Η Απόδραση από το σκοτάδι - Μέρος Η΄

Στην πορεία μας προς την Αυτογνωσία, μπορούμε να ξεφύγουμε από την Άγνοια κόβοντας τις βλαβερές καθημερινές συνήθειες και σταματώντας να παίζουμε το ρόλο του θύματος...

Η Απόδραση από το σκοτάδι - Μέρος Η΄

Αφιερωμένο στον γιο μου, Γιάννη, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή μου...

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύουμαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι

(Νικ. Καζαντζάκης)

Για να ξεφύγουμε από την διπλή άγνοια που στην ουσία είναι τα βαθειά σκοτάδια που έχουμε περιπέσει, λόγω της ζωώδους φύσης μας, χρειάζεται κατά αρχάς σε απλό και πρακτικό επίπεδο να σταματήσουμε να έχουμε τις ίδιες βλαβερές συνήθειες που έχουμε μέχρι τώρα.

Οι συνήθειες αυτές προέρχονται από πεποιθήσεις και ιδέες οι οποίες έχουν εγκατασταθεί μέσα μας από την παιδική ηλικία και οι οποίες μας δίνουν συνεχόμενα την επανάληψη σε γεγονότα και καταστάσεις στην ζωή μας. Αυτή η επανάληψη στην ουσία είναι βλαβερή για μας γιατί δεν έχουμε αντιληφτεί τι κάνουμε ακριβώς και έλκουμε παρόμοιες καταστάσεις στην ζωή μας οι οποίες μας κάνουμε και νοιώθουμε άχρηστοι, ανάξιοι και γενικά οτιδήποτε μας υποβιβάζει και μας κάνει να αισθανόμαστε μειονεξία και υποτίμηση.

Αν μπορέσετε και κόψετε αυτές τις λεγόμενες βλαβερές συνήθειες τις οποίες τις κάνετε ασυνείδητα και δεν τις ελέγχετε καθόλου κατά την διάρκεια της ημέρας, θα δείτε ότι μέσα σε λίγο καιρό θα αρχίσετε σιγά σιγά να βγαίνετε από τα μαύρα σκοτάδια και με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μειώσει αυτή την κακή επανάληψη η οποία σας φέρνει συνέχεια στο ίδιο σημείο, χωρίς καμία πρόοδο.

Το ρητό « Γνώθι σαυτόν» που δίδαξαν οι Αρχαίοι μην νομίζετε ότι είναι ένα βουνό και δεν μπορείτε να το ανεβείτε. Αρκεί να ξεκινήσετε από τον έλεγχο απλών καθημερινών συνηθειών τις οποίες τις ξέρετε ότι είναι βλαβερές και αν τις κόψετε και σιγά σιγά θα ξεδιπλωθεί το μεγαλείο της ψυχής σας. Πρέπει όμως να είστε σταθεροί, υπομονετικοί, πειθαρχημένοι και με στόχο σε αυτό που έχετε αποφασίσει να κάνετε. Η μέθοδος και η οργάνωση επίσης θα βοηθήσουν τον στόχο σας. Ξεκινήστε από απλά πράγματα και όχι από σύνθετα και δύσκολα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε μέσα σας την διάθεση να αλλάξετε την ζωή σας προς το καλύτερο αντιλαμβανόμενοι βέβαια ότι υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο σας δημιουργεί δυστυχία, μπλοκάρισμα και έλλειψη επίγνωσης.

Επίσης το Πνεύμα της Έρευνας είναι απαραίτητο να υπάρχει σαν στοιχείο στην ζωή σας για να δημιουργήσετε και να αναπτύξετε την ψυχή σας. Το κυριότερο από όλα που χρειάζεστε είναι να πετάξετε από πάνω σας την επανάπαυση που στην ουσία είναι ο ύπνος στον οποίο όλοι έχουμε περιπέσει ότι όλα τα έχετε καλώς καμωμένα και για όλα τα κακά σας φταίνε οι άλλοι και ποτέ εσείς οι ίδιοι.

Ο ρόλος του θύματος είναι ο πλέον διάσημος ρόλος γιατί όλοι έχουμε βρεθεί να τον παίζουμε. Γιατί πάντα φταίνε οι άλλοι και εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη για την ζωή μας. Για αυτό ψάξτε βαθειά μέσα σας σε ποιο σημείο της δικής σας ιστορίας έχετε αναλάβει αυτόν τον ρόλο και σταματήστε τον αμέσως γιατί από εκεί χάνετε ενέργεια και δύναμη.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved