Η Απόδραση από το σκοτάδι - Μέρος Ε΄

Μέσα από την προβολή μας προς τους άλλους αναγνωρίζουμε τα δικά μας επικίνδυνα κομμάτια και βαδίζουμε σιγά-σιγά προς την αυτογνωσία...

Η Απόδραση από το σκοτάδι - Μέρος Ε΄

Αφιερωμένο στον γιο μου, Γιάννη, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή μου...

Η πορεία προς το φως συνεχίζεται. Για να αποδράσουμε από τα εσωτερικά μας σκοτάδια χρειάζεται καταρχάς να έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είμαστε εκεί χωμένοι και κρυμμένοι και ότι την ζωή μας την ορίζουμε από αυτή την εσωτερική θέαση και όχι από το φως που υπάρχει εντός και μας και μετά να κάνουμε βήματα για να αποδράσουμε.

Σκοτάδι σίγουρα είναι ο εγωισμός μας και όλες του οι εκφράσεις, σκοτάδι είναι ο φόβος μας, η ανασφάλεια μας, η ζήλεια μας, η έλλειψη αυτοεκτίμησης του εαυτού μας, η αδυναμία μας να βάλουμε τον εαυτόν μας εκεί που του αξίζει, οι ενοχές μας, η απληστία μας, τα κόμπλεξ μας, η κακία μας και όλα τα υπόλοιπα που βασανίζουν εμάς και τους γύρω μας.

Όλοι μας σίγουρα έχουμε σκοτεινά κομμάτια τα οποία έχουμε έρθει εδώ να τα αναγνωρίσουμε, σε γήινο επίπεδο, πως λειτουργούν και με ποιο τρόπο εμείς θα τα μετατρέψουμε σε φως. Αυτή είναι η δοκιμασία μας και ο σταυρός μας και τον ίδιο Σταυρό σήκωσε και ο Χριστός στον Γολγοθά ο οποίος θυσιάστηκε στην κυριολεξία, παραδιδόμενος από άτομα της εξουσίας στον Σταυρό για να μας δείξει το μέγεθος του σκοπού μας.

Όταν σαν ψυχές ζούμε εκτός του ενσαρκωμένου κόσμου, τα γνωρίζουμε όλα αλλά μετά χρειάζεται να ξαναμπούμε εδώ για να μάθουμε το μάθημα εντός της ύλης και εντός του κόσμου τούτου - κι εκεί είναι που δοκιμαζόμαστε- γιατί η κάθε ψυχική ποιότητα είναι ξεχωριστή και διαφορετική. Αν κινηθείς για να βγεις από το σκοτάδι σου, πατώντας και καταστρέφοντας άλλους ή αν κινηθείς για να βγεις από εκεί, δημιουργώντας υγιείς γέφυρες και δώσεις και χέρι βοηθείας, όχι μόνο για τον εαυτόν σου και για τους άλλους. Εκεί είναι που δημιουργείται το κάρμα και η μετέπειτα θεϊκή κρίση όπως λέγεται από πολλούς Αγίους της εκκλησίας μας. Με τον τρόπο που θα λύσεις ένα προσωπικό σου πρόβλημα, εκεί θα κριθείς σε σχέση με τον εαυτόν σου και τους άλλους ανθρώπους. Αν καταπατήσεις τους άλλους ή όχι.

Πάντα κρινόμαστε πρώτα σε σχέση με τους άλλους και μετά για τον εαυτόν μας. Οι άλλοι είναι οι καθρέφτες μας και εμείς στην ουσία φερόμαστε άσχημα ή καλά ανάλογα το επίπεδο και την ποιότητα της ψυχής μας απέναντί τους. Ο καθρέπτης μας λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα για αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσουμε μέσα από τους άλλους τις προβολές μας για να αναγνωρίσουμε με αυτόν τον τρόπο τα δικά μας επικίνδυνα κομμάτια. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνεις σιγά - σιγά στην λεγόμενη αυτογνωσία.

Συνεχίζεται

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved