Γιάννης Βαρουφάκης: Η πρώτη ομιλία του ευφυούς Κριού υπουργού

Ευαίσθητος ναι, ουτοπιστής όχι!

Γιάννης Βαρουφάκης: Η πρώτη ομιλία του ευφυούς Κριού υπουργού

Έχει ξεχωρίσει από καιρό σαν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε η στιγμή να δοκιμαστεί και από την άχαρη θέση του Υπουργού Οικονομικών.
Χθες έκανε την πρώτη του ομιλία μετά την ανάληψη του Υπουργείου, τονίζοντας πάνω απ όλα πως η κυβέρνηση είναι υπέρ του λιτού βίου και πως ανάπτυξη δεν σημαίνει Porsche και Cayenne, στους στενούς δρόμους της Αθήνας.

Ακολούθησαν οι θέσεις για την οικονομία και η πρόθεση σημαντικής μείωσης των δαπανών δίνοντας πρώτος το παράδειγμα, ώστε να εξοικονομηθούν άμεσα πόροι.
Όλα αυτά και άλλα πολλά μέσα από τον ιδιαίτερο τρόπο που εκφράζεται και ο οποίος έχει κάνει αίσθηση σε όλα τα στρατόπεδα.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι ένας αναμφισβήτητα δυναμικός Κριός που όταν τον βλέπει κάποιος να μιλάει και να ενεργεί, νιώθει την ανάγκη να ξεσπάσει αυτός για λογαριασμό του, περιμένοντας μάταια το ίδιο και από αυτόν.
Η ψυχραιμία του και η πάντα πρόθυμη διάθεση να εξηγήσει και να αναλύσει το αυτονόητο, πηγάζουν από το έντονο υδάτινο στοιχείο στον χάρτη του, εφόσον έχει Σελήνη και Άρη στον Καρκίνο και Ερμή στους Ιχθύες, με τον τελευταίο να διαδραματίζει ρόλο κλειδί στην ιδιοσυγκρασία του.

Τα τρίγωνα του Ερμή με τη Σελήνη, τον Άρη και τον Ποσειδώνα του, καταδεικνύουν την απύθμενη ευαισθησία του που αποτυπώνεται συνεχώς σαν συμπόνια, ενώ δεν περιορίζεται μόνο στα λόγια.
Κινείται ευρηματικά, πρακτικά και άλλοτε σχεδόν καλλιτεχνικά, ενώ είναι και παντρεμένος με μια από τις σημαντικότερες εικαστικούς της χώρας μας, την Δανάη Στράτου.

Θα μπορούσε φυσικά όλο αυτό το υδάτινο σύμπλεγμα να τον κάνει ουτοπικό, αλλά η αντίθεση του Ερμή με τον Πλούτωνα έρχεται να κάνει τη διαφορά και να κρατήσει ψηλά την ουσιαστική προσέγγιση των θεμάτων.
Με αυτή την όψη γίνεται και συγγραφέας, διεισδύοντας βαθιά και χτίζοντας ένα προφίλ που πείθει αναντίρρητα. Οι, δε, ατάκες του παραμένουν σαν μάθημα ιστορικής κατατόπισης.

Όποιος έχει παρακολουθήσει τους προεκλογικούς διαλόγους του θα έχει συνειδητοποιήσει το χάρισμα που έχει, να είναι ακριβής με ένα λόγο μεστό χωρίς εντυπωσιασμούς και ακρότητες.
Από την άλλη το πύρινο τρίγωνο της Αφροδίτης από τον Κριό με τον Ουρανό από τον Λέοντα, είναι αρκετό για να τονίσει και τη συναισθηματική του ευφυΐα την οποία εκφράζει ολοκληρωτικά και την πράττει αιφνίδια.

Σίγουρα ξέρει να μάχεται έχοντας την εμπειρία της συνόδου Δία – Κρόνου και έχει την εύνοια που του επιφυλάσσει στη ζωή το εξάγωνο του Ήλιου με τον Δία, εφόσον ήδη είναι ίσως το πιο δημοφιλές πρόσωπο της νέας κυβέρνησης και ένας διεθνώς καταξιωμένος οικονομολόγος και καθηγητής.
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ομιλία του λίγες ώρες πριν και με τον διελαύνοντα Ποσειδώνα να βρίσκεται προσκολλημένος στον Ερμή του, παρομοίασε τη μνημονιακή κατάσταση της Ελλάδας με το τραγούδι των Eagles «Hotel California» εστιάζοντας στη φράση "You can check out any time you like, but you can never leave!".

{youtube}h0G1Ucw5HDg{/youtube}

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

*Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved