Μανώλης Ρασούλης-Εγώ του Χάρου θα του κάτσω στο λαιμό

Ζυγός με extra plus Ποσειδώνα, σφράγισε με την παρουσία του
Παπασταύρου Λίντα
Μανώλης Ρασούλης-Εγώ του Χάρου θα του κάτσω στο λαιμό

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Τίποτα να μη μου δίνουν‍



εγώ δίνομαι



κι όταν όλοι με προδίνουν



δεν προδίνομαι



Κι ας έχω κάνει φίλο τον χαμό



εγώ του Χάρου θα του κάτσω στο λαιμό

Η Ελλάδα έχασε ένα από τα καλύτερα παιδιά της. Ο Μανώλης Ρασούλης έφυγε μόνος και ανένταχτος «ντέβα παρινίτο» (ερωτευμένος με τη θεϊκότητα) όπως αποτυπώθηκε στο όνομα που του έδωσε ο Osho.

Ζυγός με extra plus Ποσειδώνα, σφράγισε με την παρουσία του τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική σκηνή. Στιχουργός, συγγραφέας, συνθέτης, δημοσιογράφος αλλά και αναζητητής της αλήθειας σε Δύση και Ανατολή, αξιοποίησε όσο ...δεν πήγαινε άλλο την τριπλή σύνοδο Ήλιου-Ποσειδώνα-Δία σε τετράγωνο μάλιστα με τον Άρη στον Καρκίνο και την Σελήνη, η οποία πιθανότατα βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο.

Ο ρηξικέλευθος δρόμος που χάραξε οφείλεται τόσο στον ενεργό Άρη όσο και σε έναν επίσης ενεργό Ουρανό (στους Διδύμους), ο οποίος κάνει μια κρυφή σύνοδο με τον αστρικό Άρη -ενδεχομένως και με την αστρική Σελήνη- και βέβαια ένα τετράγωνο με τον αστρικό Δία.

Γεννημένος ώριμος (ο Νότιος Δεσμός στον Αιγόκερω) «δούλεψε» ουσιαστικά και τα τέσσερα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, συνθέτοντας την παράδοση και το συλλογικό πνεύμα (άξονας Καρκίνου-Αιγόκερω) με την πρωτότυπη δημιουργία και την σύνθεση των πολιτισμών (άξονας Κριού-Ζυγού).


rassoulis

Πληρώνοντας το τίμημα της ελεύθερης σκέψης του και το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα κακολογήθηκε ως αρχηγός της 17Ν, και ως εισηγητής ξενόφερτης κουλτούρας που απειλεί τα χρηστά ήθη, την αλήθεια του όμως μπορεί να την αφουγκραστεί κανείς στους στίχους, τις μελωδίες του και σε βιβλία όπως «Κνωσσόντας την αλήθεια», «Οι Εβραίοι-Έλληνες Κρήτες», «Κβο βάντις στάτους κβο» ή στο περίφημο «Αυγό» ένα περιοδικό με καθαρή και ευθεία γραφή, όπως ήταν και ο λόγος του.

Από το επίσημο site του Μανώλη Ρασούλη:

«Την ώρα που ο εισαγγελέας Τσεβάς ήταν έτοιμος να με συλλάβει, και η εφημερίδα του Ισραηλίτικου Συμβουλίου Ελλάδας με χαρακτήριζε επικίνδυνο χιτλερικό, η ακροδεξιά εφημερίδα Στόχος επικίνδυνο αριστεριστή, τα κιτάπια της Εκκλησίας αιρετικό Νο2 και σατανιστή, ο Ριζοσπάστης μου δήλωνε ότι εμένα ούτε διαφήμιση δεν θα μου έβαζε (και κράτησε το λόγο του), την ώρα που ο Μάκης Μάτσας ιδιοκτήτης της Μίνως μου δήλωνε ότι είμαι στη μαύρη λίστα, άρα σ’ όλο το δισκογραφικό κύκλωμα, την ώρα που ο Κωνσταντόπουλος με καταδίκαζε 11 μήνες φυλακή επειδή είπα στην Αλεξίου ότι “η λογική σου μου θυμίζει hot-dog”, ο Σεραφείμ Φυντανίδης δεν μου έβαζε κιχ ούτε για τους δίσκους μου ούτε για τα βιβλία μου, ο Βενιζέλος με ρωτούσε στο γραφείο μου: ποιος είστε, τι κάνετε; φίλοι και συνεργάτες με πρόδιδαν ο ένας πίσω από τον άλλο και φυσικό ήταν να θυμηθώ το ανέκδοτο: εγώ κι όλοι σας. Ποτέ τόσοι πολλοί δεν πολέμησαν ενάντια σ’ έναν τόσο έναν.»

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved