Happy Christmas από τις φωνές ενός αξέχαστου οραματικού ζευγαριού

Εκείνος Ζυγός, εκείνη Υδροχόος, εκείνος με ωροσκόπο στον Κριό εκείνη στο Ζυγό.

Παπασταύρου Λίντα
Happy Christmas από τις φωνές ενός αξέχαστου οραματικού ζευγαριού



από την Κατερίνα Σαλωνίκη







katerinanew1.jpg










































Ο αδικοχαμένος Beatle John Lennon έγραψε ένα τραγούδι με τη σύντροφό του Yoko Ono, που αναφέρονταν στο τέλος του πολέμου του Βιετνάμ, αλλά η Χριστουγεννιάτικη αναφορά του το κάνει να μας συνοδεύει νοσταλγικά, κάθε γιορτές.

Πρόκειται για ένα υπέροχο τραγούδι που ηχογραφήθηκε το 1971 στη Ν. Υόρκη ενώ στα μαγευτικά φωνητικά συμμετέχει η χορωδία της κοινότητας του Harlem.

Το τραγούδι αυτό έχει ερμηνευτεί από τις μεγαλύτερες φωνές, έχει φιλοξενηθεί σε υπέρλαμπρες αίθουσες ανά τον κόσμο και προκαλεί πραγματικό δέος, ακόμα και μέσα από τη μοναχική κιθάρα του Lennon.

John-Lennon

Ο John Lennon και η Yoko Ono είχαν μια μεταφυσική σχέση μεταξύ τους, που ξεπερνούσε τα συνηθισμένα πρότυπα και τις αβασάνιστες εκφράσεις της συντροφικότητας και του θυελλώδους έρωτα.

Η ζωή του Lennon χωρίστηκε σε δύο μέρη, σε εκείνο πριν τη Yoko και αυτό μετά από αυτήν.

Ο Πλούτωνας της σε τετράγωνο με τον Ήλιο του επιβεβαίωνε τη σχέση δάσκαλου - μαθητή που ένιωθε ο Lennon, μια όψη που καταδίκαζε τη σχέση τους στα μάτια των άλλων, αλλά μεταμόρφωνε στην πορεία της τους ίδιους. Η ακατανίκητη έλξη τους προήλθε από την αντίθεση του Ουρανού της Yoko προς τον Ήλιο του Lennon και τον δικό του Ουρανό σε τετράγωνο με τον Ήλιο της. Όψεις στις οποίες δεν μπορείς να αντισταθείς, σαν σε τυφώνα που σε παρασέρνει μέχρι κάποια στιγμή να καταλαγιάσει.

Εκείνος Ζυγός, εκείνη Υδροχόος, εκείνος με ωροσκόπο Κριό εκείνη στο Ζυγό, με τις Σελήνες τους σε συμβατά ζώδια (Υδροχόος – Τοξότης) ήξεραν από την πρώτη στιγμή πως θα συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον όπως και έγινε. Η εντελώς ανατρεπτική avant garde άποψη τους για την τέχνη, την πολιτική, τον ανθρωπισμό επέδρασε τόσο έντονα στο σμίξιμό τους, προλαβαίνοντας πριν τη δολοφονία του Lennon να δημιουργήσουν σε πολλούς τομείς αλλά και στη μουσική, αφήνοντας τις φιλειρηνικές τους διαθέσεις να μπολιάσουν τις καρδιές μας.


Οι αμοιβαίες όψεις Δία – Ποσειδώνα τους ένωσαν κάτω από τα ίδια ιδανικά, οραματιζόμενοι έναν όμορφο κόσμο.

Το ζευγάρι αυτό υπήρξε πολύ δεμένο, αγαπημένο και δημιουργικό, όπως οι μέρες αυτές των Χριστουγέννων. Το τραγούδι είναι χαρισμένο σε όλους τους αναγνώστες του astrology αφήνοντας ένα μήνυμα αγάπης και μια προτροπή για έναν ουσιαστικό απολογισμό.

(John Lennon 9/10/1940 Liverpool, UK 6.30pm)
(Yoko Ono 18/2/1933 Tokyo, Japan 8.30pm)



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved