Πέτρος Γαϊτάνος: Σαν μονομάχος στην αρένα

Γιατί τελικά, κάθε δημόσιο πρόσωπο χρίζεται -θέλει δε θέλει- ο «καλός» ή ο «κακός» μονομάχος, διαιωνίζοντας παράλληλα την αδράνεια του πλήθους απέναντι στα πραγματικά του προβλήματα. Κι όσο ο όχλος θα αλαλάζει υπέρ ή κατά, ο κάθε «Καίσαρ» θα μπορεί να χαμογελά ικανοποιημένος για την χειραγώγηση του.

Πέτρος Γαϊτάνος: Σαν μονομάχος στην αρένα

Ένας ακόμη Σκορπιός, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής, ακολουθώντας πιστά το «ριζικό» που χαράζει για τους εκπροσώπους του ζωδίου η παρουσία του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Και που να αρχίσουν και οι εκλείψεις...

Τον Πέτρο Γαϊτάνο, μέχρι πρόσφατα τον ξέραμε κυρίως από τους θρησκευτικούς ύμνους που ερμηνεύει. Όμως η δήλωση του, πως του αρέσει ο «τσαμπουκάς» της Χρυσής Αυγής, τον έβαλε στο «πλάνο» με ένα αλλιώτικο τρόπο, αφού έγινε αφορμή κι αιτία να ξεσπάσει ένας λυσσαλέος πόλεμος στο διαδίκτυο και όχι μόνο.

Και βέβαια, ύστερα από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο καλλιτέχνης εκεί που ήταν μάλλον στο περιθώριο της δημοσιότητας, έγινε αποδέκτης πολλών like και dislike, που αποτυπώθηκαν και στο Love and Hate, την διαδικτυακή δημοσκόπηση του gossip-tv.gr για τα πρόσωπα της εγχώριας showbiz.

Από μια αστρολογική σκοπιά, η άποψη που εξέφρασε είναι αρκετά αντιπροσωπευτική του στρεσαρισμένου γενέθλιου Άρη του στον Αιγόκερω, ο οποίος μάλιστα αυτήν την περίοδο δέχεται την επιρροή του Ουρανού και του Πλούτωνα, που σχηματίζουν πάνω του το τετράγωνο τους.

Σε τετράγωνο με τον Κρόνο στον Κριό δυσκολεύεται να βγάλει ο ίδιος τον «τσαμπουκά» για τον οποίο είναι... πλασμένος!

Κι έτσι αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο ίδιος, στην προκειμένη περίπτωση να κοντράρει στα ίσα όσα θεωρεί ως κακώς κείμενα, το «γουστάρει» όταν βλέπει να συμβαίνει γύρω του με άλλους πρωταγωνιστές. Κι αφού δεν μπορεί να κατέβει ο ίδιος στην «αρένα», διάλεξε λοιπόν τον «μονομάχο» του.

Σίγουρα αυτή η όψη δημιουργεί απωθημένα και σε αρκετές περιπτώσεις ο φορέας της δυσκολεύεται να «ζυγίσει» σωστά συνθήκες και καταστάσεις. Ανθρώπινο και πλήρως κατανοητό, δεν είναι διόλου χειρότερο από αυτό που εκφράζουν με κάθε ευκαιρία -και μάλιστα ανώνυμα- οι απανταχού θερμοκέφαλοι συμπλεγματικοί της κοινωνίας μας, που κι αυτοί «ποντάρουν» στους δικούς τους «μονομάχους».

Τη σκυτάλη των δηλώσεων παρέλαβε ο Σταμάτης Κραουνάκης, λέγοντας διάφορα για... παγκάρια, για να ακούσει κι αυτός τα «γαλλικά» του από τους... αντιφρονούντες!

Πέρα από την μειοψηφία των ευπρεπών ή εύλογων σχολίων, το τι «κατινιές» και προσβλητικά σχόλια έγιναν για αμφότερους, δεν περιγράφεται...

Σαν τον παλιό καλό καιρό, όπου οι γειτόνισσες σχολίαζαν τα τεκταινόμενα καθισμένες στους αυλόγυρους, οι απανταχού σχολιαστές ανέλαβαν να «θάψουν» ή να εκθειάσουν αμφότερους, καθήμενοι πλέον στο pc τους. Πέρασαν τα χρόνια βλέπετε και η παλιά γειτονιά μας έγινε web neighbourhood., η μάλλον web αρένα.

Τα απωθημένα του βγάζει ο κάθε πικραμένος, συμμετέχοντας στο πλήρως ανακαινισμένο show «Άρτος και Θεάματα» της Ρωμαϊκής περιόδου.

Όπως οι θεατές στη Ρωμαϊκή αρένα, αρέσκονταν να βλέπουν φονικά, τρέφοντας τα άγρια ένστικτα τους, έτσι και οι σύγχρονοι «θεατές» του διαδικτύου, γιουχάρουν, βρίζουν και παροτρύνουν τον φανταστικό τους «Καίσαρα» να στρέψει τον αντίχειρα του προς τα κάτω, καταδικάζοντας τον εκάστοτε ηττημένο μονομάχο. Τον Γαϊτάνο και τον κάθε Γαϊτάνο που προσωποποιεί τους δικούς τους ανεκπλήρωτους πόθους ή τους δικούς τους εφιάλτες.

Γιατί τελικά, κάθε δημόσιο πρόσωπο χρίζεται -θέλει δε θέλει- ο «καλός» ή ο «κακός» μονομάχος, διαιωνίζοντας παράλληλα την αδράνεια του πλήθους απέναντι στα πραγματικά του προβλήματα. Κι όσο ο όχλος θα αλαλάζει υπέρ ή κατά, ο κάθε «Καίσαρ» θα μπορεί να χαμογελά ικανοποιημένος για την χειραγώγηση του.

Το θέμα της βίας είναι μεγάλο και σοβαρό. Ουσιαστικά η βία είναι το έσχατο όπλο των ισχυρών που δεν μπορούν να κερδίσουν το σεβασμό των υπολοίπων αλλά και των αδύναμων που δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν στις όποιες αδικίες γίνονται σε βάρος τους. Κοινωνικά, η αντιμετώπιση της βίας θεσμοθετείται μέσα από νόμους που φτιάχνουν οι ισχυροί και είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους, αναπαράγοντας τις ανισότητες που τους ευνοούν. Κι όσο συμβαίνει αυτό, καλά είναι τα ευχολόγια αλλά η βία θα κυβερνά.

Είναι όμως και προϊόν μιας ακατέργαστης ψυχοσύνθεσης κι εδώ είναι που η Αστρολογία δίνει και πάλι τα φώτα της.

Από την θέση και τις όψεις του γενέθλιου Άρη, μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για το είδος της βίας που φωλιάζει μέσα μας και μπορεί να ξεσπάσει στην δύσκολη στιγμή. Κι ας μην πει κάποιος πως «εγώ είμαι πολιτισμένος», αφού υπάρχουν πάντα και οι προβολές. Ότι έχουμε μέσα μας δηλαδή πρόχειρα «κουκουλωμένο», το βρίσκουμε μπροστά μας από τους άλλους. Και η εξωτερική βία έρχεται να μας θυμίσει πως έχουμε ακόμη ανοικτούς λογαριασμούς με την «σκοτεινή» μας πλευρά.

Το θέμα είναι ακολουθώντας την κατάλληλη αγωγή μέσα από εφαρμογές που ξεμπλοκάρουν την ενέργεια, να μπορέσουμε τελικά να μετατρέψουμε αυτήν την «σκοτεινή» πλευρά μας σε ξέφωτο δημιουργίας.

Ο άνθρωπος είναι ακόμη «ένα άρρωστο ζώο», όπως είχε πει ο Γιουγκ και μέχρι να θεραπευτεί θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την πλανητική ενέργεια σαν να ζει στη ζούγκλα.

Η θεραπεία όμως αρχίζει από τον εαυτό μας κι όχι από τους άλλους...

*Αναρωτιέστε αν το δικό σας κάρμα "υπόσχεται" φήμη και δόξα; Πατήστε εδώ για να μάθετε!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved