Quvenzhane Wallis: H μικρότερη υποψήφια των Οσκαρ

Ποιά είναι όμως η μικρή με τα afro μαλλιά, το διαπεραστικό βλέμμα και το συνδυαστικό της όνομα που έκανε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να προσπαθούν να το προφέρουν;

Quvenzhane Wallis: H μικρότερη υποψήφια των Οσκαρ

Με δύο ιστορικές και αντιφατικές υποψηφιότητες θα διεξαχθεί ο φετινός διαγωνισμός για τα βραβεία Oscar. Η πρώτη είναι της Γαλλίδας ηθοποιού Emmanuelle Riva, που σε ηλικία 85 ετών, γίνεται η γηραιότερη ηθοποιός υποψήφια για το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου, με τη ξενόγλωσση ταινία «Amour».

Η δεύτερη είναι της 9χρονης από τη Νέα Ορλεάνη Quvenzhane Wallis, για την ερμηνεία της στην ταινία «Μυθικά πλάσματα του νότου». Ακόμα και αστρολογικά βρίσκονται απέναντι από τον άξονα Ιχθύων – Παρθένου, αντίστοιχα.

Οι δυο τους συναγωνίζονται για το πολυπόθητο αγαλματίδιο μαζί με τις Jessica Chastain για το «Zero Dark Thirty», Jennifer Lawrence για το «Silver Linings Playbook - Οδηγός Αισιοδοξίας» και Naomi Watts για το «The Impossible».

Ποιά είναι όμως η μικρή με τα afro μαλλιά, το διαπεραστικό βλέμμα και το συνδυαστικό της όνομα που έκανε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να προσπαθούν να το προφέρουν; Ακόμα δεν ξέρουμε πολλά γι αυτήν, παρά μόνο πως πρόκειται για ένα παιδί που ξεχωρίζει με την ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία και την τόλμη της.

Κάπως έτσι ξεχώρισε και ανάμεσα στις 3.000 άλλες μικρές και όπως λένε οι υπεύθυνοι του casting τους εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή με τον αυτοέλεγχο και τις ευαισθησίες της. Όσο για τον έκπληκτο σκηνοθέτη Ζυγό Benh Zeitlin, δήλωσε ότι μόλις είδε τη μικρή Wallis κατάλαβε αμέσως ότι βρήκε αυτό που έψαχνε, αλλάζοντας και το σενάριο της ταινίας, ώστε να μπορέσει να χωρέσει την έντονη προσωπικότητά της.

Έτσι λοιπόν μέσα από τον ρόλο της «Hushpuppy» σε ηλικία 6 ετών, ενσαρκώνοντας ένα ατρόμητο κορίτσι που ο πατέρας της την προετοιμάζει να μπορεί να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής όταν αυτός πεθάνει, η υπέροχη μικρή γοήτευσε κοινό και κριτικούς και βρέθηκε στην αξιοζήλευτη αυτή θέση.

Ενώ άλλοι καταξιωμένοι ηθοποιοί αγωνιούν μετά από χρόνια καριέρας να ακούσουν το όνομά τους στις υποψηφιότητες, η Wallis το διασκεδάζει με την αγνότητα της ηλικίας της, αποκαλώντας τα βραβεία Oscar «Ο Χρυσός κύριος».

Η άγνωστη ώρα γέννησής της δεν αφήνει περιθώρια να θριαμβολογήσουμε, αλλά οι όψεις του ωροσκοπίου της, μετά βίας συγκρατούν την παρόρμηση.

Με 5 πλανήτες στην Παρθένο Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη και Δία, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των ζώων, σε εθελόντρια παροχής υπηρεσιών στους αναξιοπαθούντες, ζώντας μια υγιεινή και αντιτοξική ζωή.

Όταν όμως η πλουσιοπάροχη σύνοδος Ήλιου – Αφροδίτης – Δία στην Παρθένο έχει απέναντί της τη σύνοδο Άρη – Ουρανού στους Ιχθύες, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για ένα παιδί αλλιώτικο από τα άλλα και μια ιδιοσυγκρασία που δεν ξεχωρίζει τυχαία, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες.

Η πολυσύνθετη προσωπικότητά της αγγίζει τα όρια της χαρισματικής, κάνοντάς την να παλεύει ενάντια στον ανθρώπινο πόνο (Άρη στους Ιχθείς), να μάχεται με αυταπάρνηση (σύνοδος με Ουρανό), χωρίς να στερείται ρεαλισμό και λογική.

Παρόλα αυτά είναι πιθανόν να μη μπορέσει να αποφύγει σκληρές και φανατικές συμπεριφορές, που θα λειτουργήσουν σκόπιμα και όχι με μορφή εξάρτησης.

Ο απόλυτα μεθοδικός νους της (Ερμής στην Παρθένο) ψάχνει να διαλευκάνει το τετράγωνο Σελήνης – Πλούτωνα, που την κάνει ακόμα πιο επιβλητική και ενδιαφέρουσα.

Η τέχνη είναι γι αυτήν μια υπέροχη διέξοδος μέσα από την οποία θα εκφράσει το άφθονο δυναμικό της και θα χρησιμοποιήσει ως μέσο για τους ανθρωπιστικούς σκοπούς της.

Όσο για το εξάγωνο του Κρόνου με την Αφροδίτη και το τρίγωνο με τον Άρη, σηματοδοτεί μια σημαντική παρεμβολή, που τονίζει την αξιοπιστία της στις πάσης φύσεως σχέσεις της και την ικανότητα να μοχθεί ακούραστα για το τέλειο.

Δεν ξέρω αν τελικά θα καταφέρει να κερδίσει το φετινό Oscar, αλλά είναι σίγουρο πως η ζωή τις επιφυλάσσει τεράστια φήμη και αναγνώριση, σε ότι στοχεύει πραγματικά.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved