Χημεία και τέρατα - Οι Υδροχόοι στο πάλκο

Αφιέρωμα στους Έλληνες Υδροχόους της μουσικής σκηνής

Παπασταύρου Λίντα
Χημεία και τέρατα - Οι Υδροχόοι στο πάλκο

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Το «άστρο» τους λέει πως είναι γεννημένοι για να κάνουν την έκπληξη. Και σίγουρα διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους –συχνά και την... αυθάδεια τους απέναντι στο «σύστημα»- αν όμως ψάξουμε να βρούμε άλλο κοινό στοιχείο μεταξύ τους, πέραν του ανήσυχου πνεύματος, μάλλον θα δυσκολευτούμε. Οι Υδροχόοι χαρακτηρίζονται από μια ξεχωριστή προσωπικότητα κι αυτό τους κάνει όλως διόλου διαφορετικούς.

Για τον Βασίλη Τσιτσάνη δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, εκτός ίσως από το ότι είχε πέντε πλανήτες στον Υδροχόο! Έκανε το ρεμπέτικο main stream, απελευθερώνοντας το από την «ρετσινιά» του κοινωνικού περιθωρίου.

¨Ενα πλήρες πορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο πρόσφατο άρθρο της κ Σαλωνίκη

https://www.astrology.gr/Celebrities/item/15901-Basilhs-Tsitsanhs-–-O-axechastos-magos-toy-mpoyzoykioy

Ο Γιώργος Ζαμπέτας έχοντας την Σελήνη στον Υδροχόο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, και την Δήμητρα σε τρίγωνο με τον Δία, άφησε εποχή για τις ...πλάκες του και δημιούργησε σχολή στο είδος του, εκμεταλλευόμενος και την «μαγκιά» ενός Άρη στον Κριό.

Το όνομα του συνδέθηκε άμεσα με το Αιγάλεω, που ο ίδιος ανακήρυξε σε «Σίτι»,κατά την διάρκεια μιας περιοδείας του στο Λονδίνο. Ο Ερμής του στον Αιγόκερω, τελειομανής και «επαγγελματίας» είχε επιπλέον το προσόν μιας τεχνικής αρτιότητας βασισμένης στις πάμπολλες κύριες όψεις του με τον Δία, τον Πλούτωνα, την Αφροδίτη, τον Κρόνο αλλά και τον Ουρανό. Αδίστακτος ...λογοπλάστης ο Γιώργος Ζαμπέτας κατέρριψε κάθε στιχουργική λογική, αντικαθιστώντας την με την δική του:

Και η βρόχα έπιπτε ράιτ θρου (Αποσπάσματα από έρωτες)

Ο Τζίμης Πανούσης, ο ...«Τζιμάκος» της ανατρεπτικής σάτιρας, αξιοποίησε στο έπακρο την ευφυΐα της Σελήνης και του Δία στους Διδύμους αλλά και την αιρετική στάση ενός Άρη στον Τοξότη. Προικισμένος κι αυτός με ένα τρίγωνο ανάμεσα στην Δήμητρα και τον Δία και... καταδιωκόμενος διαρκώς από τον επαναστατικό Ουρανό στον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, έκανε το «περιθώριο» μόδα, ξεπερνώντας συχνά κάθε όριο.

Το βουνό της Αφροδίτης

Όμως γι' αυτή τη μαύρη τρύπα στο διάστημα
στο διάστημα ανάμεσα στα πόδια σου
δεν τραγουδάει κανένας
Γι' αυτό το άβατο βουνό της Αφροδίτης
που θέλει να 'σαι ορειβάτης να 'σαι δύτης
δεν τραγουδάει κανένας

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες αστρολογικό του προφίλ, δοσμένο από την ιδιαίτερη πέννα της κ Σαλωνίκη.

https://www.astrology.gr/celebrities/item/1418-tzimhs-panoyshs

Ο Γιάννης Ζουγανέλης με Σελήνη στον Σκορπιό κοντά στον Ποσειδώνα και μια αντίθεση της Δήμητρας με τον Δία, έμελλε κι αυτός να πρωταγωνιστήσει στο είδος του, αφήνοντας μάλιστα και μια πολύτιμη κληρονομιά, την κόρη του Ελεωνόρα, που επίσης διαπρέπει στο τραγούδι ως Υδροχόος.

Άλλη γενιά βέβαια η... κοράκλα αλλά ο καλλιτέχνης Ποσειδώνας την ...δουλειά του! Σε σύνοδο με τον αστρικό Ερμή και την αστρική Δήμητρα, έχει επιπλέον την υποστήριξη της Αφροδίτης και του Άρη στο δικό του ζώδιο, τους Ιχθύες. Και με έναν τέτοιο μπαμπά και ...κουμπάρο τον Ποσειδώνα, πως να ξεφύγει το κορίτσι από έναν προαναγγελθέντα γάμο με την τέχνη;

Είναι γνωστό πως ο Γιάννης Ζουγανέλης μεγάλωσε σε μια οικογένεια κωφαλάλων και ότι αυτό έχει καθορίσει την πορεία της ζωής του και την καριέρα του. Και «ψάχνοντας» τον γενέθλιο χάρτη του η αίσθηση που αποκομίζει κανείς είναι ότι οι ίδιοι πλανήτες που είναι πιθανόν να «έδωσαν» αυτήν την ιδιαιτερότητα, καθόρισαν και το ανατρεπτικό-χιουμοριστικό στυλάκι του, που καλλιέργησε για χρόνια στο «Αχ Μαρία». Το ‘χει που το ‘χει το ζώδιο, ήρθε κι ένας εντελώς ...σουρεάλ Ερμής για να δέσει το γλυκό (στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερω, σε τ-τετράγωνο με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα).


Διώξε πια το μακρυμάλλη

για χατίρι φαλακρού
Πέντε τρίχες όλες κι όλες

μα καρδιά μικρού παιδιού
Μακρυμάλλη μακρυμάλλη
άιντε βρες κι εσύ μιαν άλλη
Η αγάπη που της είχες
ήταν ένα μάτσο τρίχες

Να ζήσουν οι καράφλες...

Η δυναμική Αλέξια, με τον Ποσειδώνα στον Σκορπιό να ορίζει την καλλιτεχνική της ιδιότητα (σε σύνοδο με την Σελήνη και τετράγωνο με τον Ήλιο και τον Άρη της στον Υδροχόο) και προικισμένη με ένα τρίγωνο Δήμητρας-Δία, αφού πρώτα άνοιξε έναν νέο ποπ κύκλο στην Ελληνική σκηνή, «καταδικασμένη» να ψάχνεται, προχώρησε ακόμη περισσότερο. Το χοροθέατρο και η τζαζ είναι οι τελευταίες της αγάπες, ενώ νωρίτερα προς μεγάλη έκπληξη όλων, κέρδισε την αναγνώριση του Μίκη Θεοδωράκη, με τον οποίο μάλιστα συνεργάστηκε.

Για την Έλενα Παπαρίζου πάλι, τα πολλά λόγια περιττεύουν. Μόνο και μόνο που έφερε εκείνη την πολυπόθητη πρωτιά στην Eurovision, αρκεί για να περάσει στο... πάνθεον των σύγχρονων ηρωίδων!

Ωστόσο, η συνολική της πορεία την κρατάει δίκαια στην κορυφή της Ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ύστερα από την παρουσίαση της στην εκπομπή «Έχεις άστρο» στο Channel 9, μια φίλη και fun της Έλενας με ενημέρωσε ότι έχει τον Ωροσκόπο της στον Ζυγό. Κι αν είναι πράγματι έτσι, τότε τα όσα θα διαβάσετε στο άρθρο του astrology –ειδικά για τον Κρόνο- ισχύουν... δύο φορές παραπάνω!

https://www.astrology.gr/celebrities/item/7572-wra-kronoy-gia-thn-elena

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη, έξι μόλις ημέρες πριν την Έλενα Παπαρίζου, ο Διονύσης Μακρής με την Σελήνη στον Καρκίνο να ορίζει την ευαισθησία του αλλά και την πορεία του στο λαϊκό τραγούδι, γνώρισε την επιτυχία με το ανεπανάληπτο «Ήταν η ζωή μου κόλαση», κάτι διόλου τυχαίο αν αναλογιστούμε ότι έχει την Δήμητρα και τον Δία στον... Σκορπιό!

Κι αν η Αφροδίτη του δεν είναι και από τις καλύτερες (στον Αιγόκερω, σε τετράγωνα με Κρόνο και Πλούτωνα), κάτι που σημαίνει πως συναισθηματικά είναι δύσκολο να έχει έναν «ανθόσπαρτο βίο», από Δία πάει ...μια χαρά. Σε τετράγωνο με τον Ήλιο του, υπόσχετει ακόμη περισσότερα, αρκεί βέβαια να μην «τρέξει» στα ολίγον σκοτεινά μονοπάτια του Σκορπιού. Διότι είναι γνωστό πως ο «χοντρός» χαρακτηρίζεται από έλλειψη μέτρου και δεν θέλει πολύ να μετατρέψει έναν επερχόμενο θρίαμβο σε αρχαία Ελληνική τραγωδία!

Και τέλος η αγαπημένη όλων, η Καλομοίρα, το «Καλομοιράκι» που τώρα πια μεγάλωσε και παντρεύτηκε, συνδυάζει την παιδικότητα και τα επικοινωνιακά χαρίσματα μιας Σελήνης στους Διδύμους, ενισχυμένης από την σύνοδο Ερμή-Δία, με το ακαταμάχητο σεξ απήλ της συνόδου Αφροδίτης-Άρη στους Ιχθύες, μιας όψης που πρωταγωνίστησε στον γάμο της

https://www.astrology.gr/celebrities/item/151-o-gamos-tis-kalomoiras

αλλά έμμεσα –υπό την μορφή ...τίτλου και στην Eurovision. . Ο «Μυστικός συνδυασμός» της Καλομοίρας λίγο έλειψε να έχει κοινή μοίρα με το «Νούμερο 1» της έτερης Υδροχόας. Κι ακόμη μια «σύμπτωση» μεταξύ Υδροχόων: Όπως η Αλέξια κέρδισε την εμπιστοσύνη του Μίκη, έτσι και η Καλομοίρα είδε έναν άλλο μεγάλο της μουσικής σκηνής, τον Διονύση Σαββόπουλο να εκθειάζει τα προσόντα της.

Και εις ανώτερα!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved