Τηλέμαχος Αλεξίου: Ο πρωτοποριακός Αιγόκερως στο 9ο Outview Film Festival

Ο χάρτης του βεβαιώνει πως θα αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στο μέλλον με τη δουλειά του

Τηλέμαχος Αλεξίου: Ο πρωτοποριακός Αιγόκερως στο 9ο Outview Film Festival

«Το όνομα στο διαβατήριο μου είναι Τηλέμαχος Αλέξιος Αλεξίου. Γεννήθηκα το 1989. Έλληνας σκηνοθέτης/κινηματογραφιστής από το Βερολίνο, μεγάλωσα στην Εύβοια.
Έχω σπουδάσει θεωρία κινηματογράφου, μιλάω 9 γλώσσες και μικρός ήμουν πρωταθλητής χορού.
Ξέρω απ' έξω τα λόγια από τις περισσότερες ταινίες του Παζολίνι και του Αλμοδόβαρ.
Απεχθάνομαι τη θρησκεία και το έθνος. Αγαπώ τον Άνθρωπο, τη Φύση, την Τέχνη, τον Σλάβοϊ Ζίζεκ και τα ρούχα της Ατσούκο Κούντο.
Προσλαμβάνομαι;»
Έτσι συστήθηκε ο 26χρονος Έλληνας σκηνοθέτης στο περιοδικό «Flix» στο οποίο έδωσε συνέντευξη με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα, για να παρουσιάσει στο «Outview Film Festival» δύο από τις ταινίες του, την «Αφροδίτη στην αυλή» του 2011 και τη μεγάλου μήκους «Βασίλισσα Αντιγόνη» του 2014.

Το «Outview Film Festival» είναι μια διοργάνωση που ξεκίνησε στη χώρα μας δειλά το 2007, για να γιγαντωθεί σιγά - σιγά, ενασχολούμενο με ένα είδος κινηματογράφου το «queer cinema» στο οποίο κατατάσσεται και ο Τηλέμαχος Αλεξίου. Το κινηματογραφικό event θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 15/5.

Στο ωροσκόπιό του η τριπλή σύνοδος Ήλιου – Κρόνου – Ποσειδώνα στον Αιγόκερω, είναι αυτή που καθορίζει τα πάντα γύρω από τον ίδιο και τη δουλειά του.
Η όψη αυτή είναι ιδανική για την κινηματογραφική του ενασχόληση, ενώ παράλληλα δηλώνει σαφώς τον άνθρωπο ερημίτη, τον απόλυτα δημιουργικό και τον άνθρωπο που διοχετεύει τη φαντασία του στην τέχνη.
Αυτή η σύνοδος έχει καθορίσει την καλλιτεχνική του υπόσταση και την παράλληλη ενασχόλησή του με τον χορό και τη φωτογραφία.
Όλος αυτός ο συνδυασμός γίνεται ακόμα πιο ισχυρός με τη Σελήνη του στον Σκορπιό σε σύνοδο με τον Πλούτωνα να τον στρέφει σε μια πολύ ιδιωτική οδό, που περπατάει χωρίς καμία αναστολή ή δισταγμό, μαζί με το πύρινο και αλύτρωτο τρίγωνο του Άρη από τον Κριό και της Αφροδίτης από τον Τοξότη.
Πρόκειται για ένα πολύ υπαινικτικό χάρτη ενός ανθρώπου που είναι βέβαιο πως θα αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στο μέλλον με τη δουλειά του.

Άκρως πρωτοποριακός μέσα στη δημιουργική και ατάραχη ιδιοσυγκρασία του, ο Τηλέμαχος Αλεξίου έχει να δώσει πολλά στην τέχνη. Ζει στο Βερολίνο, μια από τις πιο φιλόξενες πόλεις της τέχνης και ακόμα και η άγνωστη ώρα γέννησής του, δεν μπορεί να αφήσει κενά στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό ταλέντο και χαρισματικό δημιουργό, παρά το γεγονός πως η προβολή της ταινίας «Βασίλισσα Αντιγόνη» στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2014 έλαβε αντιφατικές κριτικές. Η ταινία προβάλλεται σήμερα στις 21.45 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο Γκάζι.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved