Christina Taylor Green-Το κορίτσι που θα γινόταν σταρ

Παρθένος με την Αφροδίτη να λάμπει στο Λέοντα και τον Ερμή στο Ζυγό να εξαντλεί τις διπλωματικές του αρετές

Christina Taylor Green-Το κορίτσι που θα γινόταν σταρ

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Βρέθηκε στον λάθος τόπο την λάθος στιγμή. Η εννιάχρονη Κριστίνα γεννημένη στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, την ημέρα δηλαδή που έγινε η επίθεση στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου ήταν ένα σύμβολο ελπίδας για τις ΗΠΑ. Εννέα χρονών, έπεσε από τα πυρά ενός Glock των εννέα χιλιοστών που σύμφωνα με τις επίσημες αρχές κρατούσε ο 22χρονος ιδεοληπτικός Jared Lee Loughner.

Ο κύριος στόχος του μανιακού δολοφόνου φαίνεται πως ήταν η γερουσιαστής Gabrielle Giffords, η πρώτη Εβραϊκής καταγωγής γυναίκα πολιτικός που κατάφερε να εκλεγεί στην Αριζόνα, υπερνικώντας τον υποψήφιο του Tea Party.

Όμως ο Loughner θεωρώντας συνυπεύθυνους και όσους παρευρίσκονταν στην εκδήλωση άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Έξη νεκροί και πάνω από δώδεκα τραυματίες ήταν ο μακάβριος απολογισμός της επίθεσης και ο χαμός της μικρής Κριστίνα είναι μια συγκλονιστική λεπτομέρεια με συμβολική σημασία.

christina_taylor_green

Αν και η ώρα της γέννησης της δεν είναι γνωστή, στο γενέθλιο χάρτη της, υπάρχουν όλα τα σημάδια ενός ξεχωριστού ταλέντου.

Παρθένος με την Αφροδίτη να λάμπει στο Λέοντα και τον Ερμή στο Ζυγό να εξαντλεί τις διπλωματικές του αρετές, είχε εκδηλώσει από νωρίς το ενδιαφέρον της για κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Η Αφροδίτη σε αντίθεση με τον Ουρανό ήταν το διαβατήριο της διαφορετικότητας της, ενώ μια ακόμη αντίθεση, αυτή της Δήμητρας στον Αιγόκερω με το Δία, υποσχόταν μια πλατιά ανταπόκριση του κοινού στις επιδιώξεις της.

Η φωτογραφία της στην ειδική έκδοση για τα παιδιά που γεννήθηκαν στις 11/9 (Faces of Hope), ήταν η αφετηρία μιας πολλά υποσχόμενης πορείας που όμως έμελλε να διακοπεί με τραγικό τρόπο στην πολιτική ομιλία της Gabrielle Giffords.

Το μελανό στοιχείο του χάρτη της ήταν αυτό που χαρακτήρισε αστρολογικά και την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους: Η αντίθεση του Κρόνου με τον Πλούτωνα, συνδεδεμένη με τον Ήλιο, τον Άρη και τη Δήμητρα (στην τροπική ή την αστρική τους εκδοχή).

Και είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό, το ότι και τα πέντε ουράνια σώματα είχαν μια άμεση ή έμμεση ανάμιξη στο μακελειό της 8ης Ιανουαρίου. H ανατριχιαστική λεπτομέρεια όμως, έχει να κάνει με τον Πλούτωνα, ο οποίος με την ιδιομοιρία της τωρινής αστρικής του θέσης και της τροπικής του 2001 (στην 12η μοίρα του Τοξότη) ουσιαστικά συνδέει το τότε με το σήμερα.

Για την Τουσόν, που ήταν και η κεντρική σκηνή του δράματος, η Ηλιακή έκλειψη της 4ης Ιανουαρίου έγινε με τον Πλούτωνα να είναι ο ένας εκ των πρωταγωνιστών της. Η αντίθεση του με το αστρικό Μεσουράνημα και η σύνοδος του με την αστρική Δήμητρα περιγράφει παραστατικά ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός που παίρνει μεγάλη δημοσιότητα.

solar_ecl_tucson

Ακόμη, τα τετράγωνα του αστρικού Άρη στον Τοξότη με τον Ουρανό και το Δία, φαντάζουν σαν πυροκροτητές μιας ανεξέλεγκτης ενέργειας που ξεσπά εναντίον δικαίων και αδίκων.

Παράλληλα βέβαια, ο Ήλιος, η Σελήνη και ο Άρης σχηματίζουν τρία τετράγωνα με τον Κρόνο, αυξάνοντας τις ενεργειακές πιέσεις τόσο προς την κατεύθυνση του θύτη (ανάληψη ευθύνης δίκην «σωτήρα»), όσο και προς εκείνη των αθώων θυμάτων.

 

Παρότι με δεδομένη την άγνωστη ώρα γέννησης δεν είναι ασφαλές να γίνει μια οριστική αποτίμηση του περιστατικού, ως προς την ίδια την Κριστίνα, φαίνεται ότι από τη μια πλευρά έπεσε θύμα της Ηλιακής έκλειψης και από την άλλη του διπόλου Άρη-Πλούτωνα που συνέβαλε στο bad timing.

Και όλα αυτά γίνονται ορατά με μια ίδιο-συναστριακή προσέγγιση, τη σύγκριση δηλαδή των τροπικών και των αστρικών πλανητικών θέσεων.

Η έκλειψη του Ιανουαρίου έγινε μεν με τον τροπικό Ήλιο στον Αιγόκερω αλλά η αστρική του θέση ήταν στις 19 και 37΄ του Τοξότη, σε ακριβές τετράγωνο με τον γενέθλιο Ήλιο της Κριστίνα. Και για τους επαΐοντες οφείλω να συμπληρώσω ότι στο secondary ο προοδευμένος αστρικός Άρης είναι ακριβώς επάνω στον γενέθλιο Πλούτωνα της Κριστίνα στον Τοξότη.

Περισσότερα για το μακελειό της Τουσόν μπορείτε να διαβάσετε εδώ

 

 

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved