Τσάρλι Τσάπλιν – 35 Χριστούγεννα μετά τον θάνατό του

Κέρδισε ένα μόνο βραβείο Όσκαρ το οποίο έμεινε στην ιστορία για το μακρύτερο σε διάρκεια χειροκρότημα στην ιστορία της Ακαδημίας κρατώντας όρθιους τους θεατές, για δώδεκα περίπου λεπτά.

Τσάρλι Τσάπλιν – 35 Χριστούγεννα μετά τον θάνατό του

Υπήρξε η μεγαλύτερη μορφή του βωβού κινηματογράφου. Πέθανε ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1977 σε ηλικία 88 ετών.

Ο θρυλικός Σαρλό, ο αλητάκος με το μουστάκι που άφησε εποχή, με την ιδιόρρυθμη ιδιοσυγκρασία που χάριζε γέλιο και αισιοδοξία, ήταν ο Άγγλος Charles Spencer Chaplin και αστρολογικά Κριός με ωροσκόπο και Σελήνη στον Σκορπιό.

Ανέβηκε δύσκολα τα σκαλοπάτια της ζωής, ορφανεμένος από τα 10 του χρόνια από αλκοολικό πατέρα και μάνα που κλείστηκε σε άσυλο ανιάτων ψυχικών νοσημάτων και οι δύο όμως ενεργοί καλλιτέχνες.

Η αντίθεση Ήλιου – Ουρανού κυβερνήτες του 10ου και 4ου οίκων (καριέρα – οικογένεια) υπήρξε πολύ ενδεικτική για την πρώιμη ορφάνια και την απότομη απομάκρυνση από τους γονείς, κληρονομώντας την καλλιτεχνική τους φλέβα.

Άλλωστε και το σκληρό Ταυ - τετράγωνο της Σελήνης στον Σκορπιό στον 1ο οίκο της προσωπικότητας με Άρη και Κρόνο και τη συμμετοχή της Αφροδίτης, δηλώνει την έλλειψη οικογενειακής ευτυχίας, που βίωσε στην παιδική του ηλικία.

Στα οχτώ του ήταν ήδη επαγγελματίας ηθοποιός. Η ζωή του κύλησε κάτω από τα κινηματογραφικά φώτα, υποδυόμενος για ένα μεγάλο διάστημα έναν αγύρτη με συμπεριφορά gentleman.

Σιγά –σιγά εξελισσόταν μπαίνοντας στο πετσί των ρόλων του και εκτός από ερμηνευτής, έγραφε τα σενάρια και σκηνοθετούσε τις ταινίες του.

Η τελειομανία του ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του, με τον Ήλιο να δεσπόζει στον 6ο οίκο, μαζί με τις αριστερές πεποιθήσεις του, αποτέλεσμα της αντίθεσης Ερμή- Ουρανού, που του δημιούργησαν αρκετά προβλήματα.

Είχε αρκετούς ανοιχτούς λογαριασμούς με το νόμο και για τις πεποιθήσεις του, αλλά και για προσωπικές ατυχίες. Η Σελήνη κυβερνήτης του 9ου οίκου που σχετίζεται με τον νόμο δέχεται δυσαρμονικές όψεις, δηλώνοντας και τις προβληματικές του σχέσεις με το γυναικείο φύλο.

Κέρδισε ένα μόνο βραβείο Όσκαρ το οποίο έμεινε στην ιστορία για το μακρύτερο σε διάρκεια χειροκρότημα στην ιστορία της Ακαδημίας κρατώντας όρθιους τους θεατές, για δώδεκα περίπου λεπτά.

Τιμήθηκε για το έργο και την προσφορά του με άλλα τρία τιμητικά βραβεία. Η δε μεταμόρφωσή του στις δεκαετίες της ζωής του ήταν εντυπωσιακές, καταλήγοντας ένας γοητευτικός και αρχοντικός γίγαντας.

Οι υπερβολικές χειρονομίες του, ο ενθουσιασμός, και ο χαρακτηριστικός τρόπος που ερμήνευε τους ρόλους του, ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς με τον Ήλιο στον 6ο οίκο της εργασίας, στην οποία καταξιώθηκε και ανταμείφθηκε με τον κυβερνήτη του 6ου οίκου και του ζωδίου του Άρη, σε τρίγωνο με τον Δία. Από αυτή την όψη τροφοδοτήθηκε ο ανεπανάληπτος Σαρλό.

Σύναψε πολλές σχέσεις και παντρεύτηκε 4 φορές με γυναίκες από τον χώρο του, αποκτώντας 11 παιδιά. Τα 8 από αυτά τα απέκτησε με την τέταρτη γυναίκα του την πανέμορφη Oona O'Neill, που την παντρεύτηκε σε ηλικία 54 ετών ενώ εκείνη ήταν μόλις 18.

Έμεινε μαζί της 34 χρόνια ως τον θάνατό του, ζώντας στην Ελβετία από το 1952, εφόσον του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Αμερική του μακαρθισμού.

Ο τονισμένος 7ος οίκος του γάμου δικαιολογεί την πλούσια ερωτική ζωή του, στην οποία καταστάλαξε με την τέταρτη γυναίκα του, εφόσον εκπλήρωσε τις διασπαστικές όψεις της συνόδου Αφροδίτης – Άρη με την Αφροδίτη κυβερνήτη του οίκου σε τετράγωνο με Κρόνο και αντίθεση με Σελήνη. Στην τελευταία μακρόχρονη σχέση του το εξάγωνο Σελήνης – Δία και το τρίγωνο Άρη – Δία, βοήθησαν να απολαύσει την πληθωρική και ενωμένη οικογένεια, έστω και σε μεγάλη ηλικία.

Η σπανιότατη σύνοδος Ποσειδώνα – Πλούτωνα στον 7ο γωνιακό οίκο, σηματοδοτεί τη ζωή του, τους γάμους, τα διαζύγια, τις άφθονες συνεργασίες, αλλά και τον εξαίσιο συνδυασμό φαντασίας και θέλησης, που τον έκανε πρωτοπόρο και μοναδικό στο είδος του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved