Σταύρος Ξαρχάκος: Γάμος στα 76, για τον Ιχθύ καλλιτέχνη

Η καλλιτεχνική του ευαισθησία των ώθησε σε αναζήτηση ασφάλειας

Σταύρος Ξαρχάκος: Γάμος στα 76, για τον Ιχθύ καλλιτέχνη

Ο Σταύρος Ξαρχάκος που μας γέμισε τη ζωή με τις συνθέσεις του, παντρεύτηκε στα 76 του χρόνια τη μουσικοθεατρική αγαπημένη του Ηρώ Σαΐα σε μια σεμνή τελετή στη Βάρκιζα, το μεσημέρι του Σαββάτου.
Γνωρίστηκαν το 2008 σε συναυλία στην Κύπρο και συνεργάστηκαν το 2011 σε ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι.
Το ειδύλλιο άρχισε το 2012 σε άλλη μια συνεργασία τους.
Τα 36 χρόνια που τους χωρίζουν ουδόλως στάθηκαν εμπόδιο μεταξύ τους,
όπως δεν είχαν σταθεί και τα 30 που τον χώριζαν με την Σμαράγδα Καρύδη, σε μια 10ετή σχέση που άρχισε και τελείωσε αθόρυβα.
Ο Σταύρος Ξαρχάκος δεν απασχόλησε τον τύπο με την προσωπική του ζωή όλα αυτά τα χρόνια, παρά μόνο με τις συνθέσεις
του και ένα διάστημα με την πολιτική του ανάμειξη σαν δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθήνας, σαν αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Θεμάτων και σαν Ευρωβουλευτής από το 2000 έως το 2004.

Η σύνοδος Ήλιου – Δία στους Ιχθύες πέρα από το ότι ανέδειξε το ιδιαίτερο ταλέντο του στη μουσική που απογειώνει η αντίθεση Ήλιου – Ποσειδώνα, τον έκανε πολύ εκλεκτικό στη ζωή του, με τάση να ταυτίζεται με τα συναισθήματα των άλλων.
Γοητευτικός εσωτερικά και εξωτερικά, πορεύονταν υπό την καθοδήγηση της συνόδου Ερμή – Κρόνου στον Κριό, αποσιωπώντας την παρόρμηση σε κατασταλτικές επιλογές.

Η σοβαρή απόφαση που πήρε να παντρευτεί στα 76 του χρόνια, είναι αποτέλεσμα της διέλευσης του Ουρανού από τον γενέθλιο Κρόνο του.
Η ανασφάλεια που εκλύει αυτή η όψη, μετατράπηκε σε αναζήτηση ασφάλειας και μέσα από μια εντελώς καλλιτεχνική οπτική, οδηγήθηκε σε δέσμευση που πάντα θα μοιάζει με απελευθέρωση.
Πιθανότατα δε, να επηρεάστηκε και η Σελήνη του στον Αιγόκερω από Ουρανό και Πλούτωνα προχωρώντας σε νέο μοντέλο ζωής, εντελώς διαφορετικό από αυτό που ακολουθούσε τόσα χρόνια, σκεφτόμενος πως η αβεβαιότητα ενοχλούσε τη συναισθηματική του ισορροπία.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος γεννήθηκε στις 14/3/1939 στην Αθήνα.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved