Γκύντερ Γκρας: To τέλος του αξιόλογου Ζυγού νομπελίστα

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς μεταπολεμικούς συγγραφείς

Γκύντερ Γκρας: To τέλος του αξιόλογου Ζυγού νομπελίστα

Ο Γερμανός νομπελίστας, συγγραφέας και ποιητής, Γκύντερ Γκρας (Günter Grass), έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 87 ετών.
Το αξιομνημόνευτο λογοτεχνικό του έργο θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο για το ήθος, αλλά για την ανθρώπινη προσέγγιση, προσπαθώντας μέσα από τα γραπτά του να μην καθησυχάσει τη συνείδηση του κόσμου για τα ναζιστικά εγκλήματα.
Έγραψε μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και ποιήματα, ενώ ήταν έντονα πολιτικοποιημένος, διατελώντας και τρία χρόνια ως πρόεδρος της ακαδημίας τεχνών του Βερολίνου.
Το 1999 βραβεύτηκε με Νόμπελ λογοτεχνίας.

Ο Γκρας πριν από 3 περίπου χρόνια έγραψε ένα ποίημα που υμνεί την Ελλάδα, με τίτλο «Η ντροπή της Ευρώπης», ενώ ήταν γνωστή η αγάπη του για τη χώρα μας και η υποστήριξή του προς αυτήν.

Η ευγενική του φύση πηγάζει από τον Ήλιο και τον ωροσκόπο στον Ζυγό και τη Σελήνη του στον Καρκίνο που ασχολείται με τη μάζα.
Η λογοτεχνική του φύση ήταν αποτέλεσμα του Ερμή στον Σκορπιό σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα και σε εξάγωνο με την Αφροδίτη, που είναι και κυβερνήτης του Ήλιου και του ωροσκόπου.

Επίσης ενδεικτικό είναι το τρίγωνο του Κρόνου κυβερνήτη του τρίτου οίκου (γραπτός λόγος) με τον Ουρανό, ενώ οι προοδευτικές και ριζοσπαστικές του ιδέες αποτυπώνονταν από τη Σελήνη στον 9ο οίκο σε τετράγωνο με τον Ουρανό.
Όσο για η σύνοδο Δία – Ουρανού στον 5ο οίκο που δείχνει τα ενδιαφέροντά του, ο Γκρας ήταν σαφώς προορισμένος να αφήσει το ανεξίτηλο σημάδι του στην ιστορία μέσα από το έργο του.

Έφυγε από τη ζωή με τον Ήλιο στον Κριό σε ακριβέστατη αντίθεση με τον Άρη του, τη στιγμή που ενεργοποιούνταν το γενέθλιο τετράγωνο της συνόδου Ήλιου – Άρη με τον Πλούτωνα. Επιπλέον είναι πολύ υπαινικτική η σύνοδος του διελαύνοντα Κρόνου με τον γενέθλιο Κρόνο του.

Ο Γκρας δήλωσε πως δίχως την Ελλάδα η Ευρώπη θα είναι φτωχότερη, μία ήπειρος φθαρμένη και στερημένη από οποιαδήποτε πνευματικότητα.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατό του, λέγοντας πως η Ελλάδα έχασε έναν πολύτιμο φίλο που στάθηκε δίπλα της στην οικονομική κρίση που βιώνει.

Ο Γκύντερ Γκρας γεννήθηκε στις 16/10/1927 στις 7.00 το πρωί στο Danzig της σημερινής Πολωνίας

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved