Αποχαιρετώντας τον λαοφιλή Σκορπιό Γιάννη Καλαμίτση

Απέφυγε με δεξιοτεχνία να καταταχθεί στον δημοσιογραφικό σωρό, πλασάροντας την επικαιρότητα μέσα από ευφυείς και συγκινητικούς στίχους.

Αποχαιρετώντας τον λαοφιλή Σκορπιό Γιάννη Καλαμίτση

Άλλος ένας αγαπητός και αξιόλογος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες αφού συμπλήρωσε τα 74 χρόνια της ζωής του.

Ο Γιάννης Καλαμίτσης υπήρξε ένας προοδευτικός δημοσιογράφος, εμπνευσμένος ραδιοφωνικός παραγωγός, υπέροχος στιχουργός και καυστικός θεατρικός συγγραφέας.

Πολυτάλαντος και επικοινωνιακός με τη Σελήνη στους Διδύμους και βαθιά διεισδυτικός και εστιασμένος, σαν Σκορπιός.

Η πορεία του ήταν μακρά σε ότι καταπιάνονταν, ενώ υπήρξε τόσο συνδυαστικός και επιτυχημένος, όσο ελάχιστοι.

Αυτό το πέτυχε μέσα από το μεγάλο τρίγωνο Ερμή – Δία –Πλούτωνα, που του χάρισε το διαπεραστικό μυαλό του και την ικανότητα να επεκτείνεται, να διευρύνει το πνεύμα του και να μεταδίδει τη γνώση και τις πληροφορίες με έναν εντελώς ξεχωριστό τρόπο, που φυσικά χορηγούσε η Σελήνη του.
Υπήρξε άνθρωπος με ιδιαίτερο λόγο, ευθύβολο, σταράτο και άμεσο. Το τετράγωνο Ήλιου – Πλούτωνα έδινε ακόμα μεγαλύτερη οξύτητα στις προθέσεις του.

Απέφυγε με δεξιοτεχνία να καταταχθεί στον δημοσιογραφικό σωρό, πειραματιζόμενος μέσα από την αντίθεση της Αφροδίτης στον Σκορπιό με τον Ουρανό, πλασάροντας την επικαιρότητα μέσα από ευφυείς και συγκινητικούς στίχους.

Ο ριζοσπαστικός Άρης στον Υδροχόο κοντραρίζονταν ανοιχτά με την Αφροδίτη και τον Ουρανό, με αποτέλεσμα την εφευρετική και αντισυμβατική του δραστηριότητα.

Αλληγορικός με μοναδικό χιούμορ και το αγαπημένο του στιχάκι με τη μάνα του Κίτσου να ξεκινά να αναλύει τα πολιτικά κυρίως δρώμενα, εξέφρασε όλη τη δυναμική ενός Σκορπιού, που περιτριγυρίζεται από διανοητικές και συναισθηματικές προκλήσεις.

Το πέρασμα του Κρόνου από τον Σκορπιό επιδείνωσε την κατάσταση της υγείας του, ενεργοποιώντας και το μεσοδιάστημα του τετραγώνου με τον Πλούτωνα.

Παρόλο που η έκλειψη δεν συντελέστηκε τόσο κοντά στις μοίρες του Ήλιου του, φαίνεται πως ήταν αρκετή για να τον καταπιεί και να τον εναποθέσει στον άλλο κόσμο.

Μας άφησε όμως κληρονομιά εκατοντάδες όμορφα τραγούδια και πολλές αναμνήσεις για να τον θυμόμαστε. Καλό του ταξίδι...

Θα σ'αγαπώ - Δ. Γαλάνη

Στίχοι: Γιάννης Καλαμίτσης
Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος
Πρώτη εκτέλεση: Δήμητρα Γαλάνη

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved