Φρέντι Μέρκιουρι-Ο «αμαρτωλός» με την αγγελική φωνή

Φρέντι Μέρκιουρι-Ο «αμαρτωλός» με την αγγελική φωνή

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η φωνή του ιδιαίτερη και αξεπέραστη μας χάρισε αξέχαστες στιγμές μέσα από τα τραγούδια των Queen. Ο ίδιος ευαίσθητος και συνάμα δυναμικός, επιδεικτικά εκκεντρικός και αμφισεξουαλικός με όλα τα χαρακτηριστικά «καπρίτσια» ενός σταρ, έπεσε τελικά θύμα της «μάστιγας του αιώνα», νικημένος από την βαριά σύνοδο του Κρόνου με τον Πλούτωνα στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου του. Ανίατη και μοιραία η ασθένεια του, το ίδιο «ανίατη» όμως είναι και η καλλιτεχνική του λάμψη, καρπός μιας ακόμη πλανητικής «συνομωσίας».



Ο Φρέντι Μέρκιουρι γεννήθηκε στις 5/9/46 (ώρα 5:10) στο Stown Town της Ζανζιβάρης.
Οι γονείς του ήταν Ινδοί μέλη μιας κοινότητας που είχε ασπαστεί το Ζωροαστρισμό και το πραγματικό του όνομα ήταν Farrokh Bulsara. Ο ίδιος αργότερα επέλεξε το «Mercury», επειδή όπως έλεγε ο Ερμής ήταν ο ανατέλλων πλανήτης του. Αυτή η λεπτομέρεια αποτέλεσε ουσιαστικά και το κριτήριο για την επισήμανση της ώρας που γεννήθηκε, η οποία αν και δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένη, δείχνει να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της ζωής του.


Ο Φρέντι Μέρκιουρι ήταν ένας μάλλον συνεσταλμένος χαρακτήρας (όπως εξ άλλου αρμόζει και στο ζώδιο του), ο οποίος ωστόσο επί σκηνής μεταμορφωνόταν σε ...ορισμό της πρόκλησης.
Φυσικά η προς τα έξω εκκεντρικότητα του δεν ήταν θέμα του Ήλιου του στην Παρθένο, όσο του Ωροσκόπου του στον Λέοντα σε συνδυασμό με τον «ειδικευόμενο» στις παραξενιές πλανήτη Ουρανό, που συνέβαλε αποφασιστικά στην ιδιαιτερότητα του Μέρκιουρι, όντας σε περίοπτη θέση (στον 10ο οίκο) και σε αντίθεση με την Σελήνη στον Τοξότη.
Είναι γνωστό πως για έναν άνδρα η Σελήνη εκφράζει την ποιότητα και την σύσταση του «θηλυκού» του κομματιού και σίγουρα μια δυναμική επιρροή του Ουρανού, όσο και του Άρη μπορεί να του προσδώσει «ασυνήθιστες» ιδιότητες.

mercury_freddie

Και σε αυτήν την αντίθεση με ίδιο-συναστριακά κριτήρια βρίσκει «πάτημα» τόσο ο Άρης-αναπόσπαστος κρίκος μιας ροκ προσωπικότητας-ο οποίος ως αστρικός σχηματίζει με τα άκρα της ένα δυναμικό και ...extreme τ-τετράγωνο, όσο και ο Ερμής, ο οποίος με τη σειρά του «βομβαρδίζεται» με τις Ουράνιες ιδιαιτερότητες.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με τον ίδιο τον Μέρκιουρι, η πιο σημαντική -και αναντικατάστατη- σχέση της ζωής του ήταν με μια γυναίκα, την Μαίρη Όστιν, την οποία ακόμη και μετά τον χωρισμό τους στα μέσα της δεκαετίας του 70, την θεωρούσε ως καλύτερη φίλη του και στην κυριολεξία «τον άνθρωπο του».


Εκτός από τη δραστική επιρροή της στην αμφισεξουαλικότητα του (η Σελήνη βρίσκεται στον 5ο οίκο), ήταν εκείνη που προκάλεσε τη ...μεγάλη ανατροπή όταν η οικογένεια Bulsara με το ξέσπασμα της επανάστασης στη Ζανζιβάρη τον Ιανουάριο του 1964, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Αγγλία για λόγους ασφαλείας ( είναι χαρακτηριστικό πως ο αστρικός Ουρανός «πέφτει» πάνω στο Μεσουράνημα του).
Τότε ο διελαύνων Ουρανός ήταν πάνω στο γενέθλιο Ερμή του Μέρκιουρι, ενώ ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Ήλιο προετοίμαζε μια εκ βάθρων μεταμόρφωση.



Η σύνοδος του Ήλιου με τον αστρικό Ποσειδώνα τον έστρεψε στη μουσική και τουλάχιστον με τα συγκεκριμένα στοιχεία φαίνεται ότι ο Δίας και η Δήμητρα μεσολάβησαν ώστε να αναδειχθεί σε έναν από τους διαπρεπέστερους πρωταγωνιστές της ροκ σκηνής.
Οι δύο πλανήτες σχηματίζουν ένα τετράγωνο (με τη συμμετοχή της Αφροδίτης), το οποίο συνδέεται με τον αστρικό Ωροσκόπο του Μέρκιουρι, πολλαπλασιάζοντας έτσι τις δυνατότητες αποδοχής του από ένα ευρύ κοινό.


Επιπλέον φαίνεται ότι η σύνοδος της Αφροδίτης με το Δία πάνω στην ακμή του 3ου οίκου ήταν εκείνη που τον προίκισε με την ιδιαίτερων δυνατοτήτων φωνή του είχε εύρος τέσσερις οκτάβες), αφού οι δύο πλανήτες εκτός των άλλων ήταν το βασικό κανάλι έκφρασης της αντίθεσης Σελήνης-Ουρανού (βρίσκονται σε θέση «διευκόλυνσης»), της όψης που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή και τις επιλογές του Φρέντι Μέρκιουρι.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved