Η πολυσύνθετη αρμονία των Beckhams

Αν μην τι άλλο, μιλάμε για δυο fashion icons που έχουν δημιουργήσει το δικό τους ρεύμα τόσο στα ρούχα όσο και στην κόμμωση
Παπασταύρου Λίντα
Η πολυσύνθετη αρμονία των Beckhams

από τη Ρένα Κολιοπάνου

Ένα βιντεοκλίπ των Spice Girls έπαιζε στην τηλεόραση, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Ο φακός ζούμαρε στο πρόσωπο της Victoria και δυο μάτια καρφωθήκαν πάνω της γεμάτα εκστασιασμό :«Αυτό το κορίτσι είναι για εμένα και θα το πάρω.. Τα μάτια της, το πρόσωπο της είναι η ιδέα της τελειότητας για εμένα..» εκμυστηρεύτηκε ο David Beckham στον Gary Neville. Ήταν στο εξωτερικό με την ομάδα της Αγγλίας για έναν αγώνα αλλά το μυαλό του ήταν καρφωμένο στην σκέψη αυτής της γυναίκας από την στιγμή που την είδε.
Μιας γυναίκας ιδιαίτερα στιλάτης που εκείνον τον καιρό μεσουρανούσε στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Μέλος του συγκροτήματος Spice Girls κι ονομαστή ως Posh Spice λόγω της εκλεπτυσμένης συμπεριφοράς της, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια και τα στενά ρούχα σχεδιαστών που φορούσε.
Εν’ τω μεταξύ η Victoria είχε ήδη γνώση του όμορφου αθλητή. Σε μια συνέντευξη ενός περιοδικού ποδοσφαίρου, όταν την έβαλαν να διαλέξει ανάμεσα σε πολλές φωτογραφίες διάσημων ποδοσφαιριστών διάλεξε την φωτογραφία του. Δεν είχε ιδέα ποιος ήταν αλλά μια λέξη σχηματίστηκε στο μυαλό της: «Πανέμορφος»!

Πέρα από την εξωτερική ομορφιά του, ο David Beckham είχε πλούσιο ταλέντο και ξεχώριζε με τις δυνατότητές του στο γήπεδο. Η επαγγελματική του καριέρα ουσιαστικά ξεκίνησε το 1992, όταν έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Μάντσεστερ. Το γκολ που πέτυχε στις αρχές του 1996-97 απέναντι στην Γουΐμπλετον ήταν το σημάδι για το αστέρι που γεννιόταν και η ώθηση για να χτίσει την καριέρα του. Σαφώς ήταν ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης ποδοσφαίρου.
Λίγο καιρό μετά η Victoria με την Melani C (από το group Spice Girls) αποφάσισαν να πάνε σε έναν αγώνα της Μάντσεστερ. Ο David άκουσε ότι είχαν έρθει δυο από τα μέλη του συγκροτήματος να δουν τον αγώνα αλλά κανείς δεν τον ενημέρωσε για το ποιες ήταν αυτές. Την ώρα του παιχνιδιού αισθανόταν την προσοχή του αποσπασμένη και δεν συγκεντρωνόταν γιατί στο μυαλό του στριφογυρνούσε το ποιες τελικά ήταν. Ούτε τα συνεχόμενα φευγαλέα βλέμματα στις κερκίδες του έδωσαν την απάντηση. Στο ημίχρονο όμως του λύθηκε η απορία. Στα αποδυτήρια της ομάδας του είχε μπροστά του την αιτία της αναστάτωσης του. «Αισθάνθηκα έναν εκνευρισμό όταν την είδα να μιλάει αλλά από την στιγμή που μου χαμογέλασε κατάλαβα ότι όλα θα πήγαιναν μια χαρά» είπε ο David. Αργότερα φύγανε μαζί κι κανόνισαν να ξαναβρεθούν. Κι έτσι άρχισαν όλα.

Spice up my world!

Η Victoria Caroline Adams που γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1974 (6 a.m), στο Hertfordshire της Αγγλίας κι ο David Robert Joseph Beckham που γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 1975(6.17 a.m) στο Leytonstone της Αγγλίας φέρουν τον φινετσάτο συνδυασμό ενός Ταύρου Ωροσκόπου στον composite χάρτη της σχέσης του. Χάρη, κομψότητα, φινέτσα είναι στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν. Αν μην τι άλλο, μιλάμε για δυο fashion icons που έχουν δημιουργήσει το δικό τους ρεύμα τόσο στα ρούχα όσο και στην κόμμωση. Εκείνος θεωρείται ένα sex symbol ακόμη και για τους άντρες, μιας κι περνά ένα πιο μετροσέξουαλ προφίλ κι εκείνη μια από τις πιο σικ παρουσίες της showbiz.

Ας εμβαθύνουμε όμως, για να δούμε ότι δεν είναι τυχαία η μεγάλη επιρροή που έχουν παγκοσμίως σαν ζευγάρι . Ο Ήλιος, ο Ερμής, η Αφροδίτη κι ο Άρης πάνω στον ωροσκόπο της σχέσης δημιουργούν όλο αυτό το δυναμικό που έχει η σχέση για να είναι στα φώτα της δημοσιότητας με κάθε τι που κάνουν σχεδόν 11 χρόνια τώρα. Παρότι υπάρχει πολυαστρία στον δωδέκατο οίκο της σχέσης δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μια κρυφή σχέση, η ύπαρξη τόσων πλανητών κοντά στον ωροσκόπο μας μιλάει γα μια σχέση που βγαίνει προς τα έξω. Και μάλιστα φαντάζει ισχυρή κι δυναμική στα μάτια όλων. Μια σχέση αξιοζήλευτη.

Ο Ήλιος στον Ταύρο κι πάνω στον Ωροσκόπο εδώ μας δείχνει ότι η σχέση ευδοκιμεί πάνω στις κοινές αξίες, στην αμοιβαία εκτίμηση για την τέχνη κι την ομορφιά κι πάνω σ’ ένα αρμονικό περιβάλλον που χρειάζεται για να αναπτυχτεί. Μια σχέση ρομαντική που επιζητά δέσμευση κι την δημιουργία ενός ευχάριστου κλίματος για να συμβιώσουν. Οι οποιεσδήποτε κτήσεις γι’ αυτούς σημαίνουν πολλά. Μπορεί να μαζεύουν συμβολικά κάποια πράγματα χωρίς να τους ενδιαφέρει η αξία τους, απλά και μόνο η κατοχή τους εξασφαλίζει την σιγουριά κι την ασφάλεια. (Να υποθέσω κι ότι το σπίτι, το ονομαζόμενο «Beckingham Palace», όπως το αποκαλούν κάνοντας λογοπαίγνιο με το βασιλικό παλάτι στο Λονδίνο, αξίας 18 εκατομμυρίων λιρών αποτελεί δείκτη της ανάγκης τους αυτής?)

Όπως κι να έχει το συναίσθημα ρέει ανάμεσα τους, ως αποτέλεσμα της όψης συνόδου του Ηλίου με την Αφροδίτη. Μιλάμε για την πραγματική βαθιά αγάπη που μεγαλώνει χρόνο με χρόνο κι όχι μια επιφανειακή σχέση για λόγους δημοσιότητας.
Υπάρχει ασυνήθιστη ομοιότητα σκέψης. Τα μυαλά κι των δύο συναντώνται μέσα από τις λέξεις που μπορούν να διοχετεύσουν τα συναισθήματα τους, να αναλύσουν τις καταστάσεις και να βρουν την λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα (ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Ερμή). Το περιβάλλον επίσης τους αντιλαμβάνεται σαν παρά πολύ έξυπνους . (ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο).Μεταξύ μας κι εγώ τους θεωρώ αρκετά έξυπνους, μην ξεχνάμε ότι έχουν δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία πουλώντας στην ουσία το όνομά τους, τυλίγοντας με αυτό ουσιαστικά τα πάντα.

Ο Κρόνος στον 3ο οίκο του composite είναι σημαντική ένδειξη της πολύ καλής επαφής με την πραγματικότητα κι την σωστή διεκπεραίωση των καθημερινών δοσοληψιών τους. Τα εξάγωνα με τον Ήλιο, τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη και τον Ωροσκόπο τους βοηθάει να διαπραγματεύονται τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν στην καθημερινότητα τους. Με ωριμότητα και μεθοδικότητα, επενδύουν την ενέργεια τους και δίνουν έξυπνες λύσεις σε οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί. Η ουσιαστική συναισθηματική επαφή που δημιουργείται ανάμεσα τους είναι ακόμη ένα από τα στοιχειά που τους βοηθαει να φτάσουν στην ουσία του κάθε ζητήματος, αρκεί βέβαια να είναι ανοιχτοί και στις ιδέες του αλλού και να υπάρχει ευελιξία γιατί το τετράγωνο με τον Πλούτωνα μας επισημαίνει ότι χρειάζεται μια διεργασία για να αποφευχθεί η υπόγεια χρησιμοποίηση του ενός από τον άλλο.


Η παρουσία του Ουρανού στον έκτο οίκο του composite είναι η ανατροπή στον χάρτη τους. Η αντίθεση του με τους περισσότερους πλανήτες μας δείχνει ότι οτιδήποτε ασυνήθιστο, πειραματικό κι αμφιλεγόμενο ταιριάζει σε αυτήν την σχέση. Τα υψηλα επίπεδα ενθουσιασμού και πρόκλησης σπάνε το καλούπι μιας συνηθισμένης σχέσης. Η αυτοέκφραση του καθενός διεγείρεται να ακολουθήσει νέους τρόπους έκφρασης (αντίθεση με Ήλιο). Οι απόψεις τους γίνονται αρκετά εκκεντρικές κι πρωτότυπες (αντίθεση με Ερμή). Οι επιθυμίες κι οι προτιμήσεις τους δεν είναι συμβατικές (αντίθεση με Αφροδίτη ) κι η έξαψη της περιπέτειας κυλάει σε κάθε ενέργεια τους (αντίθεση με Άρη). Κι όλα αυτά στον τομέα της κοινής τους ρουτίνας κι εργασίας. Δεν νομίζω ότι θα μπορούν να ακολουθήσουν έναν καθιερωμένο πρόγραμμα εργασίας και θα αναζητούν οτιδήποτε μπορεί να τους εξάψει την φαντασία ή αποτελεί έμπνευση.

Ο composite Πλούτωνας στον ίδιο οίκο επίσης ωθεί τα άτομα να εκτελέσουν την εργασία τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αφού έχουν έρθει σε επαφή με τα βαθύτερα στρώματα του ψυχισμού τους. Πολλές φορές κρύβεται μια πληγή που έχει καρμικά κατάλοιπα σε κάποιες προηγούμενες ενσαρκώσεις. Το αίτημα εδώ είναι ότι πρέπει το τραύμα να επουλωθεί μέσα από την κοινή προσπάθεια υπηρεσίας, ίσως με κάποιες ανεπιθύμητες ευθύνες, ώστε να βοηθήσει κι τους δυο να αναπτυχτούν σαν προσωπικότητες. Το υποστηρικτικό τρίγωνο με την Σελήνη διευκολύνει αυτή την εργασία, γιατί τα άτομα μπορούν να κάνουν την υπέρβαση και να ανακαλύψουν τον πλούτο των συναισθημάτων που θα τους βοηθήσει να επουλώσουν τα ψυχικά τραύματά τους.

Η παρουσία του Ποσειδώνα στον έβδομο οίκο του composite έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του David όταν πρωτοείδε την Victoria: «Είναι η ιδέα της τελειότητας για εμένα». Είναι δείκτης ότι τα άτομα όταν πρωτοσυναντήθηκαν αναγνώρισαν ο ένας στον άλλο το ιδανικό γι’ αυτούς ταίρι. Αυτό που θα μπορούσαν μαζί του να πραγματοποιήσουν τα πιο ρομαντικά τους όνειρα και να ζήσουν σαν σε παραμύθι. Οι πνευματικές αναζητήσεις κυριαρχούν στην σχέση κι έχουν βαθιά συναισθήματα ο ένας για τον άλλο .( Σελήνη εξάγωνο Ποσειδώνα). Εξιδανίκευση, τρυφερότητα, ευσπλαχνία, ρομαντισμός και βαθιά κατανόηση είναι τα δώρα που τους χαρίζει ο Ποσειδώνας, κάτι που συνιστά όμως και την αποδοχή της πραγματικής αληθείας των ορίων του δικού τους εαυτού για να πατήσει γερά η σχέση.

Η composite Σελήνη στον ενδέκατο οίκο είναι κατά την γνώμη μου μια από τις καλύτερες θέσεις, γιατί αφήνει χώρο στους ανθρώπους να είναι και φίλοι περά από οποιαδήποτε άλλη σχέση μπορεί να έχουν. Η συντροφικότητα που αναπτύσσεται εδώ τους βοηθάει να πετυχουν τα κοινά τους όνειρα και στόχους. Με κάποια μικρή δυσκολία όμως γιατί τα τετράγωνα που δέχεται η Σελήνη μπλοκάρουν τις συναισθηματικές υποθέσεις τους. Προφανώς θα πρέπει να εξομαλύνουν κάποιες διαφορές του συναισθηματικού τους κόσμου με την συνειδητή προσωπικότητα τους, τον παρορμητισμό τους και την λογική τους ( η Σελήνη σε τετράγωνα με Ήλιο, Ερμή, Άρη κι Ωροσκόπο). Το θέμα είναι να αποφεύγουν τις συναισθηματικές εξάρσεις και να μπορέσουν να εκφραστούν ελεύθερα, να επικοινωνήσουν ουσιαστικά και να βρουν διέξοδο από τις αναστατώσεις που θα προκαλούν ο ένας στον άλλο.

Κλείνοντας και ξαναγυρίζοντας στον δωδέκατο οίκο που είναι αρκετά σημαντικός γι’ αυτό το ζευγάρι συναντάμε τον composite Δία. Αρκετά επιβοηθητικός ο ρόλος του εδώ γιατί παρέχει την συμπαράσταση του κι βοηθάει μέσα από την γνώση που τους προσφέρει να ανοίξουν το ψυχικό ασυνείδητο τους και να ευεργετήσουν ψυχικά ο ένας τον άλλο.

Ο composite Άρης στον δωδέκατο οίκο προσθέτει ένα ποιοτικό μυστήριο στην σχέση τους. Οι ερωτικές φαντασιώσεις του ενός για τον άλλο παίζουν σημαντικό ρόλο εδώ κι η σύνοδός του με την Αφροδίτη μας μιλάει για ένα «καυτό» ζευγάρι. Βαθιές επιθυμίες, ισχυρός μαγνητισμός, έντονο πάθος είναι στοιχεία του σεξουαλικού δυναμικού της σχέσης. Άλλωστε η Victoria έδωσε γαργαλιστικές λεπτομέρειες από την ερωτική της ζωή , όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται που κοιμάται εδώ και 10 χρόνια με τον ίδιο άντρα. «Ξαπλώνω κάθε βράδυ με τον David. Προσπαθώ τουλάχιστον. Έχει βέβαια τον τρόπο του να μου ξυπνά τις αισθήσεις!»

Εγώ έχω να πω ότι με την σύνοδο αυτή πάνω στον Ωροσκόπο του Σύνθετου χάρτη, το σίγουρο είναι αυτή την σχέση θα ήθελε να την είχε ο καθένας μας γιατί ασκεί μεγάλη γοητεία πάνω μας. Δεν το λέω εγώ …το αποδεικνύουν οι εκατομμύρια fan που τους ακολουθούν πιστά σε κάθε βήμα τους κι μιμούνται κάθε κίνηση.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved