Μαρία Μπεκατώρου

Η ωραία κοιμωμένη
Μαρία Μπεκατώρου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Το πλατύ κοινό την γνώρισε μέσα από το Just the 2 of us. Όμως, για όσες και όσους εντρυφούν χρόνια στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι, το «φαινόμενο Μπεκατώρου» δεν είναι ούτε νέο, ούτε άγνωστο. Απλά, εξ αιτίας μιας φυσικής επαγγελματικής συστολής-ανασφάλειας (διάβαζε Κρόνος), η ίδια έχει δώσει πολύ μεγάλη αξία σε ...άγνωστες για τους πολλούς ηθικές παραμέτρους, όπως είναι για παράδειγμα η ευγνωμοσύνη απέναντι σε αυτούς που σε πιο δύσκολους καιρούς της πρόσφεραν την στήριξη τους και μια επαγγελματική στέγη. Και αναφέρομαι βέβαια στην τηλεοπτική οικογένεια του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, με το Λέοντα Γιώργο Καρατζαφέρη να παίζει αναφανδόν το ρόλο του πάτερ φαμίλια.

Είτε «φταίει» η ανατροφή που της έδωσαν οι Ουρσουλίνες μοναχές, είτε ο Κρόνος (πρακτικά είναι μάλλον το ίδιο), η Μαρία Μπεκατώρου έχει κλείσει επανειλημμένα τα αυτιά της στις σειρήνες που την καλούν να ανοίξει τα φτερά της για μια μεγαλύτερη τηλεοπτική πολιτεία.

Υδροχόος, με έναν πολύ έντονο γενέθλιο χάρτη που ξεχειλίζει από ενέργεια, φαίνεται να έχει δώσει προτεραιότητα, όχι στα στοιχεία που την κάνουν ακτινοβόλα, γοητευτική και ξεχωριστή (αναφέρομαι κυρίως στον ενεργό Ουρανό της στο Ζυγό που έχει αγκαζάρει τη Σελήνη και την Αφροδίτη) αλλά αντίθετα στην αφέλεια -προσποιητή η όχι- του τετραγώνου ανάμεσα στον Ιχθυακό Ερμή και τον Ποσειδώνα. Ο ρόλος της αγεωγράφητης «χαζής ξανθιάς» ταιριάζει γάντι στους δύο πλανήτες και με δεδομένη την τηλεοπτική και πολιτική συγγένεια με τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν ξέρω αν η Μαρία Μπεκατώρου φοίτησε στο ίδιο «σχολείο» με την έτερη υποτιθέμενη «γατούλα» των media, την Ιχθύ Ευγενία Μανωλίδου, η οποία σε πείσμα των «κουλτουριάρηδων» επικριτών της είναι επίσης στην πραγματικότητα μια ιδιαίτερα δυναμική και αποφασιστική γυναίκα.

Το εξαιρετικό αστρολογικό προσόν που διαθέτει η Μαρία Μπεκατώρου ως παρουσιάστρια (η Σελήνη στο Ζυγό) σε συνδυασμό με την σύνοδο του Ήλιου της με το Δία, είναι σε θέση να την οδηγήσουν πανεύκολα στα υψηλότερα σκαλοπάτια της τηλεθέασης και να της προσφέρουν τη δόξα που της αναλογεί.

Ωστόσο από μια άποψη ο γενέθλιος χάρτης της Μαρίας Μπεκατώρου ...δεν υπάρχει!

Από τη μια η ίδια έχει επιλέξει το «δρόμο της Αρετής», θέτοντας φραγμούς στους εκάστοτε πειρασμούς αλλά και τα πλεονεκτήματα ενός ενεργού Δία και από την άλλη εδώ έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση όπου το light προφίλ κρύβει από πίσω του μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

bekatorou_copy

Αν εξετάσει κανείς τα αστρολογικά δεδομένα της, χωρίς όμως να συνυπολογίσει μια «Κρόνια» επιρροή, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα έπρεπε να είναι από καιρό μια «φτασμένη» πρωταγωνίστρια της show biz, και μάλιστα εντελώς ...ξεσαλωμένη. Βλέπετε, ο έντονος Δίας δεν φείδεται ούτε σε υποστήριξη, ούτε σε άλματα, ανεξαρτήτως ποιότητας.

Επιπλέον, ο δυναμικός Άρης της (σε τετράγωνο με τον Ήλιο) υποδηλώνει ότι εκτός από σούπερ θηλυκό είναι και μια γυναίκα με τσαγανό και λόγο τιμής, ένα «αντράκι» που έχει μάθει να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά, ακόμη και αν καίγεται. Τολμώ να πω ότι μπροστά της η «μαγκιόρα» Ανίτα Πάνια είναι του δημοτικού...

Έχει σημασία πως όλα αυτά τα χαρακτηριστικά λειτουργούν κατά τεκμήριο μέσα σε αυστηρά όρια που μόνον ο Κρόνος μπορεί να έχει θέσει. Και ο Κρόνος έχει υποχρεώσει ένα άλογο κούρσας να δίνει παραστάσεις στο τσίρκο ως «το μικρό μας πόνυ». Γι αυτό και η εκτίμηση μου είναι ότι ο πλανήτης των περιορισμών βρίσκεται σε έναν από τους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου της (πιθανότατα τον 1ο η τον 7ο), και αν έχω δίκιο, ο Ωροσκόπος της είναι είτε στον Τοξότη, είτε στους Διδύμους.

Με την καταλυτική παρέμβαση του Κρόνου, όλες οι «τρέλες» και η χαμένη εφηβεία της Μαρίας Μπεκατώρου έχουν πάρει αναστολή για την περιβόητη κρίση των σαράντα (την αντίθεση δηλαδή του Ουρανού με τον εαυτό του), που στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να ξεσπάσει λίγο νωρίτερα -ανάλογα με τη θέση της Σελήνης της- και θα σημάνει την πλήρη και δημόσια μεταμόρφωση της.

Κάπου εκεί θα λάβει τέλος η «χρήσιμη ένταξη» σε ένα σύστημα αξιών και θα αρχίσουν τα ...όργανα. Η ωραία κοιμωμένη θα ξυπνήσει, αντιλαμβανόμενη ότι όλο το «πακέτο» που ζούσε μέχρι τότε, ήταν απλά ...λίγο.

Η μοναδική εν δυνάμει «σύμμαχος» του Κρόνου είναι η αυστηρή και ανασφαλής Αφροδίτη στον Αιγόκερω κι αυτή όμως δέχεται ένα τετράγωνο από τον Ουρανό στο Ζυγό, αποκτώντας μια μάλλον φεμινιστική διάσταση, για να μην πω ότι έχει την τάση να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της στα όρια του ...παροξυσμού.

Το αστρολογικό αίνιγμα Μπεκατώρου, εκτός από την πιθανολογούμενη τροχοπέδη του γωνιακού Κρόνου, λύνεται αν υπολογίσουμε τις ίδιο-συναστριακές όψεις του χάρτη της που οπωσδήποτε παραπέμπουν σε μια διαφορετική πραγματικότητα:

Η αστρική Αφροδίτη και η αστρική Σελήνη σε τ-τετράγωνο με τον τροπικό Κρόνο δίνουν άμεσα την εικόνα μιας αξιόπιστης συναισθηματικά γυναίκας, σταθερής στην πράξη και μέχρι ...δακρύων πειθαναγκαστική.

Αντικειμενικά, από τη στιγμή που και οι δύο συναισθηματικοί δείκτες δεσμεύονται από τον Κρόνο, είναι εύκολο να εντοπιστούν, τόσο τα «ηθικά και αγγελικά» βιώματα της με τις Ουρσουλίνες, όσο και τα «πρέπει» που την κρατούν καθηλωμένη στο έδαφος.

Το μέλλον

Πίσω από την όψιμη και ραγδαία άνθηση της Μαρίας στις καρδιές της αμύητης πλειοψηφίας, φαίνεται πως κρύβεται η προοδευμένη Σελήνη της στον Υδροχόο.

Αν και η θέση της δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο έχει μπει σε μια ζωδιακή περιοχή, η οποία συγκεντρώνει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του χάρτη της Μαρίας Μπεκατώρου, και αναφέρομαι βέβαια στους δύο κατ’ εξοχήν δείκτες της επιτυχίας και της διασημότητας, το Δία και τη Δήμητρα.

Η προωθητική δύναμη της Σελήνης θα συνεχίσει να λειτουργεί και τους επόμενους μήνες, ενώ σταδιακά θα μπουν στο χορό, ο Δίας, ο Άρης και τα άλλα «παιδιά».

Και κατά ...σατανική σύμπτωση, όλα είναι προγραμματισμένα να συμβούν μέσα στην επόμενη διετία.

Η σύνοδος του προοδευμένου Ερμή με το Δία θα προσθέσει σε ευκαιρίες, ανοίγματα και πολυπραγμοσύνη, ενώ το τετράγωνο της προοδευμένης Δήμητρας με τον γενέθλιο Άρη, ορίζει μια περίοδο έντονων διαξιφισμών, δυναμικών πρωτοβουλιών και σαρωτικής αλλαγής της δημόσιας εικόνας της. Παράλληλα η αντίθεση του προχωρημένου Κρόνου με τη γενέθλια Δήμητρα, υποδεικνύει μια διακοπή της συνεργασίας της με το κανάλι που την φιλοξένησε τόσα χρόνια. Θα μπει κανονικό μπουρλότο δηλαδή, σε όσα σήμερα δείχνουν σταθερά και αδιαπραγμάτευτα, συμπεριλαμβανομένου και του γάμου της...

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αστρολογική παράμετρος είναι και το τετράγωνο του Πλούτωνα με τη γενέθλια θέση του, αφού η ενέργεια του πλανήτη μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω μέσα σε μια στιγμή. Σε αυτήν την περίπτωση όμως αρκετά από τα βιώματα θα είναι σκληρά και θα συνοδευτούν από μια αίσθηση απώλειας.

Όπως κι αν έχει, το βέβαιο είναι πως η ήδη παλαίμαχος Μαρία Μπεκατώρου είναι συνάμα το εκρηκτικό αύριο της show biz και είναι ικανή να δημιουργήσει τη δική της αξεπέραστη σχολή στα τηλεοπτικά -και όχι μόνον- δρώμενα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved