Οι Χρυσές Σφαίρες 2012 σε αστρολογικό κόκκινο χαλί

Οι ταινίες που αναδείχθηκαν είναι «Οι Απόγονοι» του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Alexander Payne και το «The Artist» του Γάλλου σκηνοθέτη Michel Hazanavicius
Παπασταύρου Λίντα
Οι Χρυσές Σφαίρες 2012 σε αστρολογικό κόκκινο χαλί





από την Κατερίνα Σαλωνίκη









katerinanew1.jpg

Με τη γνωστή λάμψη και τα διάπλατα χαμόγελα είτε εγκάρδια είτε στημένα, τέλειωσε και η 69η απονομή των Χρυσών Σφαιρών, που θεωρείται ο προάγγελος των Όσκαρ.
Ωστόσο, τίποτα δεν είναι σίγουρο, εάν πρώτα δεν συμβεί, έχοντας δει αρκετές ανατροπές.
Οι ταινίες που αναδείχθηκαν είναι «Οι Απόγονοι» του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Alexander Payne και το «The Artist» του Γάλλου σκηνοθέτη Michel Hazanavicius, σε δράμα και κωμωδία αντίστοιχα.

Ο Alexander Payne ήταν φαβορί και στο να κερδίσει και τη χρυσή σφαίρα σκηνοθεσίας, που πήγε στον Martin Scorsese, αλλά μικρό το κακό, αφού, εκτός από το ότι πανηγυρίζει για την ήδη μεγάλη διάκριση, είναι και Υδροχόος με Σελήνη στον Τοξότη με τον Ήλιο του σε αντίθεση με τον κυβερνήτη Ουρανό! Είναι βέβαιο πως αυτό που θα ακολουθήσει μπορεί να συναρπάσει περισσότερο σκηνοθετικά, έχοντας όλο το χρόνο μπροστά του και όχι τον Κρόνο από τον Ζυγό να τετραγωνίζει τον Κρόνο και τον Δία του από τον Αιγόκερω.

Όσο για την άλλη ταινία που διακρίθηκε σε κωμικό μοτίβο, ο Michel Hazanavicius μετά από κάποιες μέτριες ταινίες και άτυχες στιγμές, υπερπήδησε το γενέθλιο εμπόδιο Ήλιου – Κρόνου. Σαν καλός Κριός συνωμότησε με τον διελαύνοντα Ουρανό, έβαλε και σε εφαρμογή το μελόδραμα της Σελήνης στο Σκορπιό σε σύνοδο με Ποσειδώνα και χτύπησε κατευθείαν στο στόχο. Η πρωτοτυπία της βωβής δημιουργίας του καθώς και η πλοκή, συνέθεσαν ένα απρόβλεπτο αριστούργημα.

Τη Χρυσή σφαίρα για την ερμηνεία του στους «Απόγονους» κράτησε ο George Clooney, μάλλον με τρεμάμενα χέρια, αφού ο διελαύνων Κρόνος τετραγωνίζει τη σύνοδο Σελήνης – Κρόνου στον Αιγόκερω στον 11ο οίκο, με τη Σελήνη και τον Κρόνο κυβερνήτες των 5ου -11ου αντίστοιχα. Μαζί με τη γενέθλια αντίθεση με τον οικοθετημένο Άρη στον 5ο οίκο, ο γοητευτικός Ταύρος με ωροσκόπο Ιχθύ, ενδέχεται να παγιδευτεί στις Οσκαρικές υποψηφιότητες, αφού ο διελαύνων Δίας που θα βρίσκεται κοντά στον Ήλιο του, θα τετραγωνίσει τον Δία κυβερνήτη του μεσουρανήματος και παράλληλα τον Ποσειδώνα κυβερνήτη του ωροσκόπου.

Η Meryl Streep πήρε το βραβείο για 8η φορά σε αυτή την κατηγορία, για την ερμηνεία της σαν «Σιδηρά Κυρία». Η γενέθλια σύνοδος Ήλιου – Ουρανού στην μηδενική μοίρα του Καρκίνου σε εξάγωνο με Κρόνο, την καθιερώνει με τη βοήθεια του διελαύνοντα Ουρανού από τον Κριό, σαν σταθερή αξία που εκστασιάζει και επαναλαμβάνεται.
Με τη Σελήνη στον Ταύρο στο μεσουράνημα να δέχεται σε λίγο καιρό τη σύνοδο του διελαύνοντα Δία, η επιτυχία αγγίζει το Οσκαρικό μεγαλείο.

Jean_Dujardin

Για τον πρώτο αντρικό ρόλο σε κωμωδία ή μιούζικαλ βραβεύτηκε ο Jean Dujardin, για την ερμηνεία του στην ταινία «The Artist». Σαν Δίδυμος με Ήλιο σύνοδο Αφροδίτη, Σελήνη στο Ζυγό σε τετράγωνο με Δία, σε σύνοδο με Πλούτωνα και σε ακριβέστατο εξάγωνο με Ποσειδώνα, μπορεί ακόμα και μέσα από μια βωβή ταινία να προκαλέσει διάλογο με τον θεατή. Η ερμηνεία του εμπνεύστηκε από το γενέθλιο τετράγωνο Ερμή – Ουρανού κυβερνήτες του Ήλιου και του μεσουρανήματος, χειριζόμενος άψογα τον εκκεντρικό του ρόλο.

Στον πρώτο γυναικείο ρόλο στην ίδια κατηγορία ξεχώρισε η Michelle Williams για την ερμηνεία της στο «Επτά Ημέρες με τη Μέριλιν». Η μικρότερη των βραβευθέντων μπορεί να ποντάρει πολλά στη σύνοδο Ήλιου – Δία στην Παρθένο σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, ανοίγοντας την πόρτα της επιτυχίας, που η σύνοδος Ερμή – Κρόνου στο ίδιο ζώδιο τη στρώνει με ευσυνείδητες και στοχευμένες επαγγελματικές επιλογές.

skortseze.jpg

Ο Martin Scorsese έλαβε την 3η Χρυσή σφαίρα στην καριέρα του για τη σκηνοθεσία στην ταινία «Hugo», ενώ υπήρξε 10 φορές υποψήφιος. Ο αγαπητός σκηνοθέτης σαν Σκορπιός με σύνοδο Ήλιου – Αφροδίτης, με τρίγωνο της Σελήνης από τους Ιχθύες, με σύνοδο Ερμή – Άρη επίσης στο Σκορπιό και ωροσκόπο Λέοντα, ξέρει πώς να διεισδύει στο κοινό, εκμαιεύοντας την προτίμησή του. Ίσως ήταν και ο μόνος που δεν σταμάτησε να χαμογελά και να το ευχαριστιέται, αντίθετα με τον ιδιόρρυθμο Woody Allen, που δεν πήγε να παραλάβει τη χρυσή σφαίρα για το σενάριό του στο «Μεσάνυχτα στο Παρίσι».

Αυτό το γεγονός στη γλώσσα των Όσκαρ σημαίνει πως αφαιρεί τις ελπίδες της ταινίας προς την πολυπόθητη βράβευση, αλλά όπως είπαμε όλα είναι σχετικά και ανατρέπονται. Ένας Τοξότης με σύνοδο Ήλιου – Ερμή – Δία σε τετράγωνο με Κρόνο, μπορεί να ξεχωρίζει και διά της απουσίας του, ακολουθώντας τις καλλιτεχνικές προτροπές του Ποσειδώνα στον 1ο οίκο. Άλλωστε με τον κυβερνήτη του μεσουρανήματος Αφροδίτη στο Ζυγό σε τρίγωνο με τη Σελήνη και σε Ταυ – τετράγωνο με Άρη και Πλούτωνα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος από τα καλλιτεχνικά μονοπάτια.


Εν αναμονή λοιπόν των φετινών Όσκαρ το Φεβρουάριο και στις αναμενόμενες ανατροπές, που θα πυροδοτήσουν πολλά και ποικίλα σχόλια.

























































©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved