Ο πολιτικός Γιάννης Κότσιρας

Οι πολιτικές του τοποθετήσεις είναι πραγματικός καταπέλτης
Παπασταύρου Λίντα
Ο πολιτικός Γιάννης Κότσιρας

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Αγάπη μου εσύ,

Ελλάδα μου εσύ, αρχαία τρελή...

Τον ξέρουμε όλοι από την λαμπρή πορεία του στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Από το λαϊκό και το ρεμπέτικο ως στο έντεχνο, δυναμικός, όσο και ευαίσθητος Ζυγός, μας κρατά συντροφιά από το 1996 όταν κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Αθώος Ένοχος».

Οι συνεργασίες του με άλλους καλλιτέχνες πολλές, στο πνεύμα του ζωδίου του, με την επιτυχία να συναγωνίζεται πάντα την ποιότητα, αφού τόσο ο Δίας όσο και ο Κρόνος είναι εξαιρετικά ενεργοί στον γενέθλιο χάρτη του.

Αν και η ώρα της γέννησης του δεν είναι γνωστή, ούτε και η ακριβής θέση της Σελήνης του (βρίσκεται είτε στον Λέοντα, είτε στον Καρκίνο) φαίνεται πως το πιθανό τετράγωνο του αστρικού Ποσειδώνα με την Σελήνη «μεσολάβησε», ώστε να τον κερδίσει το τραγούδι.


kotsiras1

Ωστόσο, στον χάρτη του είναι επίσης έκδηλα τα σημάδια ενός δυναμισμού (ο Άρης στον Αιγόκερω, σε τετράγωνα με τον Ήλιο και τον Άρη), κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση.

Το 2010 κυκλοφόρησε το «Αγάπη μου εσύ» ένα τραγούδι που αναφέρεται στην Ελλάδα και έγινε αμέσως επιτυχία. Αυτό όμως ήταν μόνον η κορυφή του παγόβουνου της πολιτικής διάστασης του Γιάννη Κότσιρα.

Οι συχνές αναρτήσεις του στην σελίδα του στο Facebook, πικρές καυστικές ή απλά κριτικές καταφέρονται εναντίον όλων αυτών που πρωταγωνιστούν στο Ελληνικό δράμα. Οι πολιτικές του τοποθετήσεις -πραγματικός καταπέλτης- αποκαλύπτουν την πρόθεση του να αναμειχθεί στα κοινά, παίρνοντας ενδεχομένως και έναν πιο δραστικό ρόλο.

«Καλημέρα σε όλους. Οι κυβερνητικοί πολιτικοί δεν είναι ανίκανοι. Δεν είναι ηλίθιοι. Δεν είναι αργόστροφοι. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν... Δεν αγωνίζονται για τη σωτηρία της χώρας μας. Αγωνίζονται για να μην αποκαλυφθούν οι συμφωνίες και οι παρανομίες που έκαναν αυτοί και οι προκάτοχοί τους. Αγωνίζονται για το Εθνικό Ξεπούλημα της χώρας μας, στους συνεταίρους τους, τραπεζίτες, εργολάβους και χρηματιστές. Με λίγα λόγια δεν πάσχουν από Εθνική Βλακεία. Απλά συμμετέχουν σε Εθνική Μειοδοσία. Να παραιτηθούν τώρα. Η εξουσία σε Έλληνες. Η εξουσία στον πολίτη...»

Αυτά έγραψε πολύ πρόσφατα, ενώ μια εβδομάδα πριν είχε προηγηθεί ένα ακόμη πολιτικό «μανιφέστο», με το ανατρεπτικό-ριζοσπαστικό ύφος που διακρίνει και τον Ερμή του δημοφιλούς καλλιτέχνη (σε σύνοδο με τον Ουρανό).

Η αντίθεση του Ουρανού με την γενέθλια θέση του, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για μια εντυπωσιακή στροφή, σε ένα ευρύ φάσμα (προσωπικές και επαγγελματικές επιλογές αλλά και στον κοινωνικό του ρόλο). Και με την συνδρομή της γενέθλιας Δήμητρας στον Αιγόκερω (ως αστρική κάνει και αυτή ένα τετράγωνο με τον Ουρανό), δεν αποκλείεται αν χρειαστεί να εγκαταλείψει τις πίστες και να τον δούμε πίσω από ...οδοφράγματα!
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved