Νίκος Νικολόπουλος - Ήλθον, είδον και απήλθον

Γιατί ή στραβός είν' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...

Νίκος Νικολόπουλος - Ήλθον, είδον και απήλθον

Λίγο μετά την ψήφο εμπιστοσύνης για τη νέα κυβέρνηση, ο υφυπουργός εργασίας Νίκος Νικολόπουλος αντί για συγχαρητήρια χειραψία, παρέδωσε στον κ. Σαμαρά έναν φάκελο με την παραίτησή του.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ο λόγος της παραίτησης είναι η διαφωνία του με την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, και συγκεκριμένα με όρους στα εργασιακά, τα οποία θα έπρεπε να έχουν τεθεί εξ' αρχής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Βασικά, ο κ. Νικολόπουλος διακρίνει τα κενά της κυβέρνησης που σχετίζονται με την επαναδιαπραγμάτευση, η οποία μοιάζει να έχει κλειστεί ερμητικά στο συρτάρι με τις εκκρεμότητες, ενώ συνέθετε την βασική προεκλογική προτεραιότητα.

Προφανώς ο πρώην υφυπουργός γνωρίζει και άλλα, που εμείς οι κοινοί θνητοί απλά υποψιαζόμαστε ή εικάζουμε.

Η εκδοχή που συζητείται πως ήθελε επιπλέον αρμοδιότητες οι οποίες δεν του δόθηκαν, μπορεί να αληθεύει μπορεί και όχι, ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε με τη στάση του πως δεν μπορεί να αρμενίζει στραβά, σε έναν ήδη στραβό γιαλό.

Οι ευθύνες στην παρούσα φάση βαραίνουν πολύ και σαν Ιχθύς που είναι, διαισθάνεται καλύτερα τη διαφορά της προδοσίας από την επιτηδευμένη παραίτηση.

Η αντίθεση Ήλιου – Πλούτωνα σε συνδυασμό με τον Άρη στον Αιγόκερω, δεν αφήνει αμφιβολία πως η εξουσία πρωταγωνιστεί στις φιλοδοξίες του.

Παράλληλα όμως, τα τρίγωνα Ήλιου – Δία και Ήλιου – Ποσειδώνα τον κάνουν να υπηρετεί τις ιδέες του με αρκετή ακεραιότητα και ιδεαλισμό, με τον Ποσειδώνα να κυβερνά το ζώδιό του.

Η ακριβής σύνοδος του διελευστικού Ποσειδώνα με τον γενέθλιο Ήλιο του και το τρίγωνο με τους γενέθλιους Δία και Ποσειδώνα του, βοήθησαν στο να αποφύγει την προσωπική παγίδα με περίτεχνο τρόπο, ώστε να μην διαψευστεί αργότερα.

Άλλωστε η Αφροδίτη στον Υδροχόο σε Ταυ – τετράγωνο με Δία, Ουρανό και Ποσειδώνα, μπορεί να οραματίζεται τις αλλαγές, καθώς και την καταλληλότητα της στιγμής που θα τις πραγματοποιήσει.

Πέραν όμως και αυτού του συμβάντος που συνθέτει μια συγκεκριμένη εικόνα, η κρισιμότητα της κατάστασης παραμένει μεγάλη. Η αντικατάσταση του κ. Νικολόπουλου έχει γίνει ήδη, συνοδευμένη από κυβερνητικά σχόλια του τύπου «Τελικά δεν είναι όλοι για τα δύσκολα».

Μήπως όμως τα «δύσκολα» είναι απλά μια εύκολη συγκάλυψη, εκείνων που θα έπρεπε να έχουν ήδη ξεγυμνωθεί;

Νίκος Νικολόπουλος 21/2/1958 Πάτρα

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved