Αστρολογικό κους-κους

Νέα, κουτσομπολιά, φήμες, μαγειρεμένα με... αστρολογική συνταγή

Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογικό κους-κους

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

katerinanew1.jpg

Richard Gere – Στις κινηματογραφικές αίθουσες με το «Double»



The-Double_richard_gere

Είναι ένας από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς του Hollywood, έχοντας απασχολήσει πολλές φορές τον τύπο με την άστατη προσωπική του ζωή, τη στροφή του στο Βουδισμό, αλλά και το απύθμενο ταλέντο και γοητεία του.

Έχοντας στο ενεργητικό του 46 ταινίες από το 1975 έως σήμερα, έχει ερμηνεύσει διάφορους ρόλους και όλους με μοναδικό τρόπο.

Η καινούργια ταινία που πρωταγωνιστεί είναι το «Double», μια περιπέτεια μυστηρίου που υπογράφει το σεναριογραφικό δίδυμο Michael Brandt και Derek Haas στην πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του Michael Brandt. Υποδύεται έναν πράκτορα της CIA εν αποστρατεία, που καλείται να επιστρέψει στην ενεργό δράση για να εξιχνιάσει τη δολοφονία ενός γερουσιαστή.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες την 1η Δεκεμβρίου.

Ως τώρα οι κριτικές είναι ομόφωνες ως προς την κλισεδιάρικη ατμόσφαιρα της ταινίας, όσο και αν προσπαθεί να αιφνιδιάσει και να κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο.

Ωστόσο όταν πρωταγωνιστεί ο Richard Gere με τους Topher Grace και Martin Sheen, το ενδιαφέρον ξεφεύγει από τα σκηνοθετικά παραστρατήματα και εστιάζεται στις ερμηνείες και τις παρουσίες των τριών ηθοποιών.

Η ταξιδιάρικη Σελήνη στον Τοξότη σε τρίγωνο με Πλούτωνα, ξεκλειδώνει μία -μία τις πόρτες των συνεχών εμπειριών. Το τετράγωνο του Ερμή με τον Ουρανό τον κάνει να μπορεί να είναι ιπτάμενος και τζέντλεμαν, ζιγκολό, μουσικός, τυχοδιώκτης, πλούσιος επιχειρηματίας, Sommersby, πράκτορας, με την ίδια εκκεντρική αυθεντικότητα, που εντυπωσιάζει.

Με την ακριβέστατη σύνοδο Αφροδίτης – Ποσειδώνα στο Ζυγό, αφοσιώνεται στην υποκριτική τέχνη, όπως μια πανέμορφη γυναίκα σε ένα αξεσουάρ που θα αναδείξει την ομορφιά της.

Σαν Παρθένος στο ζώδιο, με Ήλιο σύνοδο με Κρόνο και εξάγωνο με Ουρανό, ο Gere ήταν και είναι ένας εργατικός και φιλόδοξος άνθρωπος, που πάλεψε να αποδεσμευτεί από εμμονές και αλύτρωτες κριτικές, κατακτώντας την προσωπική του ελευθερία. Αυτό ακριβώς εκπέμπει μέσα από κάθε ρόλο και φυσικά και στο κατασκοπικό θρίλερ, που πρόκειται να τον δούμε.

(31/8/1949 Philadelphia (PA)

Αντώνης Καφετζόπουλος – Επιστρέφει στην τηλεόραση με την ίδια εκπομπή





kafetzopoulos

Ο συμπαθής ηθοποιός μετά τα διεθνή κινηµατογραφικά βραβεία που έλαβε την τελευταία διετία στα φεστιβάλ του Locarno και του San Sebastián και κατόπιν μιας μακράς και επιτυχημένης τηλεοπτικής, κινηματογραφικής και θεατρικής πορείας, ξαναφέρνει την εκπομπή «Εύρηκα» που παιζόταν από τη συχνότητα του MEGA την περίοδο 2004 – 2005, στη δημόσια τηλεόραση.
Η πρεμιέρα είναι την Κυριακή 11/12 στις 17:00 το απόγευμα , με θέματα που αφορούν στην τεχνολογία, την επιστήμη, το περιβάλλον, στοχεύοντας στην εξοικείωση των τηλεθεατών με αυτά. Μαζί του η γεωλόγος - καθηγήτρια Χριστίνα Μελίδου που θα δίνει επιστημονική εξήγηση σε απλά ερωτήματα.
Θα πλαισιώνεται από γνωστούς επιστήμονες από διάφορους τομείς, ενώ τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.



Ο καλλιτεχνικός Ζυγός με την τριπλή ακριβέστατη σύνοδο Ήλιου – Ερμή – Ποσειδώνα σε τετράγωνο με Ουρανό και σε εξάγωνο με Πλούτωνα, συνθέτει μια πολυδιάστατη προσωπικότητα.



Ιδεαλιστής και ιδεολόγος με άποψη στην τέχνη και στην πολιτική, διεκδικώντας το δικαίωμα να πολιτεύεται με την ιδιότητα του πολίτη και όχι του επαγγελματία πολιτικού και άκρως αντισυμβατικός, έχοντας κάνει ένα γάμο χωρίς παιδί, έναν με παιδί και ένα παιδί χωρίς γάμο. Η σύνοδος Αφροδίτης – Άρη στην Παρθένο τον κάνει παράλληλα καινοτόμο παρουσιαστή με κριτική και αναλυτική διάθεση και πρακτικό αποτέλεσμα.



Ένας άνθρωπος που μέσα από τον δαιμόνιο Ερμή του, παρουσιάζεται σαν σύγχρονος Αρχιμήδης, μέσα από την εκπομπή «Εύρηκα».



(13/10/1951 Κωνσταντινούπολη)

Φίλιππος Πλιάτσικας – Νέο τραγούδι από τον αστείρευτο δημιουργό



pliatsikas

Έρχεται και πάλι να τεντώσει τα αυτιά μας με προσμονή, το πρώην μέλος των λατρεμένων ΠΥΞ – ΛΑΞ και αγαπημένος δημιουργός, Φίλιππος Πλιάτσικας.



Το νέο τραγούδι του με τίτλο «Πού να πάμε» κυκλοφόρησε σαν αναγνωριστική πτήση ενός νέου άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012.



Με το γνωστό οικείο, μελαγχολικό και νοσταλγικό ύφος, άκρως επίκαιρος και αφοριστικός έρχεται να μας συντροφεύσει με ένα δυνατό κομμάτι, με ροκ μουσικές και στιχουργικές αποχρώσεις. «Παγώνουν κάθε βράδυ οι καρδιές κάτω από αυτό το φως
πιστεύουμε σε ψεύτικες φωνές που ακούγονται αλλιώς, μα που να πάμε οι ανθρώποι γύρω δεν αντέχουν και λυγάνε, μα που να πάμε , να βρούμε αλλιώτικα φτερά για να πετάμε που να πάμε»;
Δημιουργώντας με την Λιονταρίσια αφθονία της συνόδου Ήλιου - Ερμή - Δία, σε τετράγωνο με τη σύνοδο Άρη – Ποσειδώνα στο Σκορπιό και σε τρίγωνο με τον Κρόνο, ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι τυπικό δείγμα του καλλιτέχνη, που είναι προορισμένος να πετύχει. Ο ερωτικός στίχος αναδύεται μέσα από τον Άρη στο Σκορπιό που η σύνοδος με τον Ποσειδώνα τον κάνει οραματικό, φευγάτο, περιπλανώμενο, ενώ η σύνοδος Αφροδίτης – Ουρανού – Πλούτωνα στην Παρθένο, αποτυπώνει εμπειρικά τα σφοδρά συναισθήματα στους στίχους, αλλά και στη μουσική που τους συνοδεύει. Καλή μας ακρόαση!



(14/8/1967 Αθήνα)



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved