Τάσος Θεοφίλου: Αντικρίζοντας τον Κρόνο του

Από την σελίδα του Τάσου Θεοφίλου στο Facebook (Tassios Thita) μπορεί κανείς να συμπεράνει πως σίγουρα οι απόψεις του δεν είναι διόλου συμβατές με αυτές της πλειοψηφίας

Τάσος Θεοφίλου: Αντικρίζοντας τον Κρόνο του

Να λοιπόν που χάρις στις καινοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα πρακτικές της Αντιτρομοκρατικής, να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του συλληφθέντα, έχουμε στην διάθεση μας την ημερομηνία γέννησης του Τάσου Θεοφίλου που κατηγορείται για τη συμμετοχή του στην ληστεία της Alpha Bank στην Πάρο και την δολοφονία του 53χρονου αυτοκινητιστή Ιωάννη Μίχα.

Το αν είναι τελικά ένοχος για όλα όσα του καταλογίζονται, θα φανεί από τις ανακρίσεις, το βέβαιο ωστόσο είναι πως με το άκουσμα της λέξης «29χρονος» το μυαλό του καθένα που ασχολείται με την Αστρολογία, πηγαίνει στον Κρόνο.

Είναι γνωστό πως σε αυτόν οφείλεται η λεγόμενη «κρίση των 30», αφού σε αυτήν την ηλικία επιστρέφει στην γενέθλια θέση του, ορίζοντας το τέλος ενός κύκλου και κρίνοντας τα πεπραγμένα του ατόμου. Στις πλείστες περιπτώσεις βέβαια αυτή η κρίση του κοσμικού «δικαστή» έχει και πολλά γόνιμα στοιχεία αλλά για τον Θεοφίλου η «ετυμηγορία» μπορεί να είναι αρκούντως αυστηρή.

Ο Θεοφίλου (γεν 17/12/1982), που έχει τον Κρόνο του στην 1η μοίρα του Σκορπιού, είναι Τοξότης κάτι που μου δίνει την αφορμή για ένα πρώτο σχόλιο.

Παλαιότερα, εξετάζοντας τα στοιχεία παρανόμων που έδρασαν στις ΗΠΑ, διαπίστωσα ότι στατιστικά το ζώδιο του Τοξότη μαζί με αυτό των Διδύμων είχε σχετικά μεγαλύτερη συχνότητα συμμετοχής σε παραβατικές πράξεις. Η αρχική μου σκέψη ήταν πως αυτό ενδεχομένως είχε να κάνει με τις ίδιες τις ΗΠΑ και μόνον, ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου τα στοιχεία με οδήγησαν στο να διαμορφώσω μια διαφορετική άποψη.

Φαίνεται λοιπόν πως η γενική σχέση του ζωδίου με μια προσωπική ηθική, βασισμένη μάλιστα σε ένα θεωρητικό υπόβαθρο, αλλά και η σχέση του με το αίσθημα της -καλώς ή κακώς εννοούμενης- ελευθερίας είναι εκείνα τα στοιχεία που πριμοδοτούν μια παραβατική συμπεριφορά, ιδιαίτερα όταν ένας Τοξότης κινείται στα γνωστά πλαίσια του «εγώ τα ξέρω όλα».

Φυσικά δεν φτάνουν μόνον οι καινές αξίες για να περάσει κάποιος την κόκκινη γραμμή ανάμεσα στην θεωρία μιας ζωής που διέπεται από έναν ιδιαίτερο ηθικό κώδικα και μια ποινικά κολάσιμη πράξη.

Ούτε μια ακραία -για τον κοινό νου- αντίληψη των πραγμάτων αρκεί για να καταδικαστεί κανείς. Από την σελίδα του Τάσου Θεοφίλου στο Facebook (Tassios Thita) μπορεί κανείς να συμπεράνει πως σίγουρα οι απόψεις του δεν είναι διόλου συμβατές με αυτές της πλειοψηφίας.

Το αν όμως η «περιθωριακή» τοποθέτηση του έχει και «ουρά», που φτάνει μέχρι την τρομοκρατία, είναι ένα άλλο ζήτημα.

Το επόμενο στοιχείο έχει να κάνει πάλι με τον Τοξότη αλλά αυτήν την φορά με την θέση του Ουρανού στο ζώδιο. Ο πλανήτης που αρέσκεται περισσότερο από όλους τους άλλους να εισηγείται μια «νέα ηθική» ή -το συνηθέστερο- να αμφισβητεί την ήδη υπάρχουσα, βρίσκει στον Τοξότη το κατάλληλο περιβάλλον, που τρέφει αυτήν την τάση του.

Και εξετάζοντας γενικότερα την γενιά των παιδιών που γεννήθηκαν την περίοδο 1981-88, όταν δηλαδή ο Ουρανός ήταν στον Τοξότη, η αίσθηση που αποκομίζω είναι ότι πέρα από τα γενικά αστρολογικά ευχολόγια περί μιας «άλλης» γνώσης ή «φώτισης», ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της γενιάς έχει «θέμα» με τις αξίες του και έχει υιοθετήσει ακραίες απόψεις, είτε προς τη μια, είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Ως προς την προσωπική και κοινωνική ηθική, το «μότο» του Ουρανού στον Τοξότη είναι «τα άκρα φωτίζουν». Και αφού οι αξίες που παραλαμβάνει είναι για τον ίδιο εξ ορισμού παρωχημένες ή «χλιαρές», αρχίζει να «ψάχνεται» όντας ιδιαίτερα ανοικτός σε κάθε τι που θα επισπεύσει την κατά τον ίδιο «σωτηρία» του κόσμου ή απλά θα προκαλέσει το κοινό αίσθημα.

Και ως παραδείγματα δεν θα χρησιμοποιήσω τόσο αμιγώς πολιτικές φιγούρες, όπως τον Κ Μαρξ ή τον Χ Χίμλερ, που σίγουρα ήταν ειδικές περιπτώσεις αλλά πρόσωπα της ...show biz!

Είναι γνωστό πως ο αγαπημένος δημιουργός όλων των παιδιών, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ έχοντας μια σύνοδο Ήλιου-Ουρανού στον Τοξότη, υπήρξε ακραιφνής αντικομουνιστής και ενεργός υπερασπιστής των «εκκαθαρίσεων» του γερουσιαστή Μακάρθι στις ΗΠΑ την δεκαετία του 50.

Επίσης, γνωστές είναι και οι «παραξενιές» του ιδιοφυούς κατά τα άλλα Σαλβαντόρ Νταλί, ο οποίος σε πείσμα της κυρίαρχης «αριστερής» τάσης στους κόλπους των σουρεαλιστών, υπήρξε οπαδός του φασιστικού Φρανκικού καθεστώτος.

Και ερχόμενοι στο σήμερα, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών, η Μπρίτνεϊ Σπήαρς και η «δική μας» Τζούλια Αλεξανδράτου -και οι δύο Τοξοτίνες με Ουρανό στον Τοξότη- έχουν δώσει σαφή δείγματα της προδιάθεσης τους να σκανδαλίζουν με τις επιλογές και την συμπεριφορά τους. Παράλληλα όμως και ως ...είθισται ο Ουρανός στον Τοξότη μπορεί να αναδεικνύει και πολύ συντηρητικές πλευρές, όταν βρίσκει απέναντι του μια «ελευθεριότητα», ακόμη και στον «καθρέφτη» των ίδιων των «άτακτων».

Η δραστική επιστράτευση, αίφνης, των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών, έρχεται ως αντίβαρο στις «τρέλες» που ο ίδιος ο Ουρανός σιγοντάρει.

Έτσι λοιπόν και μια μερίδα από τα «παιδιά των 80s», συνεπαρμένη από τις αντιφάσεις και το ανικανοποίητο του Ουρανού, τραμπαλίζεται ανάμεσα στα δύο άκρα, με ...αξιοζήλευτο φανατισμό.

Όσον αφορά τώρα τον Τάσο Θεοφίλου, «παιδί καλής οικογενείας» και με σπουδές στην Θεολογία, η τρίτη αστρολογική παράμετρος που συνδέεται με το αιρετικό πνεύμα του είναι κι αυτή στο μεταίχμιο συλλογικού-προσωπικού. Και αναφέρομαι στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης που προηγήθηκε της γέννησης του, ένα ωροσκόπιο που σύμφωνα με αρκετές ενδείξεις μπορεί να δίνει ένα διαφωτιστικό στίγμα για όσες και όσους γεννιούνται στον μήνα της επιρροής της.

theofilou_new_moon

Τα στοιχεία που -όλα μαζί- συνηγορούν σε επιλογές που παραβιάζουν τις «κόκκινες γραμμές» είναι:

1) Ο Άρης στον Υδροχόο και τον 12ο οίκο, που μπορεί να κατευθύνει σε παρασκηνιακές ενέργειες με ιδεολογικά ερείσματα αλλά και την συμμετοχή σε μια κρυφή ομάδα με υπονομευτική δράση.

2) Η σύνοδος του Ουρανού με το Μεσουράνημα, μια όψη που αναδεικνύει το ριζοσπαστικό πνεύμα του πλανήτη, καθιστώντας τις αιρετικές τάσεις του main stream στην προσωπικότητα του ατόμου, που μπαίνει κάτω από την «ομπρέλα» του.

3) Ο Δίας στον Σκορπιό, ο οποίος γενικότερα είναι ανοικτός στην ανάδειξη των πιο «σκοτεινών» σημείων μιας προσωπικότητας και συμβάλλει περισσότερο από κάθε άλλο Δία σε άνομες πράξεις.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος Δίας που βρίσκεται στον 9ο οίκο, σχηματίζοντας μια «κρυφή» σύνοδο με τον αστρικό Ήλιο, αφήνει ανοικτό το «παράθυρο» για μια ευνοϊκή νομική εξέλιξη.

4) Η σύνοδος των Φώτων με τον Ποσειδώνα, ο οποίος είναι «παντός καιρού», μπορεί δηλαδή να λειτουργήσει ως βαλβίδα διαφυγής της «σκοτεινής» ενέργειας αλλά και να εξιδανικεύσει την μεγαλύτερη εγκληματική πράξη. Συχνά το άτομο που δρα κάτω από την επιρροή της αλλά έξω από το πνευματικό της περιεχόμενο, θεωρεί ότι είναι ένα είδος «θεόσταλτου» αγγελιαφόρου, επιφορτισμένου με το καθήκον να εξαλείψει το «κακό» από τον κόσμο, με κάθε μέσον.

Εδώ «εδρεύουν» οι θεολογικές σπουδές του Τάσου Θεοφίλου αλλά όπως φαίνεται όχι μόνον αυτές. Επιπλέον, η όψη αφήνει μια «θολούρα» για το αν και ποιοί κρύβονται πίσω του, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας απόδρασης, με τον ίδιο να ζει για μια μεγάλη περίοδο ως φυγάς με άλλη ταυτότητα.

5) Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα στον 8ο οίκο, μια αρκετά «βαριά» ως προς τον ψυχισμό όψη, η οποία λειτουργώντας ως αντίβαρο στην «αυτονόμηση» του Ουρανού και του Άρη, πρακτικά τους «εξαγριώνει» περισσότερο. Το άτομο νοιώθοντας ένοχο και υπεύθυνο σε σχέση με τις «σωστές» αξίες που δεν κυριαρχούν, αναλαμβάνει το ίδιο δράση ώστε να επιβληθούν.

Το σημαντικό εδώ βέβαια, ως προς την πιθανότητα ανάληψης μιας ακραίας δράσης, είναι πως ο Άρης σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό και τετράγωνα με τον Κρόνο, τον αστρικό Δία αλλά και τον Πλούτωνα (τον «συμπαρασύρει» ο Κρόνος).

Οι ίδιες ζωδιακές θέσεις και όψεις υπάρχουν και στον «κανονικό» γενέθλιο χάρτη του Τάσου Θεοφίλου (μόνον η Σελήνη έχει αλλάξει ζώδιο, περνώντας στον Αιγόκερω) και παρότι δεν είναι γνωστή η ώρα της γέννησης του, κατ' επέκταση και η προσωπική οικοθεσία του, μπορούν να βοηθήσουν στην αποκρυπτογράφηση του ψυχισμού του.

Το κατά πόσον ο ίδιος έγινε κοινωνός του «συλλογικού» κοσμικού πλαισίου μέσα στο οποίο γεννήθηκε, μέλλει να αποδειχθεί. Ίσως η πιο κρίσιμη αστρολογική λεπτομέρεια στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης είναι η θέση και οι όψεις του Άρη, που μπροστά σε ένα πιεστικό αδιέξοδο μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε ένα «απονενοημένο διάβημα».

Όσον αφορά την ληστεία της Πάρου (10/8/2012, στις 8:20 πμ), η οποία έγινε με σύνοδο Άρη-Κρόνου και τον αστρικό Ερμή σε τ-τετράγωνο με Ουρανό και Πλούτωνα, η αστρολογική της αφετηρία ήταν η Νέα Σελήνη του Ιουλίου, αυτή θυμίζω η χαρακτηρισμένη από το σχήμα Άρη, Ουρανού, Πλούτωνα, άμεσα ενδεικτικό ανάλογων περιστατικών βίας.

Πέρα από την επιβεβαίωση του ότι η επιρροή μιας Νέας Σελήνης «απλώνεται» σε όλη τη διάρκεια του κύκλου της (29 ημέρες περίπου) έχει αξία να δούμε τι ακριβώς «έδειξε» σαν κοσμικό ρολόι την ώρα του σχηματισμού της.

Για τις γεωγραφικές συντεταγμένες της Νάουσας, ο Ωροσκόπος της ήταν στον Υδροχόο, κοντά στον Άρη του Τάσου Θεοφίλου αλλά το Μεσουράνημα της ακριβώς πάνω στην γενέθλια σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα του φερόμενου ως δράστη!

Κλείνοντας και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, οφείλω να επισημάνω πως ο τρόπος λειτουργίας τόσο του Ουρανού στον Τοξότη, όσο και των υπόλοιπων αστρολογικών παραμέτρων που εξετάστηκαν σε αυτήν την μελέτη, σε καμία περίπτωση δεν είναι μονόδρομος.

Κατά τη γνώμη μου η ιδανικότερη εφαρμογή τους θα ήταν σε ένα επιστημονικό αντικείμενο, όπως κι αν έχει όμως ο καθένας που βρίσκεται σε ανάλογη θέση, να έχει δηλαδή να διαχειριστεί τις ίδιες περίπου ενέργειες, μπορεί όντως να ξεχωρίσει ως εισηγητής δημιουργικών εφαρμογών και όχι ως φανατικός «ακτιβιστής».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved