We always love you, Whitney...

Το βάσανο της Whitney Houston σταμάτησε χθες το μεσημέρι στην μπανιέρα ενός ξενοδοχειακού δωματίου

We always love you, Whitney...

Ένα τέλος χωρίς soul guard

Κάποιες ειδήσεις ξαφνιάζουν προκαλώντας διάφορα συναισθήματα, πολλές όμως από αυτές αν τις καλοσκεφτεί κανείς, δεν είναι και τόσο αναπάντεχες.

Ο θάνατος της Whitney Houston πάγωσε τις εκφράσεις εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, αλλά η ζωή της τα τελευταία χρόνια έτεινε στο να παραδοθεί ολοκληρωτικά σε ένα τέλος.

Η γυναίκα με τη συγκλονιστική φωνή και ερμηνεία που τραγουδούσε από τα 11 χρόνια της, επηρεασμένη από συγγενικές μουσικές φωνές και γαλουχημένη από τη νονά της Aretha Franklin, σίγησε για πάντα στα 48 της χρόνια.

Άφησε πίσω της 415 βραβεία, τεράστια φήμη και δόξα και μια 19χρονη κόρη με την οποία τα τελευταία χρόνια είχε κάκιστες σχέσεις.

Η εντυπωσιακή ομορφιά της πέρασε και από την καριέρα του μοντέλου με χιλιάδες φωτογραφίσεις, αποτυπώθηκε μέσα από ταινίες όπως η αξέχαστη « The bodyguard», ενώ η παρουσία της στα Αμερικάνικα Charts έμοιαζε με εισβολή, καταλαμβάνοντας συχνά έως και 7 θέσεις.

Τα πανάκριβα συμβόλαια στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας που υπέγραφε, απέφεραν αμύθητη περιουσία, την οποία σύμφωνα με φήμες την κατασπατάλησε.

Τον τελευταίο καιρό έπινε, έβριζε και φέρονταν αλλοπρόσαλλα και επικίνδυνα.

Παρ’ όλες τις δραστηριότητες που γέμιζαν τη ζωή της, η απόδραση στα ναρκωτικά άρχισε να την απασχολεί από νωρίς. Ανέπτυξε εξάρτηση με τις ουσίες γεγονός που άλλαζε την εικόνα της χάνοντας υπερβολικά βάρος, ή παίρνοντας εξίσου υπερβολικά.

Ο θυελλώδης γάμος της με τον Bobby Brown το 1992 την ισορρόπησε για αρκετά χρόνια, ειδικά όταν γεννήθηκε η κόρη τους Κριστίνα.

Μόλις μεγάλωσε λίγο, η συμπεριφορά της ανατράπηκε πλήρως. Ακύρωνε εμφανίσεις, ή όταν εμφανίζονταν ήταν σε άσχημη κατάσταση, ενώ κουβαλούσε ναρκωτικά σε όλες τις τσάντες και τα ταξίδια της.

Ο χωρισμός τους το 2006 έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στα θεμέλια του θρόνου της.

Τα προβλήματα, το άγχος, τα δικαστήρια για την επιμέλεια της κόρης της, την έσπρωξαν πιο βαθιά στη δίνη.

Η απόπειρα αυτοκτονίας της κόρης της αφού πρώτα της επιτέθηκε με μαχαίρι πριν 4 χρόνια, ήταν ένα γεγονός που η θλίψη του δεν την έστησε στα πόδια της, αντίθετα τη λύγισε περισσότερο.

Το βάσανο της σταμάτησε χθες το μεσημέρι στην μπανιέρα ενός ξενοδοχειακού δωματίου, ενώ ετοίμαζε νέα κινηματογραφική παραγωγή, το remake της ταινίας «Sparkle».

Από την Κατερίνα Σαλωνίκη

Waiting to Exhale

Η «κατάρα» που θέλει τις ωραίες φωνές να μας αφήνουν νωρίς, κτύπησε για μια ακόμη φορά.

Και παρ’ ότι είναι ξεκάθαρο πως η αείμνηστη Whitney έκανε «κατάχρηση» του γενέθλιου Δία της, προτιμώ να αντιπαρέλθω τις ηθικολογίες, που δεν είναι καθόλου του στυλ μου. Ως αστρολόγος γνωρίζω πως η «μάχη» του καθένα μας με τον κακό του δαίμονα δεν είναι διόλου εύκολη και δεν μπορώ να επιχαίρομαι για την «τιμωρία» κανενός. Αντίθετα, μένω στην φωτεινή πλευρά, αυτή που ταξίδεψε και θα ταξιδεύει για πάντα τα όνειρα και τα συναισθήματα μας, συνοδεία της «μαγικής» φωνής της Whitney.

whitney_houston

Γεννήθηκε στις 9/8/63 (ώρα 20:55) στο Νιούαρκ του Νιού Τζέρσεϊ, με το «άστρο» της να λάμπει στους ουρανούς, αφού τόσο ο Δίας (σε σύνοδο με την Σελήνη και τρίγωνο με τον Ήλιο), όσο και η γωνιακή Δήμητρα, την προίκισαν με σπουδαίες δυνατότητες.

Για την καλλιτεχνική της κλίση, υπεύθυνος ήταν ο Ποσειδώνας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του (ο τροπικός σε τετράγωνα με την Αφροδίτη και τον Ήλιο, ενώ ο αστρικός στον Ζυγό, σε αντίθεση με τη σύνοδο Σελήνης-Δία).

Παράλληλα όμως, όντας και μια θύρα διεξόδου από τα προβλήματα, ήταν κι εκείνος που την παρέσυρε σε επικίνδυνες ατραπούς, όταν ένα από τα μεγάλα προσωπικά της «στοιχήματα» -αυτό της προσωπικής της ευτυχίας- χάθηκε διά παντός. Γιατί με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης στον Αιγόκερω, μπορεί να γεννήθηκε «έτοιμη» για μια καριέρα αλλά το ποθούμενο ήταν το «χαμήλωμα» στην σφαίρα των προσωπικών συναισθημάτων, με σημείο αναφοράς την κόρη της (ο Βόρειος Δεσμός στον 5ο οίκο και τον Καρκίνο).

Λέαινα με ωροσκόπο στους Ιχθύες και Σελήνη στον Κριό έκανε ένα από τα πιο πετυχημένα ξεκινήματα καριέρας και μεσουράνησε στο καλλιτεχνικό στερέωμα για πολλά χρόνια, μέχρι που το πράγμα ...στράβωσε καθώς η ίδια κύλησε στον κόσμο των ψυχοτρόπων ουσιών.

Αστρολογικά το κλειδί για την «βουτιά στην κόλαση» βρίσκεται στον 7ο οίκο της, όπου η παρουσία του Άρη του Πλούτωνα αλλά και του Ουρανού (σε σύνοδο με την ακμή του οίκου) συνέβαλε σε ένα γάμο με τον Μπόμπι Μπράουν, που τελικά μόνον ζημιά της έκανε.

Ο σύζυγος της δεν ήταν κι απ’ τα ...καλύτερα παιδιά, κάτι που αποδείχθηκε καταλυτικό εξ αιτίας της επιρροής που της ασκούσε.

Και δυστυχώς, οι αυτοκαταστροφικές διαστάσεις του σχήματος Άρης-Πλούτωνας, κυριάρχησαν απόλυτα από την ώρα που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

Όσο για τα αίτια της αναπάντεχης «εξόδου» της από αυτήν την ζωή, μπορεί να εντοπιστούν στον γενέθλιο Άρη της στον Ζυγό, που αυτήν την περίοδο δεχόταν την επιρροή του Πλούτωνα (τετράγωνο από τον Αιγόκερω), σε συνδυασμό όμως με την ακριβέστατη σύνοδο του αστρικού Ουρανού στους Ιχθύες με τον γενέθλιο Ωροσκόπο της.

Το δίδυμο Άρη-Πλούτωνα, έχοντας μια άμεση πρόσβαση στην ζωή της (στον 7ο οίκο σε «κρυφή» σύνοδο μεταξύ τους), συνόδεψε την Whitney Houston, μέχρι την τελευταία της κατοικία. Οι δύο πλανήτες εκτός από την transit όψη τους, βρήκαν «πάτημα» και στον ετήσιο χάρτη της (στα περσινά γενέθλια της), όπου σχημάτιζαν ένα «τρομερό» τ-τετράγωνο με την συμμετοχή και του Ουρανού.

Ως μακάβρια αρωγός ήρθε και η Σεληνιακή έκλειψη του περασμένου Δεκεμβρίου, που έγινε με τα Φώτα να βρίσκονται ακριβώς επάνω στον άξονα Μεσουρανήματος-Ναδίρ της Whitney, υποδηλώνοντας ένα «κύκνειο άσμα», στην λαμπερή της καριέρα.

Η θέση του Ποσειδώνα στον 8ο οίκο, παραπέμπει άμεσα σε «ανεξιχνίαστα αίτια θανάτου» αλλά και σε μια μυθολογία που μπορεί να αναπτυχθεί γύρω από το θέμα.

Και παρ’ ότι αρχικά η αστυνομία απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, τα υπάρχοντα αστρολογικά δεδομένα, την αφήνουν μέσα στο «πλάνο».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved