του τετραγώνου Ουρανού-Ποσειδώνα ήταν αυτή που ενέπλεξε τον Κρουπ σε μια άκρως εθνική όσο και ρατσιστική υπόθεση.

Όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα, καταλυτική ήταν η σύμπτωση του αστρικού Άρη με την αντίθεση Δία-Κρόνου.

Πάμελα Σμαρτ

pamela_smart_copy

Σμαρτ σημαίνει βέβαια έξυπνη αλλά στην περίπτωση της τα πράγματα δεν ήρθαν όπως ακριβώς τα είχε σχεδιάσει. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ως ηθική αυτουργός για τη δολοφονία του συζύγου της. Η περίπτωση της αποτελεί ένα καλό παράδειγμα της δυσαρμονικής εμπλοκής του Σκορπιού στις Λεοντικές υποθέσεις. Αφού αποπλάνησε έναν 15χρονο μαθητή του γυμνασίου, που εργαζόταν, τον έπεισε να σκοτώσει τον άνδρα της με σκοπό βέβαια να εισπράξει την ασφάλεια ζωής των 140.000 δολαρίων. Στο ωροσκόπιο της το στέλιουμ στο Λέοντα και το 2ο οίκο, τετραγωνίζεται με τον Άρη και τον Ποσειδώνα στο Σκορπιό και τον 5ο οίκο. Η δύναμη του σεξ στην υπηρεσία του πλουτισμού... Το κίνητρο και η μεθόδευση περιγράφονται με ακρίβεια σε αυτόν τον πλανητικό σχηματισμό, που πυροδοτήθηκε το 1990 από τις κατάλληλες διελεύσεις: Ο Δίας στον 1ο οίκο, ο Ουρανός στον 7ο και ο Πλούτωνας στον 5ο, πάνω στο γενέθλιο τετράγωνο Άρη-Δία.

Φυσικά, οι γενέθλιες αντιθέσεις του Ουρανού και του Πλούτωνα με το Ιχθυακό Μεσουράνημα της, συνέβαλαν άμεσα στο να κερδίσει μια «μαύρη» διασημότητα και να κάνει σπίτι της αντί για τις Μπαχάμες, τη φυλακή.

Ανάλογη ήταν και η συμβολή του Νότιου Δεσμού στον Σκορπιό που «έβγαλε» στην επιφάνεια τις σκοτεινές τάσεις του ζωδίου.


smart


Τα στοιχεία από τον «απλό» γενέθλιο χάρτη της είναι αρκετά ενδεικτικά και ίσως αρκούν για να αιτιολογήσουν τις επιλογές της. Με τα κριτήρια της ψυχολογικής αστρολογίας φαίνεται ότι διαχειρίστηκε «ανάποδα» το δίπολο Δία-Κρόνου. Η ανασφάλεια της την ώθησε να αναζητήσει έναν εύκολο δρόμο πλουτισμού, με αποτέλεσμα ο Κρόνος να λειτουργήσει ως τιμωρός.

Στην ίδιοσυναστρία πάντως, ξεχωρίζουν οι σύνοδοι του Ουρανού και του Πλούτωνα με τον Ήλιο και την Δήμητρα, όπως και η αντίθεση του αστρικού Κρόνου με τη σύνοδο των δύο αργών πλανητών στην Παρθένο.

Κάριλ Αν Φουγκέϊτ

Caril_Ann_Fugate

Για μια ακόμη φορά ο Δίας (σύνοδο με Ήλιο-Πλούτωνα και μάλιστα στο 10ο οίκο) βρίσκεται ανακατεμένος με θλιβερές ιστορίες. Σε ηλικία μόλις 15 χρόνων δολοφόνησαν με το φίλο της, πρώτα τους γονείς της-γιατί δεν ενέκριναν τη σχέση τους-, τη θετή αδερφή της η οποία ήταν μωρό και ύστερα, μεθυσμένοι από τη θέα του αίματος, ακόμη 10 αθώους πολίτες.

Ο γενέθλιος χάρτης της είναι βέβαια πολύ έντονος (Άρης στον 7ο οίκο και Ουρανός στον 8ο) αλλά τέτοια περιστατικά χρειάζονται πολύ ειδικές συνθήκες για να συμβούν. Η «απελευθερωτική» συμβολή του Δία ήταν προφανής την ημέρα των φονικών (21/7/1958, ακριβώς πάνω στον ωροσκόπο της).



fugate

Στην ίδιοσυναστρία μεταξύ του αστρικού και του τροπικού γενέθλιου χάρτη, καταδεικνύεται πως ο Άρης ήταν το κλειδί του δολοφονικού ξεσπάσματος της Κάριλ.

Όντας σε μια έτσι κι αλλιώς κρίσιμη θέση (σε τετράγωνο με τον άξονα των Δεσμών της Σελήνης) υπέκυψε κάτω από το βάρος της συνόδου του με τον αστρικό Ουρανό (η όψη συνδέει τα περιεχόμενα του 8ου με εκείνα του 7ου οίκου) και του τετραγώνου του (ως αστρικού) με την Σελήνη. Η Κάριλ καταδικάστηκε σε ισόβια, αποφυλακίστηκε όμως το 1976, ύστερα από 17 χρόνια με την υγεία και την ψυχολογία της κλονισμένη.


























©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved