Λάκης Παπαδόπουλος – 30 χρόνια με σηκωμένα ψηλά τα ρεβέρ

Υπάρχουν ευτυχώς στην χώρα μας πολλοί συνθέτες και ερμηνευτές, που αγγίζουν με τις δημιουργίες τους την καρδιά και το νου.

Λάκης Παπαδόπουλος – 30 χρόνια με σηκωμένα ψηλά τα ρεβέρ

Είναι μια όμορφη διέξοδος να γιορτάζουμε την προσφορά τους, συνεπαρμένοι από τους ήχους των τραγουδιών, ειδικά κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.

Κάπως έτσι ένιωσαν οι περίπου 8.000 ακροατές της συναυλίας του Λάκη Παπαδόπουλου στο χώρο της Τεχνόπολις.

30 χρόνια δημιουργίας γιόρτασε ο Λάκης Παπαδόπουλος μαζί με πολλούς άλλους καλλιτέχνες, που έχουν ερμηνεύσει κατά καιρούς τα τραγούδια του.

Αρλέτα, Γιάννης Γιοκαρίνης, Χρήστος Δάντης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελένη Δήμου, Γιώργος Δημητριάδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Μηλιώκας, Μανώλης Μητσιάς, Μπλε, Σάκης Μπουλάς, Γιώτα Νεγκα, Onirama, Δημήτρης Πουλικάκος και Μπάμπης Στόκας πλαισίωσαν την 4ωρη συναυλία την οποία παρακολούθησε μεταξύ άλλων και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Στης νύχτας τα ηχεία» λοιπόν ακούστηκαν αξέχαστες μελωδίες όπως το Τσάι γιασεμιού, Τσίχλα δίχως ζάχαρη, Το παλιό μου παλτό, Γυριστρούλα, Κατά βάθος αλεπού, Λάμπες αλογόνου και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή του «Για να σε εκδικηθώ» που είχε ερμηνεύσει μαζί με τον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο.

Από την δεκαετία του 60' με τους Dragons έως τη χρυσή δεκαετία του 80', έφτασε μέχρι σήμερα να δημιουργεί, με την αφοπλιστική εναλλαγή διαθέσεων του Τοξότη σε σύνοδο με Ερμή. Από τον «Κουρσάρο» και την μοτοσικλέτα του στην γάτα «Σερενάτα» και από την «Μπαλάντα της φυλακής» στο «Γοριλάκι».

Τραγούδια σατυρικά, αυτοσαρκαστικά, απύθμενα ερωτικά, αλληγορικά, χαριτωμένα, βαθυστόχαστα και νοσταλγικά.

lakis

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό σε τετράγωνο με Πλούτωνα δεν θα μπορούσε να μην αφήσει το έντονο αποτύπωμά της σε αυτά, καθώς επίσης το τετράγωνο Ερμή – Κρόνου και τα εξάγωνα του Ποσειδώνα με Ήλιο και Ερμή.

Πάθος, στοχασμός και έμπνευση, συνυπάρχουν στον μπαξέ του Λάκη Παπαδόπουλου, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα μουσικά μοτίβα, πρωτοτυπεί διαρκώς και επιβάλλεται με την χαρακτηριστική βραχνή φωνή του.

Άλλωστε ένας Τοξότης με σύνοδο Άρη - Δία στον Αιγόκερω, δεν φιλοδοξεί απλά να ταξιδέψει τις δημιουργίες του, αλλά να φανεί τόσο γενναιόδωρος με τους άλλους, ώστε να ταξιδέψει ο ίδιος μέσα από αυτούς, όπως και έγινε.

«Δικαίωμα στο όνειρο» όπως λέει και το υπέροχο τραγούδι του, έχουμε όλοι. Καλή του συνέχεια.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved