Pedro Almodovar: Η νέα ταινία του cult παραγωγού

Η συντριπτική παρουσία γυναικών στις ταινίες του, αποτελεί πλέον μια ξεκάθαρη επιλογή για αυτόν, που σαν Ζυγός με ωροσκόπο Ταύρο, τις αναδεικνύει με έναν αρκετά σεξιστικό τρόπο

Pedro Almodovar: Η νέα ταινία του cult παραγωγού

Ο ιδιαίτερος Ισπανός σκηνοθέτης που εμφανίστηκε το 1980, έχει δημιουργήσει το δικό του στυλ, έχει καταφέρει να αναγνωρίζεται η δουλειά του ακόμα και από μια σκηνή δευτερολέπτου, ενώ το Ευρωπαϊκό φανατικό κοινό του περιμένει την κάθε ταινία του για να αναρωτηθεί πόσο ακόμα μπορεί να μας εκπλήξει.

Το 2013 λοιπόν η νέα του ταινία «Los Amantes Pasajeros» θα είναι έτοιμη να προβληθεί στους Ευρωπαϊκούς κινηματογράφους την Άνοιξη, γεγονός που σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα την δούμε στο φετινό Φεστιβάλ Κανών.

Το τρέιλερ της ταινίας μόλις κυκλοφόρησε, δείχνοντας κεφάτα αποσπάσματα από μια κινηματογραφική πτήση, που διαδραματίζεται σε ένα αεροπλάνο μετά από ένα δυστύχημα, που φέρνει κοντά τους επιβάτες. Για άλλη μια φορά το τρίγωνο του Ουρανού με τη Σελήνη και την Αφροδίτη του στον Σκορπιό, επινοεί ένα πρωτότυπο σενάριο, πνευματώδες, δημιουργικό και αμφιλεγόμενο.

Το εκκεντρικό και αντισυμβατικό του στυλ, επιστρατεύεται και πάλι με το γνωστό χιούμορ και ευαισθησία που τον περιβάλλουν, επιλέγοντας για άλλη μια φορά να δουλέψει με ηθοποιούς που καταξίωσαν τις ταινίες του και καταξιώθηκαν και οι ίδιοι.

Cecilia Roth (Όλα για τη μητέρα μου) Lola Duenas (Volver, Μίλα της), Javier Camara (Μίλα της) και φυσικά οι Penelope Cruz, Antonio Banderas και Paz Vega.

Η συντριπτική παρουσία γυναικών στις ταινίες του, αποτελεί πλέον μια ξεκάθαρη επιλογή για αυτόν, που σαν Ζυγός με ωροσκόπο Ταύρο, τις αναδεικνύει με έναν αρκετά σεξιστικό τρόπο, μέσα από τη Σελήνη στον Σκορπιό σε σύνοδο με την Αφροδίτη του.

Τα υπονοούμενα στις ταινίες του που συχνά αφορούν τους ανδρικούς ρόλους, είναι αυτά που τους δίνουν περισσότερο χρώμα, από όσο τόσο αφειδώς χρησιμοποιεί. Άλλωστε η σύνοδος Άρη – Πλούτωνα στον Λέοντα στον 4ο οίκο γίνεται πανίσχυρο κίνητρο για να περάσει στις ταινίες του, τα δυσάρεστα βιώματά του.

Ο υπερτονισμένος 6ος οίκος της εργασίας, με κυβερνήτη τον Ερμή οικοθετημένο στον 6ο οίκο, δείχνει την εμμονή τους στις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και την καλλιτεχνική του ικανότητά του να τις σκηνοθετεί, μέσα από τη σύνοδο Ερμή – Ποσειδώνα στον Ζυγό.

Ο Ήλιος στον 6ο οίκο αιτιολογεί την κοινωνική του ευαισθησία που βγάζει μέσα από τις ταινίες του, μέσα όμως από έναν εντελώς προκλητικό και αντισυμβατικό τρόπο, που του υποδεικνύει το τετράγωνο Ήλιου – Ουρανού, με τον Ουρανό να κυβερνάει τον 5ο οίκο, δίνοντας μια σαφή εικόνα της ιδιόρρυθμης άποψής του για την τέχνη και τις σχέσεις.

Η δύσκολη επιβίωσή του πριν δημιουργήσει τις ταινίες του, αποζημιώθηκε με το παραπάνω με την παρουσία του Δία σε σύνοδο με το μεσουράνημα, ενώ του έμελλε να καταχωρηθεί στις προτιμήσεις του κοινού σαν ένας πολύ αγαπητός σκηνοθέτης, με το εξάγωνο της Αφροδίτης κυβερνήτη του ωροσκόπου και του ζωδίου του με τον Κρόνο, κυβερνήτη του 10ου οίκου της καριέρας.

Όπως όλες ανεξαιρέτως οι ταινίες του που έχουν διχάσει κοινό και κριτικούς, έτσι και το «Los Amantes Pasajeros» θα ανακινήσει διλλήματα και θα εξάψει τις συντηρητικές απόψεις, από έναν σκηνοθέτη που έχει απαξιώσει το Χόλυγουντ, με έναν ανατρεπτικό και συχνά αξιολάτρευτο τρόπο.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved