Αστρολογικό κους κους

Νέα, κουτσομπολιά, φήμες, μαγειρεμένα με... αστρολογική συνταγή: Lucio Dalla, Hugh Grant, Βίκυ Καγιά

Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογικό κους κους
katerinanew1.jpg

από την Κατερίνα Σαλωνίκη








Lucio Dalla – Νεκρική σιγή με ολοζώντανη θύμηση

lucio_dalla

Έφυγε από τη ζωή ο Ιταλός συνθέτης και ερμηνευτής λίγο πριν συμπληρώσει τα 69 χρόνια της ζωής του. Η Ιταλία πενθεί για την απώλειά του με χιλιάδες άτομα να έχουν αποτίσει φόρο τιμής. Η σορός του εξετέθη στο μέγαρο του δήμου της Μπολόνια στην πόλη όπου γεννήθηκε. Από μικρή ηλικία άρχισε να παίζει κλαρινέτο και σύντομα ξεδίπλωσε το απύθμενο ταλέντο του στη μουσική.

Ο δημιουργός του «Caruso» με τις εκατομμύρια πωλήσεις και τις ερμηνείες από κορυφαίες φωνές, όπως αυτή του Luciano Pavarotti, λάτρευε τη μουσική και τη θάλασσα. Αυτές υπήρξαν και οι σύντροφοι της ζωής του, την οποία μοιράστηκε μαζί τους. Αφοπλιστικά ταπεινός σαν ιδιοσυγκρασία, απλός και ανεπιτήδευτος, έφυγε από τη ζωή αθόρυβα λίγο μετά το πρωινό του γεύμα.

Έχοντας δώσει συναυλία το προηγούμενο βράδυ στην Ελβετία, η καρδιά του αποφάσισε να σταματήσει να χτυπά, φεύγοντας γεμάτος από μουσική και δημιουργία.

Σαν Ιχθύς με τον κυβερνήτη του ζωδίου Ποσειδώνα σε μεγάλο τρίγωνο με Άρη και Κρόνο βρήκε εύκολα το καλλιτεχνικό του απάνεμο καταφύγιο, στο οποίο ασκούσε σχεδόν ευλαβικά την έμπνευσή του. Το τρίγωνο Ήλιου – Δία τον έφτασε έξω από τα σύνορα της χώρας του, προσδίδοντάς του και την αρετή της απλότητας που τον διέκρινε. Μέσα από αυτό το τρίγωνο λάτρευε τη θάλασσα, που τα καλοκαίρια απομονώνονταν μαζί της ψαρεύοντας.

Η πύρινη Αφροδίτη στον Κριό σε εξάγωνο με τον Κρόνο και σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα, αρκέστηκε στο κυνήγι της τέχνης σε όλες τις εκφάνσεις, κοντρολάροντας τα έντονα συναισθήματά του σαν τις φωνητικές του χορδές. Επιδρώντας όμως έντονα στα συναισθήματα των άλλων, κατάφερνε να διαπερνά με τα τραγούδια του.

Ταξίδεψε το νου μας με τη Σελήνη και τον Ερμή του στον Υδροχόο και κλείνοντας ο κύκλος της ζωής του, ανοίγει ο διαχρονικός της ύπαρξής του, που υπογράφεται με το υπέροχο Caruso «Te voglio bene assai, ma tanto ma tanto bene sai……»

(4/3/1943 Bologna – Italy)

Hugh Grant - Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ…


hugh_grant
Ο συμπαθής, γοητευτικός και διάσημος ηθοποιός έφερε την Ελλάδα σαν πρώτο θέμα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μιλώντας με κολακευτικά λόγια γι αυτήν.

Προλογίζοντας το κονσέρτο της Ελληνίδας φίλης του Αφροδίτης Ραϊκοπούλου στο Royal Festival Hall, δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί εκτεταμένα στην Ελλάδα λέγοντας πως είμαστε ένας χαρισματικός λαός με βαθιά ιστορία, κουλτούρα και έναν τρόπο ζωής έξω καρδιά. Εντυπωσιασμένος από την έντονη βραδινή ζωή, την Ελληνική κουζίνα και την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα, διαμήνυσε στην δημοσιογράφο Μαρία Λεμονιά που βρέθηκε εκεί πως: «Όλοι εμείς οι λάτρεις σας, πιστεύουμε ότι περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες, θα βγείτε πιο δυνατοί».

Ο Hugh Grant συμπεριλαμβάνεται στην μακρά λίστα των ηθοποιών, που το τελευταίο διάστημα τάσσονται υπέρ της Ελλάδας. Αν το καλοσκεφτούμε δεν είναι καθόλου αμελητέο γεγονός, να παρεμβαίνει τόσο αυθόρμητα ένας άνθρωπος, είτε είναι διάσημος είτε όχι.

Στην περίπτωση όμως του θερμόαιμου Βρετανού υποστηρικτή μας, η σχέση του με την Ελλάδα είναι αγάπης, θαυμασμού και πάθους, αν κρίνουμε από το ωροσκόπιό του δίπλα στο ωροσκόπιο της χώρας μας. Η Σελήνη μας βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Ήλιο και τον Ερμή του, σύνοδο με τον Άρη του, αντίθεση με τον Δία του και σε εξάγωνο με τον Ουρανό του!

Ενώ ο Ήλιος της χώρας μας βρίσκεται σε τρίγωνο με την Αφροδίτη του και σε αντίθεση με τον Ουρανό του! Σαν τούβλο στο κεφάλι του ήρθε η εμπειρία από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη χώρα μας και με τόσες ερωτόμορφες όψεις, σίγουρα του έμεινε αξέχαστη. Φυσικά υπάρχουν και άλλες όψεις που επιβεβαιώνουν τον θαυμασμό του για την Ελλάδα, με αποκορύφωμα την εξιδανίκευση, που δημιουργεί ο Ποσειδώνας του σε τρίγωνο με τον Ήλιο μας.

Μας αρέσει να τον ακούμε γιατί εκτός από χαρισματικός ηθοποιός, είναι και ένας αναλυτικός και κριτικός Παρθένος με Ερμή στην Παρθένο που όλο κάτι θα του ξίνιζε, στην προκειμένη περίπτωση όμως είναι μόνο ο καφές μας!

(9/9/1960 London)

Βίκυ Καγιά – Η αέναη ομορφιά της στις Γαλλικές πασαρέλες

kagia_-_gaultier_copy

Μετά την πανέμορφη Δωροθέα Μερκούρη, ο Γάλλος φιλέλληνας σχεδιαστής Jean Paul Gautier προσκάλεσε άλλη μία Ελληνίδα για να παρουσιάσει στο Παρίσι τη νέα του συλλογή για το φθινόπωρο - χειμώνα 2012-2013.

Η Βίκυ Καγιά περπάτησε στις πασαρέλες του Παρισιού φορώντας extension, συνοδεύοντας τα εντυπωσιακά και εκκεντρικά του ρούχα με το εντυπωσιακό της βήμα, τη χάρη και τον άψογο επαγγελματισμό της.

Αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια, οι εγχώριες παρατηρήσεις για το μακιγιάζ της, το οποίο έκανε τα πάντα για να θάψει την εικόνα, θα μας βρουν απολύτως σύμφωνους.

Σκοτεινό και χωρίς καθόλου κάλυψη στις μάλλον έκτακτες δερματικές της ατέλειες, στερούσε τη φυσική της φρεσκάδα που διέσωζε μόνο το χαμόγελό της.

Εκπληκτικά τα ρούχα σας monsieur Gautier αλλά μια καλλιτεχνική παρέμβαση στο μακιγιάζ, θα ήταν αναγκαία.

Παρόλα αυτά το διάσημο μοντέλο μας γύρισε κατευχαριστημένη από το ταξίδι και την εμπειρία της, συνεχίζοντας μια μακρά πορεία και βρισκόμενη πάντα στην επικαιρότητα.

Η γλυκιά Καρκίνος με σύνοδο Ήλιου – Δία απολαμβάνει την εύνοια, που θα γίνει ακόμα ισχυρότερη με το πέρασμα του Δία από τη γενέθλια όψη της.

Η σύνοδος αυτή εκτός από το κλειδί της επιτυχίας της, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην επαγγελματική της πορεία, εφόσον βρίσκεται σε τετράγωνο με Πλούτωνα και σε τρίγωνο με Ουρανό. Διαχειρίζεται πολύ καλά όλες εκείνες τις ενέργειες, που την κάνουν να ανατρέπει συνεχώς την εικόνα της, επιβάλλοντάς την θεληματικά και με άκρατο ενθουσιασμό.

Διαχειριζόμενη άψογα το ταλέντο της στην πασαρέλα με την Αφροδίτη στον Λέοντα σε σύνοδο με Κρόνο, ξέρει πώς να εντυπωσιάζει χωρίς περιττές εξάρσεις και εντυπωσιασμούς.

Καλή της συνέχεια στις εκτός συνόρων περιπλανήσεις της.

(4/7/1978 Αθήνα)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved