John Lennon: 34 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο Ζυγός είναι ακόμα ζωντανός στις μνήμες

Ήταν ένα σπάνιος συνδυασμός ευαισθησίας και εσωτερικής έντασης

John Lennon: 34 χρόνια μετά τη δολοφονία του ο Ζυγός είναι ακόμα ζωντανός στις μνήμες

Σαν χθες στις 8/12/1980, ο κομβικός μουσικός ενός από τα πιο σημαντικά μουσικά σχήματα στον κόσμο εκείνο των Beatles, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του από έναν ψυχικά διαταραγμένο θαυμαστή του.

Η σύνοδος του Άρη με τον Ποσειδώνα στον 6ο οίκο με τον Άρη να κυβερνά τον ωροσκόπο του (Κριός) και ο Ποσειδώνας να συγκυβερνά τον 12ο οίκο, φωτογραφίζει τον τρόπο του θανάτου του, ο οποίος βασίστηκε σε μια θολή και ανεξήγητη δολοφονική πράξη.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, ο John Lennon επηρέασε με τα τραγούδια του ολόκληρο τον κόσμο και συνεχίζει να επηρεάζει καθώς το παροιμιώδες Imagine έχει καθιερωθεί σαν ο ύμνος της ειρήνης.
Η φιλειρηνική αύρα του ζωδίου τους (Ζυγός) συνδυάστηκε με την επαναστατική τάση της Σελήνης του στον Υδροχόο και ο ωροσκόπος του στον Κριό τον έκανε να μάχεται διαρκώς για το όραμα.
Μια μάχη ήσυχη, χωρίς εντάσεις που ακόμα και οι στίχοι των τραγουδιών του απείχαν πεισματικά από επιτηδευμένα νοήματα εντυπωσιαμού, λειτουργώντας το τρίγωνο του Άρη στον Ζυγό με τη Σελήνη του, κατευναστικά και απλοϊκά.

Η σχέση του με το θάνατο ήταν πολύ έντονη, έχοντας ένα βεβαρημένο ωροσκόπιο με έναν Μεγάλο Σταυρό μεταξύ Σελήνης – Πλούτωνα σε αντίθεση, Ερμή – Κρόνου σε αντίθεση, με τον Ερμή στον Σκορπιό να συγκυβερνά τον ήδη φορτισμένο 6ο οίκο.

Όλα λοιπόν παίζονταν στον υπερτονισμένο άξονα 6ου – 12ου οίκων που συμπεριλάμβανε και τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του εφόσον η Σελήνη κυβερνά τον 4ο οίκο (μητέρα – οικογένεια).
Είναι πραγματικά αξιοσημείωτος ο συνδυασμός αυτός, έχοντας και έναν Δία στον Ταύρο σε απόλυτη σύνοδο με τον Κρόνο, που δυστυχώς δεν τον προφύλαξε από τα σημάδια και τις προειδοποιήσεις στη ζωή του.
Η επαναστατική Σελήνη στον Υδροχόο στον 11ο οίκο, πανίσχυρη και κυβερνώντας τον 5ο οίκο, έδωσε καλλιτεχνική πνοή στα οράματά του μαζί με το τρίγωνο με τον Ουρανό και το εξάγωνο Άρη- Πλούτωνα.

Η Γιαπωνέζα σύντροφός του, Γιόκο Όνο, επηρέασε σημαντικά και καθοριστικά τη ζωή του, αποτελώντας μαζί αχώριστο δίδυμο, σε μια σχέση πλήρους ταύτισης και παραδομένη σε έναν ασυμβίβαστο και ανατρεπτικό έρωτα. Μαζί της απέκτησε ένα γιο που γεννήθηκε την ίδια ημέρα με εκείνον.

Ο John Lennon υπήρξε ιστορική μορφή όχι μόνο στο χώρο της μουσικής, αλλά και σε οποιαδήποτε ανθρωπιστική και ακτιβιστική συνείδηση, ενώ ας μην ξεχνάμε πως στάθηκε ηγετική μορφή ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ.
Ήταν ένα σπάνιος συνδυασμός ευαισθησίας και εσωτερικής έντασης και ακόμα και η επαφή του με τον Ινδό «Μαχαρίσι Μάγιες Γιόγκι» και τον υπερβατικό διαλογισμό, δεν μπόρεσε να κατευνάσει τη μοίρα του με τον Ήλιο σε σύνοδο με τον Νότιο δεσμό στον 6ο οίκο με τον Ήλιο να κυβερνά τον οίκο.

Στη μουσική του αποτύπωσε όλα αυτά που νοσταλγούσε να βιώσει, αφήνοντας το στίγμα του μέσα από την αντίθεση Ήλιου – ωροσκόπου, που παίζει σημαντικό ρόλο σε ωροσκόπια ανθρώπων που αφήνουν ιστορία.

Ας τον θυμηθούμε ξανά με το υπέροχο τραγούδι που έγραψε για τα Χριστούγεννα μια που είναι επίκαιρο.

{youtube}z8Vfp48laS8{/youtube}

lennon chart
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved