Σταύρος Θεοδωράκης: Ο Ιχθύς της επικαιρότητας

Ο πρώην ρεπόρτερ και νυν αρχηγός του Ποταμιού ξέρει να χτίζει το προφίλ του

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο Ιχθύς της επικαιρότητας

Ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 80' σαν μαθητευόμενος ρεπόρτερ στην εφημερίδα «Πρώτη».
Επειδή δεν πίστευε πως θα γίνει δημοσιογράφος όπως αναφέρει ο ίδιος γιατί ήταν μέτριος μαθητής, δούλευε και σε άλλες δουλειές για μεροκάματα.
Η σύνοδος Ερμή – Κρόνου στον Υδροχόο σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα δεν του έδινε έφεση σε πρακτικές νοητικές επενδύσεις, αλλά σίγουρα του έδινε την αίσθηση της αρχιτεκτονικής ανάπλασης μιας αφηρημένης ιδέας, που ακόμα ακολουθεί πιστά.
Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια γι αυτόν και για την κρυφή του επιθυμία.
Εισχώρησε σε μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες εκτινάσσοντας την καριέρα του το 2000 με τη εκπομπή «Πρωταγωνιστές» που φιλοξένησε αρχικά το κρατικό κανάλι και από το 2006 το Mega.
Η εκπομπή ξεχώρισε για την αισθητική, το μοντάζ, τη μουσική και την ιδιαιτερότητα των θεμάτων της.
Θεωρήθηκε πρωτοποριακή, ενώ ο ίδιος καθιερώθηκε και έγινε αγαπητό πρόσωπο στο κοινό.
Η θέση του Ερμή στον Υδροχόο σε συνάρτηση με την αντίθεση του Ήλιου με τον Ουρανό του, έδωσε τις πρωτοποριακές κατευθύνσεις αλλά και την επιμελώς ανεπιτήδευτη εξωτερική του εικόνα.
Το δημιουργικό τρίγωνο Δία – Ποσειδώνα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην περίπτωσή του εφόσον είναι και οι δύο κυβερνήτες του ζωδίου του σε αρμονική όψη, είναι και θα είναι η παρακαταθήκη του στο δημοσιογραφικό στερέωμα.
Άνοιξε το δικό του εστιατόριο απέναντι από το Χίλτον, το «Αλάτσι», με κρητικές γεύσεις τις οποίες γεύονταν εκτός από το απλό κοινό, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες, εκδότες και πρόσωπα της δημοσιότητας.

Το επόμενο όμως βήμα ήταν θεαματικό, αναπάντεχο και χειρουργικής μελέτης.
Μια μέρα του Φλεβάρη πριν από έναν χρόνο, δημιούργησε το δικό του πολιτικό κόμμα το γνωστό σε όλους πλέον «Ποτάμι» με το οποίο κατέβηκε στις ευρωεκλογές του ίδιου χρόνου και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές κατέκτησε την ιδιότητα του βουλευτή.

Η απήχηση που είχε στην εκπομπή του σκέφτηκε πως θα μεταβιβάζονταν από το κοινό και στην πολιτική του απόπειρα και κατά ένα μέρος δικαιώθηκε. Όπως λέει ο ίδιος βρέθηκε ένα βράδυ να σκέφτεται: «δεν παρατάς τις εκπομπές μήπως και κάνεις κάτι σημαντικότερο». Επέμεναν και φίλοι του προτρέποντας: «Μπες μπροστά ρε Σταύρο. Εσένα σε ξέρει ο κόσμος. Μήπως καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι».
Φυσικά ο Σταύρος Θεοδωράκης ο σημερινός υποστηριχτής των μνημονιακών συμβάσεων δεν είναι ο ίδιος που έκανε το ρεπορτάζ για τους άστεγους των Εξαρχείων, ούτε για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, που με το ζόρι κρατούσε τα δάκρυά του.
Το σακίδιο στην πλάτη τον συνόδευσε σε όλες τις περιπλανήσεις του, αλλά τώρα πια μοιάζει με ξεχασμένο ενθύμιο, άδειο από αναμνήσεις.

Ωστόσο η ευαισθησία που τον διακατέχει πηγάζει περίτρανα μέσα από τα αστρολογικά δεδομένα, με τον Ήλιο, τη Σελήνη και τον Δία στους Ιχθύες να δίνουν ενίοτε μια λανθάνουσα έκφρασή της.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ιδανικός να κάνει τους άλλους να ονειρεύονται τη στιγμή που ο ίδιος κάνει το ακριβώς το αντίθετο από την προτροπή του.
Η αντίθεση Ήλιου – Πλούτωνα κάνει ακόμα πιο ισχυρή την παραπάνω τάση του, γιατί του ζητά να εγκαθιδρυθεί τη στιγμή που ήδη έχει ετοιμάσει την αποχώρησή του..
Το γεγονός πως πρόκειται για έναν Ιχθύ, η όψη αυτή τον κάνει αινιγματικό χωρίς να προτίθεται να ξεκαθαρίζει ευθέως τις προθέσεις του, διατηρώντας την άμυνά του.
Από την άλλη, η φιλόδοξη Αφροδίτη στον Αιγόκερω διατηρεί την εικόνα του αιχμηρή, όταν αναγκάζεται να εγκαταλείψει την αμυντική του στάση.
Προτιμά να υπαινίσσεται παρά να μιλάει ευθέως, αλλά το ακριβέστατο εξάγωνο με τον Δία, του δίνει απλόχερα τη βοήθειά του, στο να πραγματοποιεί τα πιο τρελά του όνειρα.
Οι δυσκολίες όμως στην πολιτική του ιδιότητα θα είναι πολλές, καθώς ο Λιονταρίσιος Άρης του σε αντίθεση με τον Υδροχοϊκό Ερμή του θα αποτελέσουν τροχοπέδη στα βάθη των Ιχθυακών του στοιχείων.
Αυτό το τελευταίο του όνειρο της πολιτικής, θα χρειαστεί να το επανεξετάσει, παίρνοντας και πάλι το σακίδιο στην πλάτη για πιο ρομαντικές περιπλανήσεις.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

*Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved