Λάκης Λαζόπουλος-Δραπετεύοντας από το αναμενόμενο

Είναι σαν να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να μονολογεί: Εμένα δεν θα με πιάσεις πουθενά!
Λάκης Λαζόπουλος-Δραπετεύοντας από το αναμενόμενο

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η επιστροφή του Λάκη Λαζόπουλου στα τηλεοπτικά πλατό, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους απανταχού θαυμαστές του.

Και ο ίδιος, μέχρι να δρομολογηθεί οριστικά ο νέος κύκλος του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» υποσχέθηκε ένα ακόμη pre-game στις 15/2.

Ταύρος με ωροσκόπο στον Αιγόκερω και Σελήνη στους Ιχθύες, ο Λάκης Λαζόπουλος χαρακτηρίζεται αστρολογικά από τη σύνοδο του Ποσειδώνα με το Μεσουράνημα –μια όψη που εν πολλοίς «ευθύνεται» για την καλλιτεχνική του δράση- και την παρουσία του Ουρανού στον 7ο οίκο, που με τη σειρά του «όρισε» την ανατρεπτική οπτική και τους κοινωνικό-πολιτικούς προβληματισμούς του δημοφιλούς show man.

lakis_lazopoulos

Είναι γνωστό βέβαια ότι ο έντονος Ουρανός δεν φείδεται καθόλου σε παράδοξα και αντιφάσεις. Αντιφάσεις ικανές να τρελάνουν ακόμη και τον πιο έμπειρο ψυχαναλυτή!

Έτσι και στην περίπτωση του Λάκη Λαζόπουλου.

Κοινωνικός, όσο και προσωπικός αναλυτής, σπάει συχνά με περισσό θάρρος-θράσος

τη βιτρίνα της show biz, της οποίας ωστόσο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι. Όπως κι αν το κάνουμε είναι μέρος του συστήματος που καυτηριάζει, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά με τους «Ουράνιους» τύπους. Και η ανελέητη σάτιρα είναι το άλλοθι του γι αυτήν την «επαίσχυντη» σύμπραξη.

Η σύνοδος της Σελήνης με τη Δήμητρα στον 3ο οίκο είναι ένα από τα μεγάλα του ατού, αφού τον προικίζει με αναμφισβήτητα επικοινωνιακά προσόντα και συνάμα ανοίγει διάπλατα την αγκαλιά του κοινού.

Επιπλέον, ο Ερμής και η Αφροδίτη στους Διδύμους του δίνουν την ικανότητα να ελίσσεται και να ανακαλύπτει επιχειρήματα για το οτιδήποτε.

Η αντίθεση του Ερμή με τον Κρόνο είναι ίσως η μόνη ισχυρή ένδειξη ανασφάλειας στο ωροσκόπιο του, η οποία ουσιαστικά συγκροτεί τον πυρήνα της «σοβαρής σκέψης» του Λάκη Λαζόπουλου, της πικρίας, της επικριτικής του στάσης και της μελαγχολίας του, ιδιαίτερα σε σχέση με συναισθηματικές προσδοκίες που δεν ευοδώθηκαν.

Συνάμα είναι και το προπύργιο της υπευθυνότητας-δεοντολογίας σε ένα χάρτη που κατά τα άλλα ξεχειλίζει από μπρίο και ανατρεπτικότητα.

Η επιθετική του σάτιρα, που τόσες και τόσους έχει βγάλει έξω από τα ρούχα τους, είναι αποτέλεσμα του τετραγώνου Ήλιου-Άρη, που τον καθιστά έναν κάθε άλλο παρά «ήσυχο Ταυράκο».

Κι όταν παίρνει μπρος αυτός ο Άρης του Υδροχόου, στο όνομα της αλήθειας και του δικαίου –όπως το εννοεί ο ίδιος φυσικά- βομβαρδίζει αδιακρίτως όποιον τυχαίνει να βρίσκεται στο στόχαστρο. Γι αυτό και αρκετές φορές η φούρια του να καυτηριάσει την επικαιρότητα και τα κακώς κείμενα είναι …ελαφρώς ισοπεδωτική, ενώ δεν λείπουν και τα προπαγανδιστικά tips.

Επαγγέλλεται με θέρμη τη δημοκρατία και τις ανθρωπιστικές αξίες, κάτι που είναι απόλυτα αυθεντικό και πηγάζει ενστικτωδώς από την ευαίσθητη Σελήνη του. Το ίδιο ενστικτώδες όμως είναι και το αυταρχικό του πνεύμα.

Γεννημένος για να σπέρνει ανέμους, με δικές του –ιδιοφυείς αλλά και αυθαίρετες αντιλήψεις- δεν έχει αφήσει σε χλωρό κλαρί τίποτα και κανέναν. Η μάλλον σχεδόν τίποτα. Η σάτιρα του προς τα πρόσωπα και τα κόμματα της Αριστεράς είναι από πολύ soft έως ανύπαρκτη. Κρίμα… Γιατί εκεί κι αν πέφτει γέλιο…

Ευαίσθητος, πρωτότυπος, αλλά και ιδιόρρυθμος ή αυταρχικός, ως καθημερινός άνθρωπος είναι σίγουρα από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις και πίσω από την χειμαρρώδη σάτιρα κρύβεται ένας γιγάντιος εγωισμός, μια εγγενής ευθιξία και βέβαια οι πολύ υψηλές φιλοδοξίες που πριμοδοτούνται από τον Ωροσκόπο του.

Συγκεντρωτικός μέχρι το κόκαλο, αν είχε μια διαφορετικού τύπου εξουσία, είναι αλήθεια πως δεν θα γελάγαμε και τόσο…

Ο ίδιος πιστεύει μέσα του ότι είναι κορυφαίος στο είδος του κι αυτό δεν επιτρέπει παρά μόνον στον εαυτό του να το αμφισβητεί, ενώ παράλληλα κυνηγώντας τον ίδιο τον …Λάκη Λαζόπουλο, πασχίζει να μην χαρακτηρισθεί από έναν και μόνο ρόλο, να μην γίνει ποτέ προβλέψιμος.

Η εναλλαγή ρόλων είναι μια διαρκής και αναγκαία ψυχοθεραπεία. Καλλιτέχνης, εμπορικός και στρατευμένος, πιστός του χρήματος και των πνευματικών αξιών, πολιτικός με όραμα και παρωπίδες, κουτσομπόλης και φιλόσοφος, τρυφερός και ανελέητος, ανθρώπινος και απάνθρωπος, αρχηγός και συνάμα αντιεξουσιαστής.

Είναι σαν να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να μονολογεί: Εμένα δεν θα με πιάσεις πουθενά!

Και το παιχνίδι των αντιθέσεων δεν έχει ούτε όρια, ούτε τέλος. Σιχαίνεται τις ταμπέλες για τον εαυτό του αλλά τις προσάπτει με εξαιρετική ευκολία στους άλλους. Στην ανάγκη μάλιστα, για να αποδείξει το αυτεξούσιο του δεν θα διστάσει να δαγκώσει και το χέρι που τον ταΐζει…

Ευτυχώς για όλους, μέσα από το καλλιτεχνικό μετερίζι χειρίζεται δεξιοτεχνικά τις αντιφάσεις του, με διαρκείς μεταμορφώσεις που τον κατατάσσουν πανεύκολα στην κατηγορία του «αχαρακτήριστου». Οι πολλοί προσωπικοί πλανήτες στα μεταβλητά ζώδια τον βοηθούν να διεκπεραιώσει με επιτυχία αυτήν την όσο να ‘ναι δύσκολη αποστολή.

Όσον αφορά το άμεσο μέλλον του εξαιρετικού σόουμαν που το τελευταίο διάστημα πέρασε και ξαναπέρασε από τις συμπληγάδες του Κρόνου και του Ουρανού, υπάρχει ακόμη ένας «Ουράνιος γύρος» με τη Σελήνη και την Αφροδίτη στο τέλος των Ιχθύων και των Διδύμων αντίστοιχα, να υποδέχονται για τελευταία φορά τον απρόβλεπτο επισκέπτη.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι ο πλανήτης έχει μια ειδική συμφωνία με το Λάκη Λαζόπουλο, στα πρότυπα μιας «Φαουστ-ιανής» φάρσας. Αυτός ορίζει τα «πάνω» και τα «κάτω» του, συχνά με τρόπο σουρεαλιστικό ή λογικά παράλογο.

Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία για μια ακόμη αλλαγή, μια εντυπωσιακή στροφή που θα πείσει ακόμη και το πιο δύσπιστο κομμάτι του εαυτού του, ότι ναι, δεν έχει όρια και τίποτε δεν αποκλείεται.

Ο Ουρανός ανάβοντας μια ακόμη σπίθα επαναστατικής δημιουργικότητας θα τον εξωθήσει σε νέες περιπέτειες και νέες εμπνεύσεις, προς μεγάλη μας τέρψη, υποψιάζομαι. Αν δεν «στραβώσει» κάτι στον προγραμματισμό (Ουρανός είναι αυτός…), το ανανεωμένο «Αλ Τσαντίρι» θα είναι πολύ …προχωρημένο!

Επί προσωπικού όμως, αυτή η αστρολογική συγκυρία δεν είναι και τόσο ασφαλής, αφού θίγει άμεσα το συναίσθημα, έχοντας μάλιστα απρόβλεπτες διαστάσεις.

Αγαπημένα πρόσωπα προκαλούν σοκ με τις επιλογές, τη συμπεριφορά ή τις καταστάσεις που βιώνουν. Ένας ξαφνικός έρωτας που αλλάζει άρδην τα δεδομένα. Προκλητικές τοποθετήσεις που βάζουν σε δοκιμασία τις σχέσεις του –προσωπικές και επαγγελματικές…

Αυτές είναι μερικές από τις προβλεπόμενες επιδράσεις του Ουρανού, ο οποίος θα ολοκληρώσει το έργο του μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Ύστερα θα πιάσει δουλειά ο Πλούτωνας, που θα αγκαζάρει τον Ωροσκόπο στον Αιγόκερω, πασχίζοντας να αποδείξει το δικό του θεώρημα: Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved